načítám data...

Na prodej by bylo jedno „auto za rozumnou cenu“

Ano, přesně tak, na stránkách Autíčkáře se vám chystáme tlačit dva roky starou Astru s výkonem 115 koní, která má ještě ke všemu volant na špatné straně, nemá technickou (ani šanci jí dostat) a je to bývalý služebák. Nezajímavé? A co když to je Stigův služebák?

zobrazit celou galeriiZobrazit galerii

Po tom, co se britské BBC zbavilo za poněkud nešťastných okolností tří moderátorů našeho oblíbeného motoristického pořadu, zbavuje se i dalších drobností, které už nadále nebudou třeba. A jednou z nich je i „auto za rozumnou cenu“. Pro ty co právě vylezli z jeskyně připomínám, že je to to auto, do kterého se v každém dílu posadila u nás většinou neznámá celebrita a poslala se vytrápit na testovací trať na letišti. Tam po několika hodinách snažení, kterému přihlížel ochočený závodní jezdec The Stig, vytvořila ona celebrita nějaký smysluplný čas kola, který se následně porovnal s jinými celebritami, a tak dále a tak dále.

Pro nás je v tuto chvíli důležité, že Opel Astra, který byl používán pro tyto účely od roku 2013, je nyní na prodej skrze Ebay. Pětidveřový hatchback vypadá na první pohled jako každý druhý, a ničím výjimečné není ani jeho pohonné ústrojí. Pod kapotou se totiž nachází benzínová atmosférická šestnáctistovka, přenášející na přední kola přímo zdrcujících 115 koní výkonu. Neplecha se děje až uvnitř. Standardní sedadla vzala za své a byla nahrazena dvojicí skořepin Corbeau Sprint s pětibodovými pásy. Vzhledem k tomu, že celebrity nejsou příliš šikovné, nechybí ani závodní celorám.

Za svůj život ve službách britské televize, naskákala Astra skromných 2908 mil, ovšem není asi třeba připomínat, že se s ní rozhodně nezacházelo v rukavičkách. I přesto by mělo být auto naprosto v pořádku, samozřejmě udržované a provozuschopné. I když zrovna tu provozuschopnost berte s rezervou, závodní rám na silnici nesmí, takže udělat z Astry opět homologované, silniční auto bude možná trochu problém.

Nelíbí se Vám reklamy, ale líbí se vám články?
Podpořte nás, pořiďte si VIP členství a užijte si autíčkáře bez reklam.


Mohlo by Vás také zajímat

Pro přidání komentáře se přihlašte nebo registrujte

Komentáře

Li
Libor
22. prosince 2015, 02:29
0

Mám dojem, že těch aut měli víc. Minimálně ještě jedno s automatem a pak možná nějaký záložní.

reagovat
CerVus
22. prosince 2015, 09:59
0

Jo, máš pravdu. Pamatuju, že jim ho tam v jedné epizodě někdo okulil a čas pak zaje v záložním.

Viper
22. prosince 2015, 12:15
0

Já mám za to, že v automatu měli jen starší Lianu. Jinak že byly i záložní, o tom není moc pochyb, ale to už by prostě v té aukci nevypadalo tak dobře :-)



Poslední komentáře

Poslední inzeráty

Chevrolet Aveo LPG Nová bomba  1kč/km 2008
Chevrolet Aveo LPG Nová bomba 1kč/km

2008 rok výroby
92 koní výkon
1 400 ccm objem

Ford Crown Victoria P71 POLICE INTERCEPTOR 2011
Ford Crown Victoria P71 POLICE INTERCEPTOR

2011 rok výroby
300 koní výkon
4 600 ccm objem

Buick Skylark GS 1972
Buick Skylark GS

1972 rok výroby
250 koní výkon
5 700 ccm objem

Ford Mustang V8 289 CUI, automat 1966
Ford Mustang V8 289 CUI, automat

1966 rok výroby
220 koní výkon
4 700 ccm objem