načítám data...

Den závodu

25. března 2017, 18:05 7 komentářů Lenny

automobilová shledání

zobrazit celou galeriiMartin Dlouhy: Den závodu

Dnešek začal špatně. Pokud tedy za začátek dne považujete 3 ráno, kdy se probudíte, v obličeji pot a v živé paměti poslední noční můra. Je sobota 25. Března a ihned po rozkoukání se a připomenutí si, že jsem opravdu ve své ložnici a nikoliv v hrozivém lese společně s podivně znetvořenými stvořeními, mi naskakuje na mysli znova to datum – 7. Závod Mogul Driving Cupu. Nemohl jsem se toho dne dočkat, protože je to vlastně poprvé po cca 6ti týdnech co mam možnost prohnat Swifta po trati. S touto myšlenkou jsem usnul (stejně jako asi ještě 10x potom).

Zazvonil budík, je 7 ráno a je čas se dát do kupy než sednu za volant. Rychlou sprchu vystřídala snad ještě rychlejší snídaně a v 7:20 už zapíjím poslední sousto Monstrem v autě, pořád se mne ale drží pocit, že dnešek není zrovna můj šťastný den.  Ráno mne minula Lancia turbo HF, a ačkoliv jsem nestihl vytáhnout telefon ani vylovit „gopro“ zbyla mi jen vzpomínka s nadějí do lepšího dne. Jak už to tak ale bývá, brzy bylo po nadějích díky rozfrézované vozovce s omezený provozem se semaforem.

Ale pořád jsem musel mít na mysli, kam směřuji, a to byl Autodrom Sosnová. Už cestou jsem potkal pár jezdců – nejlepší byl asi ten, co to pálil přes 2 plný v sedmičkovém BMW, protože se nutně musel zařadit přede mne, kde pokračoval od odbočky na Bělou až do Sosnový. Ale brzičko jsem odbočoval ke hřbitovu a přede mnou se rozestřelo rozmanité a rozsáhlé depo. Startovní pole bylo opravdu různorodé od cartcrossů přes Nás „sériovkáře“ až po opravdové homologované speciály, které brázdí soutěže rally.  Šel jsem se zaregistrovat a okouknout depo, které akorát ozařovalo jarní slunko, a dokreslovala ranní rosa.

Dnešní závody byly opravdu fantastické, jel jsem jen na dojetí, protože jako absolvent 3 závodů, ve kterých jsem 2x ani nedojel, jsem samozřejmě nemohl pomýšlet na jakékoliv umístění.  Taky vím jak na tom Granulka po těch letech věrné služby je a na 4leté zimáky jsem se taky moc spolehnout nemohl, přesto se zadařilo 10. Místo ve skupině.

Domu jsem jel dobře naladěný, i když mě z letargie občas vytrhl nově znějící pazvuk ozývající se odněkud od nápravy a zase se na mě nalepilo nějaké individuum v golfu, které jsem za sebou měl asi tak těsně, jako má hlemýžď ulitu. Naštěstí mi mou dobrou náladu nemohlo nic zkazit a během pár okamžiků se ještě zlepšila, když jsem míjel konvoj doprovodných dakarských vozů společně s Liazkou Martina Macíka Jr. A tatrou Martina Kolomýho – opět jsem nestihl nahmatat ani kameru ani telefon i když zítra bude fotek dost J. Jako poslední zajímavý vůz jsem potkal veterána Škodu 440 Spartak.  

           

Nelíbí se Vám reklamy, ale líbí se vám blogy?
Podpořte nás, pořiďte si VIP členství a užijte si autíčkáře bez reklam.


Pro přidání komentáře se přihlašte nebo registrujte

Komentáře

jc
26. března 2017, 08:53
0

Hezka vzpominka na zazitek, ale nejak jsem nepobral ten Most. Plus to chtelo jako prvni fotku Swiste, aspon ja jsem takhle od zacatku cekal neco trosku jineho :-)

reagovat
Lenny
26. března 2017, 17:31
1

Most jsem už opravil a Swift dostane mìsto příště :)

saage
26. března 2017, 10:48
0

Ja to asi taky nechapu.. Cil byl Most, ale jel si v Sosnovy? Zajimalo by me spis nez kdo se na tebe lepil na ceste, jak probihal zavod?

reagovat
Lenny
26. března 2017, 20:49
1

Příště se polepším :)

saage
26. března 2017, 23:52
0

Neber to spatne, moc me to prave zajima. Chystam se letos taky na nejaky zavody. A sem z toho trochu pripo**.. :-) Je na to nutna nejaka licence, nebo je to open?

Lenny
27. března 2017, 05:01
0

Neberu to špatně, naopak :) no já začal v lednu jezdit mogul driving cup se swiftem gti mk2 v kategorii 1 - vozy s tp do 1600ccm. Krom helmy tu snad není povinného nic jiného. Strach jsem měl také a dost dlouho jsem to kvůli tomu odkládal, ale nic to není. Odešleš přihlášku, přijedeš, zaplatíš startovné a to je vše, tedy alespoň na mdc. Je to návyková zábava a rozhodně doporučuji :) Trať se upravuje a v Sosnový je těch variací dost a brzy tam přibude i nový asfalt :)

Franz Kafka
26. března 2017, 18:29
0

Ta Omega :D

reagovat