načítám data...

Autíčkář na lovu: Ošklivý, divný a slovenský

Máte díky Vavrisovi chuť okusit baculatý Nissan 350Z? A hřeje vás hrst bankovek, které jste nalezli pod stromečkem? Pak se s námi podívejte do vod české inzerce...

zobrazit celou galeriiZobrazit galerii

Vavris a jeho článek o Nissanu 350Z vzbudil mnoho emocí. Mezi těmi hlavními určitě i touhu jeden si koupit. A proto je tu Autíčkář na lovu! Tentokrát se podíváme, co za Zetka najdeme na českém bazoši.

Ošklivý

Pokud jste fanoušky upravených aut, pak vás nic dalšího nebude vůbec zajímat. Tohle je to pravé Zetko pro vás. Je sice pravda, že výběru barev se účastnil někdo, kdo nezná pojem ‚komplementární barvy’, popřípadě trpí barvoslepostí, ale to přece vůbec nevadí. Fialový exteriér je samozřejmě vylepšený aftermarketovými doplňky, z nichž je alespoň jeden Nismo (prý přední nárazník) a vlastně nepůsobí zas tak špatně. To největší peklo se totiž událo uvnitř. Nejenom že je v Zetku ‚udělaná pořádná muzika’, na které si podle inzerátu někdo dal vážně záležet a kromě instalace reproduktorů a zesilovačů dokonce interiér i vytlumil. Pak ten interiér i přečalounil. Do silničářské oranžové. Ve výsledku tedy dostanete auto, se kterým vás na Midnight Runu nikdo nepřehlédne a na tuningových srazech už jen budete sbírat poháry. A to se vyplatí!

Divný

Určitě se mezi vámi najdou tací, kteří rádi ušetří na benzinu, popřípadě rádi využijí možnost neplatit spotřební daň za běžná tekutá paliva. Jedním z vás je majitel tohoto Zetka, který do něj nechal dát plyn. Namísto rezervy se do kufru nastěhovala šedesátilitrová nádrž a nyní je prý možné natankovat za 600 a ujet stovky kilometrů. Zástavba je navíc úplně nová (je s ní najeto přibližně 1000 km), takže vám prodejce připravil auto na ježdění za pár korun.

Je to všechno sice moc hezké, ale nabízí se otázka proč? Účel zástavby je jasný, ušetřit na palivu, ale vážně se to u takového auta vyplatí? Už jsem viděl mnoho aut na plyn, zejména ameriky (neboj Knightridere, už jsem viděl i Miatu na plyn!), u kterých to vzhledem ke spotřebě a nájezdu může dávat smysl. Ale kdo najezdí tolik se Zetkem? Nebylo by užitečnější těch několik desítek tisíc prostě projezdit? 

Slovenský

Když na bazoši hledáte 350Z v pokud možno sériovém stavu, máte docela smůlu. Buď narazíte na otuněný, plynový a nebo ještě hůř ospoilerovaný kus. Výjimkou je jen tento kousek, který vypadá vážně docela pěkně. Kdybych ze skříně vyhrabal modýlek v 1:24 ve stejné barvě, tak by snad měl i ta stejná kola (škoda, že se to samé nedá říct o počtu). Inzerát je na informace skoupý, ale fotky vypadají rozumně, takže kde je háček? No, ten pro našince zásadní bude v tom, že se auto nachází skoro až na Ukrajině. Nebo v Maďarsku. Prostě je to vážně hodně z ruky. (A taky to je importvaná americká verze, které bývají beze svoru, bez čtyřpístkových brzd Brembo a se spoustou otravných odlišností – pozn. Vavris)

Bonus bez střechy

Jsou lidé, kteří si mnohem více užijí jízdu s větry větrem ve vlasech. Ti se musí rozhodnout, jestli obětují tuhost karoserie ve prospěch zvuků z venku, ale pokud ano, pak je tu pro ně tento roadster. Nový lak, interiér, který není úplně celý černý, zdá se, že by to mohlo být fakt fajn auto. Ale nezdá se vám ta stříbrná na kabrioletu trochu nudná?

Nelíbí se Vám reklamy, ale líbí se vám články?
Podpořte nás, pořiďte si VIP členství a užijte si autíčkáře bez reklam.


Mohlo by Vás také zajímat

Pro přidání komentáře se přihlašte nebo registrujte

Komentáře

Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
25. prosince 2016, 11:29
1

Uz jsem videl v plynu i Mustanga a Camaro. Moc to v techhle autech nechapu, ale coz. Tuhle debatu tady ani nechci vírit. Zase by se to stocilo uplne jinam.
No kazdopadne to Zetko v cabriu vypada fakt pekne. Nazivo jsem to vlastne v cabriu nikdy nevidel. To by byla u nas zajimava rarita. Naopak to prvni s tim oranzovym interierem jsem nazivo videl a presto, ze ty barvy jsou hodne divoky a ja zase takovej tuningar nejsem, tak musim rict, ze jako celek to nevypadalo vubec spatne a navic na tom je videt, ze je to udelany docela kvalitne.

reagovat
beastar
25. prosince 2016, 15:20
0

Hlavně ne debatu o LPG. Ten interiér je snesitelný a ta barva exteriéru je pěkná na domácí poměry to vypadá opravdu dost dobře. Ten roadster působí divně zezadu ale hezká je ta kombinace barev v interiéru a moc jich není v nabídce nikde ale debatu o roadsteru taky prosím ne.

No alespoň se někteří jedinci lehce omezeni svým pohledem můžou názorně podívat kolik dnes takový 350z v pojízdném a dobrém stavu stojí prosil bych víc takových článků o více autech co tady zmiňujete/me části čtenářstva to otevře oči při jejich hypotézách.

Hospodský
25. prosince 2016, 16:48
0

Můžu vědět v jakém smyslu jim to má jako otevírat oči?

Irwinek
25. prosince 2016, 17:46
0

LPG v Zetku? No už jsem viděl i Bentley v naftě a víc už vidět nemusím
http://www.rajveteranu.cz/13643-rolls-royce-silver-spirit-silver-spirit-rarita

Irwinek
25. prosince 2016, 17:48
0

Tedy Rollse :-( ani číst jsem to nechtěl

beastar
25. prosince 2016, 23:45
0

Hlavně si udělají obrázek o tom co se za kolik nabízí samozřejmě ne vždy ty ceny v inzerci odpovídají realitě za kterou se ty auta potom prodají ale i tak potom nikdo nebude moc napsat pitomost jako že když se chystám koupit auto za 300 000 tak vlastně koukám i po autech která mají hodnotu 3x až 4x nižší. Vždycky se kupující kouká spíše na auta nad limit který si stanovil než aby koupil za třetinu ceny...

Yx
Yxo
25. prosince 2016, 11:30
0

S tym slovenskym kuskom to nebude az take hrozne, Bazos to fake PSC hadze niekam ku nam domov (cti uplne do prdele), ale auto ma Trnavske znacky, takze v podstate co by kamenom dohodil...

reagovat


Poslední komentáře

Poslední inzeráty

Buick Skylark GS 1972
Buick Skylark GS

1972 rok výroby
250 koní výkon
5 700 ccm objem

Ford Mustang V8 289 CUI, automat 1966
Ford Mustang V8 289 CUI, automat

1966 rok výroby
220 koní výkon
4 700 ccm objem

Chevrolet Aveo LPG,KLIMA 2008
Chevrolet Aveo LPG,KLIMA

2008 rok výroby
92 koní výkon
1 400 ccm objem

Chevrolet Blazer K5 1981
Chevrolet Blazer K5

1981 rok výroby
100 koní výkon
6 200 ccm objem