načítám data...

Téma Škoda Favorit 135 alias "Hipster"

Příspěvky mohou psát jen registrovaní uživatelé.
Shackall 22. února 2016, 23:48
Nejvíc jsem se vyblbnul na audiu. To je zcela dobové, tedy až na to, že v té době by se s tím nikdo takhle ne*r*l :-)
Digitální rádio Soundcraft na MC, 10 pásmový equalizer MTC, ve předu 2x třípásmová bedna MTC, v zadu 2x třípásmová bedna Sencor + 2x výškový sencor přes pseudo výhybku (odpor z výškových repráků). Propojení s Androidem pomocí AUX vstupu. Celé to je zapojené přímo na baterku přes extra pojistky a přes relátko, napojené na spínačku. Je s tím sranda hraje to.
Shackall 22. února 2016, 23:42
Vozdilo je opět vypipláno, respektive složeno ze dvou vraků - jeden měl k.o. kastli, druhý všechno krom kastle a motoru. "Renovace" by stála za samostatný článek - poslední měsíc jsem z okolí vozu odstranil všechna kladiva a krumpáče, aby mi cestou pro nářadí stihla vychladnout hlava.

A teď nějaký ten popis:
Je to Favorit rok výroby 1990, takže ještě před edicí "Henlein" s tisíci vylepšeními. Motor je 135, takže kdysi míval fenomenální výkon 44 kW. Barva hnisová žlutá, výbava holobyt. Roku 2015 provedena v.u. střední renovace. Jejím cílem nebylo ani dělat z toho UFO, ale chtěl jsem se vyhnout i oblíbenému "ostalgickému" (to není překlep) vlaječkování s rudými hvězdami a nálepkování různými připomínkami Vítězných únorů a Mototechen, které bohužel celkem frčí. Na místo toho jsem vůz pojal ve stylu pro mne daleko zajímavější první poloviny devadesátých let s tím, aby všechny úpravy byly vratné.

A tak přibyly mlhovky, přídavné dálkovky (původní masku mám, nedám), odvětrávání klikovky do extra nádobky, rozpěra motoru a fanfáry.

Tento příspěvek byl 23.02.2016 v 13:27 upravován.
Shackall 22. února 2016, 23:31
Ke svému překvapení jsem zjistil, jak je moje kontroverzní vozidlo (http://www.autickar.cz/forum/tema/nissan-veteranno-alis-drobek/301/?&count=3) vlastně nekontroverzní, takže přitvrdíme :-)

V tématu, věnovaném Nissanu jsem popsal, co se s ním dá všechno dělat - namátkou vozit Novofundanďáky či tahat bagr na podvalu. Bohuže jedna věc se s ním příliš dělat nedá, a to je ježdění. Jednak žere +- jako Mitsubishi A6M , druhak se s tím blbě parkuje a v neposlední řadě působím divně, pokud z toho lezu oblečen v něčem jiném než maskáčích (tolerovány jsou ještě montérky). A tak nezbývá, než si pořídit něco na normální ježdění. A jelikož jsem stále chudý petrolhead, chce to něco, co je sice stylové, ale laciné. Takže když mi neuvěřitelná shoda náhod přihrála tohohle Fazola, neváhal jsem ani minutu. A jezdím, no řekněme třeba stylově :-) Každopádně nemusím na parkovišti dlouze hledat, které auto je moje, a vlastně ho nemusím ani zamykat

Tento příspěvek byl 23.02.2016 v 13:28 upravován.