načítám data...

Lesney´s No.66 - Coach

08. června 2019, 14:44 8 komentářů PlusOne

Scenicruiser 1/75

zobrazit celou galeriiPavel P......: Lesney´s No.66 - Coach

Vlastně k tomu není moc co psát, postup je stejný, jako u ostatních modelů, odvrtat, rozebrat, očistit, odbarvit….pár rozdílů tady snad přeci jen je, pivoty jsou dva, malé, v zadní části, po odvrtání v nich není dost místa na závit, takže tohle je první model, který je po renovaci složen nerozebiratelně – upevnění zadní části vyřešila trocha dvousložkového lepidla napatlaného na pivoty.

Barva je Tamiya X-11 – chrome silver, jsem z ní nadšený, dobře se s ní pracuje, a výsledek je fakt krásnej, není to chrom, ale má k němu docela blízko – leskne se jak psí kulky :-) S detaily jsem si tentokrát nehrál, model je stejně velký, jako Lincoln (moje prvotina), to znamená měřítko ještě výrazně zmenšené, a jakýkoliv pokus o blinkry atd. by nevypadal přirozeně – udělal jsem jen červenou ťupku pro zadní světla, a to je tentokrát vše.

Polepy jsem vzal z eBay, jsou to tzv. watertransfers, tzn. samolepka, která se od nosiče oddělí ve vodě, modeláři budou vědět. Model dostal ještě tři vrstvy čirého laku, který lesk ještě víc prohloubil, nevýhoda je, že se to opravdu špatně fotí. Snad ale rozdíl před a po bude patrný ;-)

Nelíbí se Vám reklamy, ale líbí se vám blogy?
Podpořte nás, pořiďte si VIP členství a užijte si autíčkáře bez reklam.


Pro přidání komentáře se přihlašte nebo registrujte

Komentáře

Goldies
08. června 2019, 17:02
0

Ale to jako jo! Že budeš dělat i autobus mě nenapadlo! Ta barva vypadá dobře. To si dal nejdříve samolepky a pak ty 3 vrstvy čirého? Pěkné!

reagovat
PlusOne
08. června 2019, 19:16
0

Tak tak, polepy jsou pod lakem. Je fakt, že jsem zatím dělal hlavně osobáky, ale mám i pár zajímavostí z jiného soudku...taky na ně dojde.

Tomino
08. června 2019, 17:22
0

Když si čtu tyto blogy, tak mě to nějak nutí jít do garáže, tam z krabice vyhrabat staré angličáky a začít je opravovat :-) Pěkný koníček. A jako vždy pěkná práce, palec nahoru.

reagovat
Ronoath
08. června 2019, 20:40
0

Pokud tomu dobře rozumím, nejde tedy o samolepky, ale o obtisky?

reagovat
PlusOne
09. června 2019, 20:03
0

Obtisky, jasně :-) Nemohl jsem si vybavit český ekvivalent, díky! ;-)

Jo
Josef Slezák
14. srpna 2019, 11:12
0

Zdravím,taky jsem fanouskem, anglicaku, mám jich pár zdevastovanych,a myslel sem si ze nechat je v puvodnim stavu bude lepsi nez je opravovat,ale chtěl sem se zeptat, kde najdu barevnou škálu na ten konkretni model, a potisky, díky

reagovat
PlusOne
17. srpna 2019, 16:18
0

Co se vzorníku barev týká, tak ten, pokud je mi známo, neexistuje....řešení je namíchat odstín co nejpodobnější, a smířit se s tím, že to nikdy nebude stejné, jako z výroby.
Obtisky se dají sehnat buď přes eBay, nebo ve specializovaných zahraničních modelářských e-shopech.

Ma
Martin P.
25. srpna 2019, 11:54
0

Dobrý den. Super renovace a dobrá práce! Kolik stalo autíčko před renovací?

reagovat