načítám data...

Hyundai spouští vlastní značku elektromobilů, láká na futuristický design

Korejské elektromobily budou od příštího roku vyjíždět pod vlastní značkou.

zobrazit celou galeriiZobrazit galerii

Dosud jsme název Ioniq znali jen jako označení poměrně povedeného modelu, který se dal pořídit jako hybrid i v čistě elektrické verzi. Na dobrém renomé tohoto vozu se v Koreji rozhodli postavit svoují novou samostatnou elektrickou značku. 

Spuštění prodeje vozů pod novou značkou se plánuje na příští rok, v nabídce budou hned tři modely. První vychází z konceptu Hyundai 45 , půjde o sportovně střižený kompaktní hatchback. Dále se objeví obligátní střední SUV, bez kterého by to zkrátka nešlo, a třetím do party bude slibně vypadající placaté kupé. V plánu je prý i velké sedmimístné SUV pro americké fotbalové matky a sportovně střižený sedan.

Z několika málo oficiálních fotografií a renderů, které Hyundai pustilo do světa, vidíme, že doménou Ioniqů bude čistý minimalistický design, futuristické křivky a specifické světlomety se zajímavou grafikou. Tedy – svět konceptů bývá zpravidla mnohem uhlazenější, než jaká je realita produkčních automobilů, je tedy otázkou, co z lákavých renderů nakonec bude.

Široká nabídka modelů včetně specialitek, jakými jsou malé kupé a obří opulentní SUV ale ukazují, že se Korejci chystají naskočit do vlaku elektromobility naplno a bojovat i o zákazníky prémiových značek. Nám nezbývá, než jim popřát štěstí a těšit se na to, až se tím malým kupé svezeme. Jen škoda, že se bude jmenovat Ioniq 3 a ne Hyundai Coupé. 

Nelíbí se Vám reklamy, ale líbí se vám články?
Podpořte nás, pořiďte si VIP členství a užijte si autíčkáře bez reklam.


Mohlo by Vás také zajímat

Pro přidání komentáře se přihlašte nebo registrujte

Komentáře

Moses
20. srpna 2020, 19:10
1

Vyzera to ako koncepty Fordu a GM z 90-tych...

reagovat
Lukáš Naske
25. srpna 2020, 12:40
0

Je pravda, že Hyundai je v hybridech a elektromobilech poměrně silný hráč, ale aby se zančka IONIQ mohla osamostatnit? Nevím, nevím...

Jinak koncepty se mi fakt dost líbí. Na to, jak Hyundai moc nemusím, tak každý z těchto tří bych si byl ochotný koupit. Samozřejmě si musíme počkat, co z toho zbyde na sériovém autě. Líbí se mi, že každé z těch aut má svoji vlastná tvář. To mi u dnešních aut dsot chybí - značky se na všechny své modely snaží nasadit stejný předek. viz Mercedes, Audi a podobně.

reagovat


Poslední komentáře

Poslední inzeráty

Chevrolet Aveo LPG,KLIMA 2008
Chevrolet Aveo LPG,KLIMA

2008 rok výroby
92 koní výkon
1 400 ccm objem

Chevrolet Blazer K5 1981
Chevrolet Blazer K5

1981 rok výroby
100 koní výkon
6 200 ccm objem

Ford F150 XLT Singlecab Longbed 1994
Ford F150 XLT Singlecab Longbed

1994 rok výroby
200 koní výkon
5 002 ccm objem

Chrysler Stratus 2.5V6 cabrio 2000
Chrysler Stratus 2.5V6 cabrio

2000 rok výroby
160 koní výkon
2 500 ccm objem