načítám data...

Mercedes odhalil interiér nového konceptu. Akcie výrobců útěrek z mikrovlákna letí vzhůru.

09. září 2019, 13:12 3 komentářů Jakub Pospíšil Novinky

Ekologický a futuristický Mercedes sází na velké plochy a minimum hran. Vše je ale dotykové a z lesklého materiálu, což může generovat potíže.

zobrazit celou galeriiZobrazit galerii

Novinka od Mercedesu má prý znovu definovat pojem “luxusní sedan”. První skicy nasvědčují, že sází hlavně na obliny a fluidní tvary v kombinaci s čistým designem bez zbytečných prolisů. Zlí jazykové by mohli říci, že vůz je veskrze velmi vejčitý. 

Jeho detailní podobu odhalí ale Mercedes až za pár dní. Zatím se ale můžeme podívat do interiéru, který prý prezentuje směr, jakým se chce automobilka v budoucnu vydat. Dominují tu čtyři samostatná sedadla, středový tunel se táhne celým autem odpředu dozadu a fluidně navazuje na přístrojovou desku. Tu a tam září zpod lesklého povrchu dotykový displej. Fyzická tlačíka tu nemají místo.

Samozřejmě jsem si vědom toho, že koncepty zpravidla prezetují vize designérů, leč následně po konfrontaci se skutečným světem vypadají výsledné automobily jinak. Dost možná tak pár fyzických ovladačů přibude, volant se zaoblí, sedadla dostanou konvenčnější tvar, jistě se objeví i verze s třímístnou zadní lavicí. Z hlediska funkce ale asi není mnoho důvodů pro to, aby nezůstala zachována nevýraznější nóta a tou je všudypřítomný lesklý povrch.

Ono to totiž na prezentačních snímcích nevypadá vůbec zle. Zapadající slunce se odráží v palubní desce, v noci se zde rozehraje hra odlesků světla z pouličních lamp a kolemjedoucích aut. Což sice možná působí efektně, jako řidič bych z toho ale moc nadšený nebyl.

No a pak je tu ještě ta věc s upatláním. Pokud máte v autě nějaké ty lesklé povrchy, jistě mi dáte za pravdu, že po pár týdnech zkrátka běžný uživatel vzdá leštění a na opatlaný displej či středovou konzoli si zvykne. Nakonec jde jen o malý kousek místa v jinak hezkém interiéru. Tady to bude ale složitější a pokud máte lehkou formu OCD, nebo nesnášíte otisky prstů, pravděpodobně bude nutné si s novým Mercedesem koupit i pořádný balík útěrek z mikrovlákna.

Nelíbí se Vám reklamy, ale líbí se vám články?
Podpořte nás, pořiďte si VIP členství a užijte si autíčkáře bez reklam.


Mohlo by Vás také zajímat

Pro přidání komentáře se přihlašte nebo registrujte

Komentáře

BigBen
09. září 2019, 15:00
0

Zřejmě to zatím neproběhlo uživatelským testováním aneb upatlanost kam se podíváš...

reagovat
Caddy
09. září 2019, 19:32
1

Upatlani a prach. Vsude, porad. Takze se to nemusi ani ohmatat, ale ta zrnka prachu jsou vsude tak jako tak a ani se poradne utrit nedaji, sotva se to setre, hned je tam jine (nebo stejne, jen prosle virem). Moje OCD ma s timhle fakt problem, na to uplne staci mobil, ktery po jednom vzeti do ruky vypada jak kdybych s nim pritom obracel bramboraky. Fakt mysleji akorat na propagacni rendery a ne na pouzivani...

reagovat
Fa
Fandatik
10. září 2019, 05:48
0

Já mám tyhle Mercedes Fxxx Concepty rád. Doteď mi jako spořič občas probleskne. A jak je psáno, do série se občas vejde jen určitá část. Pokud vůbec. Ale je to zajímavé.

reagovat


Poslední komentáře

Poslední inzeráty

Ford Fiesta kupéčko v super tech. stavu !! 2003
Ford Fiesta kupéčko v super tech. stavu !!

2003 rok výroby
68 koní výkon
1 300 ccm objem

Chrysler Stratus 2.5V6 cabrio 2000
Chrysler Stratus 2.5V6 cabrio

2000 rok výroby
160 koní výkon
2 500 ccm objem

Ford Mustang Convertible GT 5.0 V8 310kW, 2017
Ford Mustang Convertible GT 5.0 V8 310kW,

2017 rok výroby
420 koní výkon
5 000 ccm objem

Toyota Corolla TS 2003
Toyota Corolla TS

2003 rok výroby
192 koní výkon
1 795 ccm objem