načítám data...

Šílená honba po česku. Část první a dodatek: Kdo je vlastně Tejira a co tady chce?

09. srpna 2017, 17:00 8 komentářů Tejira

Alfa Romeo, Fabie a šílená jízda přes česko. Co všechno skýtá první část? Co všechno bude pokračovat? A kdo je Tejira?

Jakub jakub497@gmail.com: Šílená honba po česku. Část první a dodatek: Kdo je vlastně Tejira a co tady chce?

Sedím takhle večer po práci u počítače a pomalu se chystám spát. Když tu na mě houkne kámoš. "Hele nechceš se projet ke Karlovým Varům?" Můj mozek v ten moment začal šrotovat co to šlo… Jen pochopit co chce. Po chvíli dohadování a usouhlasení mi poslal inzerát… Do té chvíle jsem nevěděl o jaké auto jde. Čekal jsem Audi nebo prostě jakékoliv jiné auto, ale dostal jsem šok.

Šlo o Alfu Romeo GT 2.0 JTS o výkonu 122 kW (stejně ty koně už dávno utekly, ale 100 oktanový benzín je přivolá nazpět). Vzhled musím uznat vážně perfektní. Ale… Věc kde jsem se lehce zarazil byl nájezd. Přes 240 tisíc kilometrů? Vždyť to brzy umře ne? Ale zase s cenou pod 70 tisíc… Kamarád to evidentně chce risknout. A já samozřejmě s ním.

V době psaní tohoto blogu ještě stále sedím v práci a přemýšlím nad tím jestli budu muset brát dvě lana nebo kanistr na benzín pro případ nouze. U toho všeho mě hezky vyrušuje chlaďák v rohu místnosti…

Tak snad jen dodám sportu zdar a zítřejší přes 900 km dlouhé trase obzvláště. A když se vše zadaří tak se uvidíme v neděli na Kafe&Káry u Gongu v Dolní Oblasti Vítkovic!

Dodatek:

Jinak kdo vlastně jsem? Zprvu snílek, který vlastně auta zbožňoval jako malé dítě. To víte… Odchovanec z Rychle a Zběsile případně francouzských Taxi filmů se Samim Nacerim mne vedly k obrovským kří….. Dobře nikam mně nevedly. Vyrostl jsem z těch kravin a dnes se nad nimi jen usmívám a říkám si jak jsem mohl být tak hloupé dítě a chtít bakelit na starého Rapida…

V dnešní době to spíše vypadá, že budu dělat na autech do stáří 20 let a k tomu jako koníček veterány… Kdo se zhrozil z veteránů tak ať zaleze vy víte kam. Do Renaultu.

Co tím tedy chci naznačit. Rozhodně v následujících měsících očekávejte ohlédnutí do historie automobilového průmyslu a hlavně britské části… Dobře třeba se objeví v podstatě to samé auto jako má Krab (MGB GT) nebo taky nějaké MG Midget 1500 případně, aby britů nebylo málo tak tu je i Lotus Elan BBR Turbo. Časem si odskočíme i na nějaký starý Daimler nebo Austin případně za oceán na Mustang Foxbody či Cadillac DeVille. Mno to nejlepší bude skryto do určité doby, ale na Vaše naladění to stačit zatím musí.

 

EDIT: Tak právě jsem dostal neradostnou informaci, že se vše odložilo… Aneb to je tak když se Alfě něco porouchá. Akorát já nevím bohužel co to bylo.

Nelíbí se Vám reklamy, ale líbí se vám blogy?
Podpořte nás, pořiďte si VIP členství a užijte si autíčkáře bez reklam.


Pro přidání komentáře se přihlašte nebo registrujte

Komentáře

Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
10. srpna 2017, 08:24
0

Ty veterány mně zajímají. Tak snad to nebude jen suchý popis dat, ale reálné zkušenosti s nimi. :-)

reagovat
Tejira
10. srpna 2017, 14:22
0

S jedním už jsem si i zažil své trápení :D Bohužel na chvíli jeden dojezdil. Ale to trochu později a v jiném blogu.

Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
10. srpna 2017, 17:47
1

My veteranisti jsme si zazili vsichni trapeni s nasima autama. Nas Mustang by vydal na celou knizku. :-D

krab
10. srpna 2017, 09:51
0

Zdravím kolegu! Že by další MGB na autíčkáři? Na to se ovšem těším :)

reagovat
Tejira
10. srpna 2017, 14:21
0

Sic to není moje tak mám alespoň bonusy v možnosti s tím jezdit díky tomu, že se o to danému člověku starám :-) Holt automechanik je fajn když se člověk může objevit u takovýchto aut :D P.S. Krabe je tvoje MGB šestikvalt (nebo už to nefunguje a jede jen na 4 :D) ? :-)

beastar
10. srpna 2017, 14:49
0

Tal jako Elan proč ne.Esprit mi je sice bližší, ale i tak kdo z vás to má že :)

reagovat
Vavris Vavrisovic
10. srpna 2017, 23:04
0

Ale to je zajímavá skladba aut na Ostravsku... nechce pan Tejira někdy něco vytáhnout a říct panu Vavrisovi, ve kterých místech se s tím vyskytuje? :-)

reagovat
Tejira
11. srpna 2017, 02:02
0

Však ono se to ven tahá, ale jen postupně. K jednomu z vozů už mám i osobní příběh, ale dle mého by to vše bylo o osobních možnostech majitele. Já jsem jen tuctovej servisní pacholek co je rád když s tím může jet :-D
P.S. Když Vavris zavítá do Opavy tak by to dle mého domluvit šlo.