načítám data...

Ford GT je díky paketu Competition Series ostřejší než ostrý

Nad rámec obyčejných zákazníků, myslí Ford i na nadšence, co si před výjezdem na okruh dojdou kvůli hmotnosti na velkou.

zobrazit celou galeriiZobrazit galerii

Modrý ovál zveřejnil detaily paketu nazvaného Competition Series, jehož účelem je oholit ze supersportu GT i ta poslední přebytečná kila a vyslat těžiště blíže zemi. Ze hry musely komfortní prvky a objevuje se zde i hromada karbonu všude možně.

Navenek se dá GT Competiton Series poznat od „obyčejné“ verze podle karbonového rychlého pruhu uprostřed přední kapoty a nárazníku. Karbonové jsou dále kryty zrcátek, vnější kryty A sloupků, lízátko předního nárazníku nebo nástavce prahů. V rámci paketu dostanete také všechny ty príma hračky, za které se normálně připlácí. Karbonová kola jsou jištěná titanovými maticemi a titanový je i výfukový systém.

Motor – tedy šestiválec 3.5 EcoBoost o výkonu 647 koní zůstal stále stejný, ale odlehčen byl jeho kryt. Sklo bylo nahrazeno polykarbonátem Perspex, západka je nově manuální a místo hydraulické vzpěry je kryt držen nahoře pomocí klasické vzpěry ze staré školy. Jen je tedy také karbonová.

Interiér přišel o zbytečnosti v podobě infotainmentu, reproduktorů, klimatizace a dalších věcí a sedadla i volant oblékají Alcantaru. Skleněná přepážka za řidičem je z tenčího skla Gorilla Glass, stejně jako čelní okno. Kdybyste si ani pro tohle všechno nepřišli dostatečně speciální, jsou tu ještě červeně eloxovaná pádla řazení a plaketa na palubní desce.

Všechno to zní parádně, bohužel ale pořád přesně nevíme, kolik hmotnosti bylo díky všem těm změnám uspořeno, ani kolik se za paket Competition Series připlácí. Víme jen, že se bude balíček nabízet pouze jako limitovaná edice o zatím neznámém počtu kusů.

Nelíbí se Vám reklamy, ale líbí se vám články?
Podpořte nás, pořiďte si VIP členství a užijte si autíčkáře bez reklam.


Mohlo by Vás také zajímat

Pro přidání komentáře se přihlašte nebo registrujte

Komentáře

Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
24. února 2017, 15:40
0

Tohle bude asi hodně ultimátní stroj. A i vzhledově vypadá fakt dobře. Myslím, že se Ford mezi ostatníma supersportama s tímhle autem nemusí krčit někde vzadu v koutě.

reagovat
Viper
24. února 2017, 17:43
0

To teda rozhodně nemusí. Bohužel si spíš říkám, jestli z toho neudělali až přehnaně exotické auto pro pár vyvolených. Kdyby ubrali na exkluzivitě, navýšili výrobní kapacitu a snížili cenu, dostali by se k tomu i smrtelníci...

Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
24. února 2017, 17:55
0

Na cenu jsem ani nekoukal. Je mi uplne jasny, ze to bude pekna divocina a ze o takovym aute nemusim vubec premyslet, ani az bude 15 let stary a ojety.

Franz Kafka
24. února 2017, 18:16
0

Cena bude podle mě vskutku lidová. Odhad aniž bych se na to někde koukal 12,000,000 Kč bez DPH ? Tak snad si alespoň Petr K. užije někde na okruhu v Abú.

H_F
27. února 2017, 21:06
0

nejvtipnejsi na tom je, ze bych skoro rek, ze uz jsou vsechny (minimalne tyhle spesl edice urcite), dopredu uz vyprodany
koupit podobny auto je totiz dobra investicni prilezitost
pro automobilku samotnou tohle auto neni o prodejnich uspesich, ale o image pro znacku



Poslední komentáře

Poslední inzeráty

Chevrolet Aveo LPG Nová bomba  1kč/km 2008
Chevrolet Aveo LPG Nová bomba 1kč/km

2008 rok výroby
92 koní výkon
1 400 ccm objem

Ford Crown Victoria P71 POLICE INTERCEPTOR 2011
Ford Crown Victoria P71 POLICE INTERCEPTOR

2011 rok výroby
300 koní výkon
4 600 ccm objem

Buick Skylark GS 1972
Buick Skylark GS

1972 rok výroby
250 koní výkon
5 700 ccm objem

Ford Mustang V8 289 CUI, automat 1966
Ford Mustang V8 289 CUI, automat

1966 rok výroby
220 koní výkon
4 700 ccm objem