načítám data...

Život mezi vrtulí a hvězdou.

28. června 2017, 11:09 4 komentářů Ondřej

Cesta životem s vozy německé výroby od Mnichova po Brémy...a o tom proč vlastně začínám.

zobrazit celou galeriiOndřej Mikmek: Život mezi vrtulí a hvězdou.

Vlastně to začalo tím, že jsem si postěžoval na autíčkářský mail. Rád jsem tyto stránky četl a plnil tak pauzu v práci s kávou. Bavilo mě to. Rád čtu. Mám rád starší auta. Čtení tohoto webu ve větší části jeho života mi dělalo radost. Nevím už přesně kdy se to začalo kazit. Tedy alespoň z mého pohledu. Pokusím se vyvarovat vulgarismů, i když je často používám v míře podobné našemu emeritnímu ministru financí. Byl jsem flustrovaný. A tak jsem jednoho dne zplodil email o tom proč se mi AUTÍČKÁŘ přestává líbit. Nečekal jsem, že mi někdo odpoví. Odpověděl. A byl to, snad se nebude zlobit, sám mnou oblíbený pisatel Vavris. Abych přiznal barvu malinko jsem se zastyděl, když jsem četl jeho dopověď. Nejsem typ člověka, kterých v naší malé milované zemi máme většinu. Ten co jen kecá a stěžuje si. Sní a mluví, jako někdo, kdo všemu rozumí a má patent na rozum. Jsem bohužel ten typ co raději koná v tom dobrém i špatném slova smyslu. A často a troufnu si říct, že častěji mi to bylo na škodu, ale většiny rozhodnutí nelituji. Jediné co mě dokázalo zkrotit je paradoxně věk a čas. A tak místo kecání a poloanonymních stížností a příspěvků do diskusí začínám psát svůj blog. Tolik tedy k mojí obhajobě proč začínám psát. A teď krátce o čem chci psát.

Starší auta. Starší asi tak jako já. Tedy od 70. let tak nějak do doby, kdy se AUTA vyráběla. Tedy maximálně do roku 2000. Nejsem vyhraněný obhajovatel jedné značky, nebo jednoho kontinentu. Ale věnuji se těm vozům, které jsem mohl a ještě částečně můžu vlastnit, nebo se k nim dostat. Asi bych je nenazíval Youngtimery, ale půjde o můj pohled na auta, která má cenu vlastnit nebo alespoň řídit. Půjde o evropská auta. Jsem konzervativní Evropan. Asi to bude z mého psaní cítit. Tedy ze začátku půjde o mé vzpomínky z minulosti. Budu psát o autech, které jsem vlatnil a stojí za zmíňku. Přiznám se hned na začátku, že půjde jak napovídá perex, o auta z Mnichova, Stutgartu a Brém a Bůh ví z které části Německa ještě. Ale stranou nezůstane ani Francie a možná i jiné části Evropy.

Závěrem a před tím, než to všechno začne bych rád upozornil, že nejsem dobrý ani v gramatice ani ve slohu. Naneštěstí nejsem ani příliš zdatný v práci s počítačem a v životě jsem nepsal blog. Je to taková moje malá premiéra a tak mi nezbývá než Vás požádat o shovívavost ve všech výše uvedených disciplínách. Pokud jste se pročetli až sem ještě bych rád upozronil na zcela samozřejmí fakt. Všechno co budu psát bude velmi subjektivní a s mým pohledem na věc i svět. Pokud Vás některé názory budou provokovat, nebo s nimi budete souhlasit a budete je chtít doplnit můžete samozřejmě reagovat, ale prosím a to hned v úvodu neberte mě až tak vážně.

Pokusím se do galerie nahodit několik aut o kterých budu postupně psát. Fotky jsou mé soukromé a všechny zobrazené stroje jsem valstnil, nebo vlastním…Ve většině případů jsou fotky v horší kvalitě, ale tam kde budu moct nafotím znovu a lépe. 

Hau.      

 

Nelíbí se Vám reklamy, ale líbí se vám blogy?
Podpořte nás, pořiďte si VIP členství a užijte si autíčkáře bez reklam.


Pro přidání komentáře se přihlašte nebo registrujte

Komentáře

krab
29. června 2017, 22:51
0

Čau Ondřeji, tak to já se budu těšit :-D , docela by mě zajímal ten mail o tom jak se ti Autíčkář přestal líbit.. Ono já jsem si tady trošku taky nedávno přilil malinko oleje do ohně, ale už jsem zase v klidu.

Já to mam stejně. A dřív to bylo ještě horší. Na druhou stranu, ne všechny novější auta jsou mizerný a s tou ekologií atd. jdou do háje. Pomaloučku na to přicházím, tím, že si snažím hledat příležitosti jak se dostat za volant něčeho pro mě nového a nepoznaného. Občas musím jen sklapnout hubu a uznat, že nový model je lepší než ten před ním.

Ale starý káry jsou starý káry. Mimochodem, parádní červená tříca kabrio, a ty další kousky ... no těším se , neboj se a piš :)

reagovat
liška
30. června 2017, 08:07
0

mě by ten mail taky zajímal, ale beztak to bylo ve stylu proč už ubejvají články o starších kárách na úkor testů novinek...kdysi sem si tady někde taky podobně vylíval srdíčko :)
každopádně těším se na pokračování, třícu sem sice měl jen sedana a s máloválcem, ale sranda s ní byla velká a rád na ni vzpomínám. na W124ku i 190 sem si taky brousil zuby, ale za poslední tři roky sem snad nenarazil na kousek, co by za to stál. no a žraloček mi zatím trůní relativně nepoznán v garáži a čeká na svou chvíli, tak su zvědavej, jak ho vylíčíš...

zimbic
30. června 2017, 11:24
0

Tak myslím že se máme na co těšit. Výběr aut vypadá dobře. Články o starých autech mám nejradši, ale o nových je taky potřeba psát a jsem rád, že na rozdíl od jiných webů Autíčkář píše tak, že se dokážeš vcítit jaké to auto asi je. Přece jen třeba nastane chvíle potřeba koupit nové auto tak je fajn, že si můžeš zjistit objektivní názor jaké doopravdy asi je.

Jinak tvou sedanovou třícu potkávám občas tady u nás v Brně cestou do školy. Je pořád moc hezká vždycky na ni koukám když jedu kolem, vypadá pořád stejně jako na fotce.

reagovat
PeterLuk
03. srpna 2017, 23:33
0

Pekná zbierka áut. :) Nemecko síce nie je moja najoblúbenejšia krajina, čo sa týka áut, ale práve tieto sú na mojom zozname áut ktoré sa mi páčia dosť vysoko.

Ináč, tiež mi vadí, že už je tu menej (aspoň pocitovo) článkov o starších autách a amerikách, ktoré som tak rád čítal (a čítam), ale je pochopiteľné, že zohnať také autá na test môže byť trošku problém a že len z nich by sa tento web pravdepodobne neuživil.

reagovat