načítám data...

30 Years M3 – co by asi tak mohla tato edice oslavovat?

31. května 2016, 09:30 3 komentářů Dominik Valášek

Je tomu 30 let, co se v autosalonech objevila E30 M3. A tak se v BMW opět slaví tím, že na standardní model přibyde logo do prahových lišt.

zobrazit celou galeriiZobrazit galerii

To co vidíte na obrázcích, to je speciální edice 30 Years M3, nebo chcete-li v originále 30 Jahre M3. A čím se vlastně kromě barvy Macao Blue, kopírující původní příplatkový lak na E30, liší od standardního vozu? No, taky má několik log…a už jsem zmínil ty prahové lišty?

Abych byl zcela konkrétní, za svoje peníze dostanete M3 s paketem Competition, tedy o výkonu 450 koní, dále vybavenou ještě adaptivním podvozkem, aktivním M diferenciálem, černými okenními lištami a dvacetipalcovými koly. No, a protože se samozřejmě jedná o super výjimečnou speciální edici o nákladu 500 kusů, dostanete také jinou modrou barvu, logo na blatníky, logo na opěrky hlavy, logo na prahové lišty, plaketu před spolujezdce a trikolóru vyšitou na bezpečnostních pásech. Ano, to je skutečně vše.

Ok, říkáte si, tak je to prostě speciální edice, která kromě pár designových prvků vlastně nic moc nenabízí. Jenže potom narazíte na fakt, že edice 30 Years M3 stojí o 10 tisíc euro (270 tisíc korun) víc, než kolik by stála stejně nakonfigurovaná M3 bez log. A přesně v tu chvíli si začnete říkat, že v BMW dělají z lidí idioty.

Vlastně jen čekám na chvíli, kdy BMW vzdá výrobu různých speciálních edic, a bude místo nich prodávat jen strašně drahé prahové lišty. A ty si potom budeme lepit na auta podle toho, kolik street kreditu zrovna chceme mít. Ještě by to chtělo nějak vymyslet, aby byly vidět i za jízdy a ne jenom při otevřených dveřích. Protože ta loga na blatnících jsou fakt strašně malá…

Nelíbí se Vám reklamy, ale líbí se vám články?
Podpořte nás, pořiďte si VIP členství a užijte si autíčkáře bez reklam.


Pro přidání komentáře se přihlašte nebo registrujte

Komentáře

BigBang
01. června 2016, 14:22
0

aneb jak s řidičského auta auto pro pozéry se stalo...

reagovat
Jo
Joska
02. června 2016, 14:46
0

Samo o sobě to vypadá to hezky, jakkoliv mě změna v číselníku jednotlivých modelových řad právě v případě trojkové řady udivila, což výroční edice nemalou měrou umocnila. Dobrá, je to limitovaná série se všemi klasickými moderními "fjůčrs". Nějaká ta loga, dražší výbava ve standardu, jiná kola, speciální lak, trocha prošívání a tak nějak hotovo. Samozřejmě nemůžeme pominout, že nejcennější je především příslušnost k této edici, která z vozu v budoucnu udělá zajímavou volbu pro fanoušky. Ptám se však, jestli zvýšená cena nemá ještě jednu příčinu, za kterou dosazuji eliminaci spekulací. Když je to auto o tolik dražší a nenabízí v podstatě nic výjimečného navíc, zřejmě to pro skupinu pořizujících, která by obratem ráda vydělala, bude méně atraktivní. I když je to možná úvaha příliš solidní, prostě není důvod nenechat klienta zaplatit více, když je to přece výroční model, žeáno? Každopádně, kde jsou ty časy, kdy výroční modely skutečně přinesly něco navíc, například mechaniku z připravené modernizace, nějakou deviantní konstrukční záležitost, jako zvýšený objem, jiné naladění, kratší zpřevodování a podobně. Zvláště v případě nové trojky by nebylo od věci například osazení již představenými světlomety nové generace, když už nad tím přemýšlím. A takto by se dalo pokračovat dále. Hezké, ale jak už pravil BigBang, více pro pozéry, než pro skutečné řidiče. Ti by totiž raději 270 000 prohnali nádrží...

reagovat
hurkar
07. června 2016, 20:27
0

BMW má iba dva ,,eMka"

E26 a E30

reagovat


Poslední komentáře

Poslední inzeráty

Ford Fiesta kupéčko v super tech. stavu !! 2003
Ford Fiesta kupéčko v super tech. stavu !!

2003 rok výroby
68 koní výkon
1 300 ccm objem

Chrysler Stratus 2.5V6 cabrio 2000
Chrysler Stratus 2.5V6 cabrio

2000 rok výroby
160 koní výkon
2 500 ccm objem

Ford Mustang Convertible GT 5.0 V8 310kW, 2017
Ford Mustang Convertible GT 5.0 V8 310kW,

2017 rok výroby
420 koní výkon
5 000 ccm objem

Toyota Corolla TS 2003
Toyota Corolla TS

2003 rok výroby
192 koní výkon
1 795 ccm objem