načítám data...

Ptejte se Vojtů: Zážitky za volantem

V rubrice Ptejte se obvykle hledáme auta všeho druhu. Dnes se ale podíváme, kam se dá obrátit, když hledáte zážitky za volantem.

Zobrazit galerii

V rubrice Ptejte se Vojty šéfredaktor Vojta Dobeš (a občas i ostatní členové redakce) každý týden radí čtenářům s palčivými otázkami života nadšeného motoristy – ať už jde o výběr příštího vozu, rozsouzení hospodských debat nebo odpovědi na filosfofické otázky. Máte nějakou vlastní? Pište na redakce@autickar.cz!

Ahoj. Měl bych tu tematickej dotaz na Vojty. Přišla za mnou manželka kolegy, že když se motám okolo aut, zda bych nevěděl o nějaké zajímavé možnosti pronájmu sportovního či závodního auta, ideálně s instruktorem na nějakém okruhu. Naše plechcupové speciály by mu asi přišly slabé. Jak umí řídit, netuším. Z možností, co znám, mě napadá akorát koučing v Sosnové či nějaká rallye škola. Zážitkové jízdy ve Ferrari zkoušeli a byli velmi zklamaní. Takže pro manžela hledá jako dárek k červnovému výročí něco, co ho opravdu potěší.

Ahoj,
potěšit manžela motoristickým zážitkem, to je určitě chvályhodné. Co bys tedy mohl manželce kolegy poradit? Jak zmiňuješ, existují kurzy sportovní jízdy v Sosnové, které pořádá Driving Academy, ty ovšem vyžadují účast se svým autem. Kromě toho mají i další kurzy a to kurz driftování a nebo rally. V případě driftu je možné pronajmout si jejich auto, v druhém případě jezdíš jejich autem. A kdyby nebyl zájem o kurz, tak samozřejmě existuje možnost si auto jen půjčit na pár kol s instruktorem. Mají Lancer Evo, BMW E36 a také Fiestu. Další možností je rally kurz Fast/Safe Rally Academy. Ti nabízí jedno- a dvou-denní kurzy rally. 

Pořád se ale pohybujeme na nižších cenách a také na Sosnové, popřípadě v lesích. Pokud by manželka chtěla svému muži udělat doopravdickou radost, pak existují kurzy i v Mostě. Tam je v nabídce několik kurzů sportovní jízdy, driftování a také závodnická akademie Tomáše Engeho. To všechno s možností pronájmu auta.

Existuje ale ještě jedna možnost, jak se dostat na větší okruh a tím je jeden z kurzů Šenkýř Motorsport. Podle jejich webových stránek pořádají kurzy po závodních tratích v celé Evropě a zdá se, že pronájem auta je skoro samozřejmostí.

Zapomněl jsem na nějakou další možnost? Pokud ano, tak mě prosím doplňte v komentářích. Doufám, že kolega bude za tvou radu vděčný a pozve tě alespoň na pivo.

 

 

Nelíbí se Vám reklamy, ale líbí se vám články?
Podpořte nás, pořiďte si VIP členství a užijte si autíčkáře bez reklam.


Mohlo by Vás také zajímat

Pro přidání komentáře se přihlašte nebo registrujte

Komentáře

beastar
06. prosince 2016, 11:40
0

Nuerburgring a tam nebo v okolí si půjčit třeba Clio RS a jezdit je to dál a dražší ale je to legendární.

reagovat
briza
06. prosince 2016, 12:56
2

Legendární to sice je, o tom žádná, ale pokud si to chce vážně užít, šel bych na nějaký normální okruh, resp. já to tak mám. Na Ringu jsem sice byl a bylo to fajn, ale když si chci vážně užít, tak jedině něco menšího, co si během pár kol celý zapamatuju a pak už se jen snažím tlačit dolů časy a auto dostávat na limit, respektive na hranici, kterou jako limit vnímám já.

beastar
06. prosince 2016, 17:37
0

Jo jasně ale to o čem píšeš je spíše nějaký osobní trénink a ne zážitek respektive to že zajedu Mýto o 0,01 lépe je sice super ale zážitek je to tak pro mě kamaráda v práci s tím asi moc neohromíš:) Ring není o tom si to pamatovat a jezdit ideální stopu ( teda může být o tom žádná ) ale o tom zážitku ten okruh samotný je zážitek. Problém tady je že neznáme toho člověka a tudíž těžko se bavit o tom co pro něj je víc "funny" jestli honit setiny někde na vesnici nebo si na pohodu projet legendární trať. Každopádně až budu kupovat dárek tobě tak vím co koupit :D

briza
06. prosince 2016, 18:21
0

Tak zase nemusí jít úplně do extrému, že jo, já to taky obvykle beru volněji, ale pořád z toho mám lepší pocit a zážitek, než když přemýšlím nad tím, jestli to do téhle zatáčky můžu pustit bez obav, že se objevím v crash kompilaci z Ringu :) Obzvlášť v případě, že bych třeba měl půjčený nějaký okruhový náčiní. Ale jak říkáš, je to individuální, třeba to nakonec bude milovník dragsterů nebo kroužení po oválu :)

beastar
06. prosince 2016, 18:30
0

:D To je pravda to mě nenapsalo nebo třeba sleduje náklaďáky na Dakaru a stačilo by mu svést se třeba v Tatře s Kolocem.

beastar
06. prosince 2016, 18:31
0

nenapadlo*

briza
06. prosince 2016, 18:35
0

Tak to bych si taky nechal líbit. Ostatně tyhle projížďky s člověkem, co umí, to taky není úplně k zahození. Já naposled lítal v ostrý 208 s Honzou Černým a bylo to teda hrozný maso.

Vi
Villneuve
06. prosince 2016, 19:04
0

S přítelkyní jsme měli na hodinu půjčenou 911, předem naplánovali trasu a zážitek pro oba dva maximální, rychlost na okreskách je naprosto fenomenální, jedinou podmínkou bylo nevypínat stabilizační systém :)) Jo a padla půlka nádrže :) Příští rok si ji chceme půjčit na víkend a vyrazit směr Monte Carlo, něco jako tohle, ale tak trochu s jiným rozpočtem :)

;index=3&t=120s&list=LLtnofTOYeQHrDG9RWmsF-5A

reagovat
Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
07. prosince 2016, 08:36
1

Tohle video, to je fakt nepopsatelná nádhera. Už jen pro takovéhle výlety stojí za to mít auto pro radost. :-) Nejen Monaco s jeho tunely, ale celé pobřeží od něj na jich až do Saint Tropéz je krásné a totéž platí pro cestu na sever, podél moře do Itálie až k Janovu. Moře, skály, tunely, úžasná příroda a klima, prostě pecka. :-)

beastar
07. prosince 2016, 11:45
1

Cote de Azur.

Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
07. prosince 2016, 15:11
0

Přesně tak. Loni jsem projel Azurové pobřeží právě od Saint Tropez do Monaca a letos od Monaca nahoru do Janova. Je tam hromada naprosto úžasných míst. :-)

beastar
07. prosince 2016, 16:55
0

Jojo byl sem v Mentonu, Monacu a Tropezu teď v létě na pět dnů po druhé v životě a byla to krása nicméně je to nuda než dojedeš tam jel sem přes Itálii a asi starnu:))

MG
MGRR
07. prosince 2016, 08:26
-1

Dal bych mu dřevěnou motokáru s provázkem a pustil bych jej z kopce. Pod kopcem bude mít hnědé trenky taky, motokára bude stát u kutila litr a ještě s ní pak zatopí v krbu :)

Paní si zahrává... co bude chtít manžílek příště, F1, nebo rovnou vystřelit do kosmu.

reagovat
beastar
07. prosince 2016, 11:48
0

A nebo dělají ty zážitky jako třeba svezení v ot64 někde na polygonu to je taky závodní zážitek obvzlášť v zimě to by mohlo taky působit anti-darkově.

MG
MGRR
07. prosince 2016, 18:11
0

Ano, vozí v nich děti za kilčo v Mirákulu :) nebo jak se to jmenuje.
Možná by stačilo jej odvézt ráno do pískovny k hromadě písku, půjčit mu bobcat a večer jej vyzvednout :))

Paní bude možná hodná až moc, aby jí pak nevyměnil za rychlejší slečnu.

beastar
07. prosince 2016, 19:03
0

Já sem trochu staromódní v tomhle směru si myslím že by spíš chlap měl překvapovat dárkem ženy než naopak ale chápu že je tu emancipace a třeba mají nějaké výročí tak potom jo ale stejně je těžké fundovaně něco vážně napsat když toho člověka neznáš jak psal nahoře briza třeba má rád dragstery a nebo třeba rallye a nebo třeba autodrom .... někoho by nebavilo ani kdyby měl bez dohledu půjčené třeba Gallardo znám jednoho a sem to já :D Tvl větší nudu sem nezažil a to sem mohl cokoliv, kamkoliv kromě toho vyjet z Čech, boleli mě po hodině a půl záda, nesvezl sem kvůli provozu vůbec a v noci na D1 300 mě fakt nebere vydržíš to beztak chvilku když nejsi sebevrah.... no prostě je to hodně otevřené téma ...

Le
Leo29
07. prosince 2016, 08:42
1

Síce to nieje závodná dráha ale ja by som im dal do pozornosti ešte možnosť ktorú ponúka mercedes classic. V podstate zabalený produkt ako dovolenka/roadtrip naprieč európou vrátane zapožičania klasického mercedesu a myslím aj ubytovania.

https://www.mercedes-benz.com/en/mercedes-benz/events-mercedes-benz/travel/classic-car-travel/

reagovat
Pe
Peťas
08. prosince 2016, 12:15
0

A co tohle:
http://www.fiestacup.cz/
To by se libilo me.

reagovat


Poslední komentáře

Poslední inzeráty

Buick Skylark GS 1972
Buick Skylark GS

1972 rok výroby
250 koní výkon
5 700 ccm objem

Ford Mustang V8 289 CUI, automat 1966
Ford Mustang V8 289 CUI, automat

1966 rok výroby
220 koní výkon
4 700 ccm objem

Chevrolet Aveo LPG,KLIMA 2008
Chevrolet Aveo LPG,KLIMA

2008 rok výroby
92 koní výkon
1 400 ccm objem

Chevrolet Blazer K5 1981
Chevrolet Blazer K5

1981 rok výroby
100 koní výkon
6 200 ccm objem