načítám data...

Další Astony od Zagata, tentokrát jako Speedster a Shooting Brake

Pokud si nechcete koupit svůj Vanquish S obyčejný, můžete sáhnout po verzi od legendární karosárny Zagato. Ta je sice o dost dražší, ale váš soused jí rozhodně mít nebude.

zobrazit celou galeriiZobrazit galerii

Jelikož je spolupráce Aston Martinu s karosárnou Zagato dlouhá a plodná, přišel první model z aktuálně vyráběné edice již v květnu letošního roku. 99 plánovaných kupé a 99 plánovaných kabrioletů Volante však nyní doplní ještě 99 dvoumístných „kombíků“ Shooting Brake a 28 velmi elegantních Speedsterů. Dohromady tak Zagato vyrobí 325 aut ve čtyřech různých provedeních.

Právě Speedster hodnotíme jako jednoznačně nejvydařenější. Oproti Volante (na obrázcích v šedé barvě), dostal Speedster dvě velké aerodynamické krovky za každé ze sedadel. Tyto krovky jsou stejně jako zbytek karoserie vyrobeny z karbonu a evokují střechu se dvěma prolisy, charakteristickou pro Zagato.

Druhým nově představeným vozem, zatím bohužel jen na jediném obrázku, je také „střelecký kombík“ Shooting Brake. Trendy karoserie, historicky vycházející z vozů určených k lovu, dostala prodlouženou a elegantně padající prosklenou střechu. Vyšší praktičnost je samozřejmostí, ovšem více jak dvě místa k sezení neočekávejme.

Všechny čtyři vozy Aston Martin Zagato vychází ze sériového Aston Martin Vanquish S. To znamená atmosféricky plněný dvanáctiválec o objemu šesti litrů, podávající důstojných 530 koní výkonu. Na zadní kola se síla nese skrze osmistupňový automat.

Na prestižnější Astony s ručně vyráběnou karoserií již přišlo několik objednávek, ačkoliv cena zůstává velkou neznámou. Pravděpodobně zde ale platí rovnice, že pokud se musíte ptát na cenu, nemáte na to.

Nelíbí se Vám reklamy, ale líbí se vám články?
Podpořte nás, pořiďte si VIP členství a užijte si autíčkáře bez reklam.


Mohlo by Vás také zajímat

Pro přidání komentáře se přihlašte nebo registrujte

Komentáře

PeterLuk
16. srpna 2017, 14:04
0

Za dlhý čas je to asi najkrajšie vyzerajúce nové auto! Vynikajúci dizajn! Nemám veľmi rád autá typu Shooting Brake, ale tento vyzerá parádne.

reagovat
ro
rock
16. srpna 2017, 16:24
0

Vlastně se mi opravdu líbí jenom to kupé. Kabrio je prostě jenom odvozenina kupé, tudíž nuda, obvykle ve všem horší, tudíž nuda na druhou. Speedster mne, pravda, zaujal, (předpokládám, že to má být duchovní nástupce DBR1), ale kupé je prostě hezčí a kombík je prostě kombík, i když je od Astonu (Zagata).

reagovat
HerrHobler
17. srpna 2017, 14:51
0

Vypadá to celé krásně zepředu až někam těsně za zadní nápravu. A to dokonce všechny verze. Jen ten difuzor mi přijde komplikovaný a humpolácký, hrozně v kontrastu vůči lehkému autoritativnímu čumáku, který hezky přechází ve svalnatou záď až po ty vypiplaný světla. Nemůžu si pomoct, ale nesedí mi to tam.

reagovat


Poslední komentáře

Poslední inzeráty

Ford Fiesta kupéčko v super tech. stavu !! 2003
Ford Fiesta kupéčko v super tech. stavu !!

2003 rok výroby
68 koní výkon
1 300 ccm objem

Chrysler Stratus 2.5V6 cabrio 2000
Chrysler Stratus 2.5V6 cabrio

2000 rok výroby
160 koní výkon
2 500 ccm objem

Ford Mustang Convertible GT 5.0 V8 310kW, 2017
Ford Mustang Convertible GT 5.0 V8 310kW,

2017 rok výroby
420 koní výkon
5 000 ccm objem

Toyota Corolla TS 2003
Toyota Corolla TS

2003 rok výroby
192 koní výkon
1 795 ccm objem