načítám data...

Ceníkový snílek vol. 2

02. září 2016, 22:12 3 komentářů bitner

Kdysi dávno, je tomu už více jak dekádu, jsme s tehdy teprve budoucí manželkou uvažovali o náhradě za naše první společné auto Škoda Favorit.

zobrazit celou galeriiXYZ bflm: Ceníkový snílek vol. 2

Napadalo nás kde co. Maželka se vytasila s návrhy typu nová Thalia, nebo nová Dacia Logan. To jsem tehdy v tisícině sekundy odmítl. Když si na to teď vzpomenu, musím se pobaveně usmívat. Možná, že kdybych měl tehdy možnost podívat se do budoucnosti, raději bych se okamžitě zastřelil :-D

Ovšem z té doby mi v paměti utkvělo ještě jedno auto, které dokládá, že moje drahá choť nemá vůbec špatný vkus. A tak teď sním o tom, jakým autem bych jí udělal dnes radost, kdybych vyhrál ve sportce.

SUZUKI

SWIFT

SPORT

(Ur)Manželka tehdy nenašla zalíbení přímo ve verzi Sport, svišť se jí prostě líbil. Avšak vzhledem k tomu, jakým způsobem rozdojila naše Sandero, by to byla jasná volba.

1586 cm , 100 kW@6900 rpm, velmi kompakní rozměry a skutečně povedený vzhled, na kterém nebylo nutné za těch víc jak 10 let skoro nic měnit. Určitě bych vzal pětidvířko, aby byl svišť userfriendly pro naše živé sviště.

Za 390 000 je v ceně i metla, automatická klimatizace, tempomat a vyhřívané přední sedačky. Trochu by jí asi vadilo zatmavení zadních oken, ale zvykla by si. Nakonec ta cena je pro mě do budoucna tak na hraně čistého denního snění a možné reality ve vzdálené budoucnosti. Pořád to jsou sice téměř 2 nová Sandera se základním motorem, ale hej, vždyť 2 nové Dacie už jsem si v minulosti pořídil! Akorát teda ne obě najednou a k tomuto malému autíčku by mi ještě aspoň jedna rumunská střela na převážení bordelu musela zůstat…

Nelíbí se Vám reklamy, ale líbí se vám blogy?
Podpořte nás, pořiďte si VIP členství a užijte si autíčkáře bez reklam.


Pro přidání komentáře se přihlašte nebo registrujte

Komentáře

M P
04. září 2016, 22:11
1

No jo, Suzuki Swift právě ve verzi Sport u nás navrhovala žena coby ideální městský bitevník pro každé počasí. V ten moment mi došla slova. Prdel nicméně přechází v okamžiku, když si člověk spočítá, kolik za onen hothatch, který se běžně označuje jako dostupný zaplatí.

Nicméně stále zůstává zařazen velice vysoko na seznamu potenciálních nástupců fiatího pětikila.

reagovat
Sklenk@
09. září 2016, 16:23
0

Na autoforu jsem před nějakou dobou nechápavě četl informaci týkající se mechanický výdrže SSS. Informace se týkala kousků, který lítaj na Ringu v rámci půjčoven. Údajně za 5 let provozu jednoho auta měnili akorát kapaliny, kotouče + desky a spojku. S frekvencí bych kecal, ale přišlo mi až nesmyslný, jak malá byla (kolik toho brzdy a spojka vydržely).

M P
09. září 2016, 16:27
1

Prý je tam nějaký systém co zabraňuje klesání otáček, což je trochu neřidičské, ale pořád o tom přemýšlím. Jako méně sportovní, cestovněji laděná volba se zdá ojetá Mazda 3 G165, ale ta bude ještě kousek dražší a už nebude se zárukou.