načítám data...

Zábava na dlouhé zimní večery

14. ledna 2017, 11:46 9 komentářů Bageta

Jak se zabavit, když na silnici leží rozsolená břečka a auto je bezpečně ukryté v garáži? Měl bych pro vás pár nápadů.

zobrazit celou galeriiPavel Pilar: Zábava na dlouhé zimní večery

Tak je to tady můj první pokus o příspěvek mezi skvělé blogy na Autíčkáři. Delší dobu jsem přemýšlel, o čem by měl můj první blog být. O svých autech tady píše spousta lidí a nutno říct, že o autech zajímavějších a lépe než toho kdy budu schopen já. Pak mě napadlo, že spojím dva ze svých koníčků a to auta a počítačové hry. Na Autíčkáři se sice už pár článků o hrách objevilo, ale přesto mám pocit, že jeden blog navíc na toto téma neuškodí.

 

Znáte to, je lednový večer, venku tma už od pěti hodin, na silnici leží rozsolená břečka a auto je bezpečné schované v garáži. Sedíte doma u počítače, všechny články na Autíčkáři přečtené, všechny videa o autech shlédnutá a přesto byste uvítali nějakou tu zábavu související s auty. Naštěstí existuje ohromné množství počítačových her, které dokáží tento požadavek splnit. Já jsem se rozhodl seznámit váš se svými oblíbenými.

 

Car Mechanic Simulator

Hned ze začátku něco netradičního. Ačkoliv je hra Car Mechanic Simulator o autech, nejde tady o řízení. Jak už název napovídá vžijete se tady do úlohy mechanika v autoservisu. Jen slovo simulátor v názvu je snad až příliš silné. Hra je totiž stále pouze hrou a vše je tu patřičně zjednodušené. I přes to lze ze hry získat docela dobrou představu o tom jak auto a jeho jednotlivé části fungují. A co, že je tedy náplní samotné hry? Začínáte v malé garáži a ze začátku dostáváte jednoduché a jasné úkoly, jako vyměnit brzdové destičky. Úkoly plníte, dostáváte za ně zaplaceno a propracováváte se k čím dál tím obtížnějším úkolům. Ta správná zábava začne ve chvíli, kdy dostanete úkol typu: “Auto občas ztrácí výkon.” a vy musíte najít a odstranit závadu. A to je vlastně celou náplní hry. Nutno ještě dodat, že při odhalování závady si můžete pomoct napojením auta na diagnostiku, zkušební jízdou po testovací trati nebo zmeřením učinosti brzd a tlumičů.

 

GRID (Autosport)

GRID je moje oblíbená hra z prostředí okruhového závodění. Protože jsem odkázán na hraní na klávesnici na notebooku s výkonem kalkulačky, nemůžu si zahrát nejnovější pecky ani hry blížící se simulaci tak moc, že k jejich ovládání je potřeba volant. Právě proto mám rád GRID, kde pocit z ovládání auta je super i při hraní na klávesnici. Navíc hra rozumně běhá i na postarších strojích a je tu solidní množství reálných okruhů i aut, které si můžete alespoň virtuálně vyzkoušet. Pokud se rozhodnete hru zkusit, tak se vyhněte druhému dílu, který se nepovedl a jízdní model je v něm příšerný.

 

Spintires

Okruhy vás neberou? Opravování auta si užijete dost v reálu a nemáte potřebu si to připomínat na obrazovce počítače? A co takhle posadit se za volant mnohatunové bestie s alespoň šesti koly, naložit pár stromů a rychlostí kroku se brodit bahnem, dokud nezapadnete tak moc, že vás bude muset zachránit naviják? Pak jsou tu pro vás Spintires. Hra jejíž náplní je převoz dřeva z místa na místo někde na Sibiři. Kupodivu jde o solidní zábavu. Asi protože narozdíl od ostatních offroad her, které jsem měl možnost zkusit tady máte pocit, že jedete mimo cestu. Jezdí se pomalu, auto se krásně boří do bahna a vy víte, že každou chvíli můžete zapadnout tak, že už se nerozjedete. A navíc můžete spojit síli s kamarády a tahat dřevo spolu.

 

Flatout 2 

Žádná s předchozích her vás nezaujala? Máte potřebu ulevit si a něco zničit? Pak nabízím nestárnoucí klasiku, nejstarší hru na mém seznamu, ke které se ale jednou za čas rád vracím Flatout 2. Pro ty z vás kdo by nevěděli o co jde. Flatout je závodní hra, kde ale jednotlivé závody připomínají spíš demoliční derby, zlikvidovat soupeře je tady skoro stejně důležité jako jet rychle. Navíc si zde můžete zkusit i samotné demoliční derby bez závodění, případně jednu z miniher spočívající v katapultovaní řidiče čelním sklem z auta na tryskový pohon do dálky, výšky nebo na cíl.

Nelíbí se Vám reklamy, ale líbí se vám blogy?
Podpořte nás, pořiďte si VIP členství a užijte si autíčkáře bez reklam.


Pro přidání komentáře se přihlašte nebo registrujte

Komentáře

zimbic
14. ledna 2017, 18:35
0

Mě ještě baví Euro Truck Simolator 2, jinak Car Mechanic Simulator je skvělej u toho klidně ztrávím hodiny a člověk vidí aspoň jak co na čem závisí a jak to funguje.

reagovat
Bageta
14. ledna 2017, 20:01
0

Euro Truck Simulator 2 jsem taky zkoušel, ale nějak mě to úplně nechytlo. Na Car Mechanic Simulator jsem teď naprosto závislej. Je to přesně jak říkáš, člověk tam krásně vidí věci na který se normálně tak snadno podívat nedá.

zimbic
14. ledna 2017, 20:34
0

Mě to odreaguje při zbytečných přednáškách ve škole :D Jinak Car Mechanic Simulator zabaví fakt na dlouho a to jsem neodemkl ještě všechny možnosti, které hra nabízí.

lu
luv
15. ledna 2017, 23:22
1

a je to simulator do te miry ze tam nekolik hodin resis zarezly sroub apod? :-P

Bageta
16. ledna 2017, 16:05
0

Jak jsem psal, simulator bych tomu uplne nerikal, protoze presne tohle tam vubec neresis. A taky je auto skoro bez kabelu, bez hadic atd. Proste je to cely zjednoduseny tak, aby byla zabava to hrat.

Letis
16. ledna 2017, 21:06
0

Z PC her mě nejvíc baví ty na volantu. Rád hraju Dirt Rally a zahrál jsem si i Shift 2. Dirt Rally má podle mě super ovladatelnost hlavně na tom volantu, je to pestrý na auta, tratě i povrchy. Shift 2 má zase reálné okruhy (třeba i Nürburgring). Jen tyhle hry mají pro mě obrovskou nevýhodu a to, že ne vždy se mi chce zápasit s volantem, není to úplně oddechová činnost. Navíc mě z toho blbýho posezu bolí po půl hodině za krkem apod. :D

reagovat
Sa
Safa
16. ledna 2017, 23:10
1

Že já blbec se do toho pouštěl... Euro Truck Simulator 2 - Viva La France. V sobotu jsem koupil a nainstaloval. A už v tom lítám. :o)

reagovat
Pe
Peťas
24. ledna 2017, 22:30
0

K prvni hre radsi se ucim opravovat v realu ale treba mi to neco nekdy asi zkusim. Druhou hru vubec neznam. Jezdeni nakladakem na pocitaci me nebavi. Flatou je super oddechovka kdysi jsem hral. Chybi mi tady forza kterou jsem mel moznost jeden cas hrat (forza 3) na xboxu a byla to moc prijemna hra. Rad bych si zase nekdy zahral.

reagovat
fr
froxic
02. února 2017, 16:25
0

Já můžu doporučit Asseto Corsu, dá se sehnat za pár kaček včetně všech DLC, je na to plno módů a dobrá komunita okolo, takže se pořádají různé šampionáty a jezdí se čistě. Ta samé platí o iRacingu, kde je disciplinovanost ještě na vyšší úrovni, ale nekupujete si hru, nýbrž předplatné, kde navíc každé auto a trať něco stojí, takže není problém za rok hraní klidně utratit i 5-10 tisíc, pokud kupujete obsah a myslíte to fakt vážně.

reagovat