načítám data...

Mercedes Concept A Sedan nabízí náhled na budoucí design značky

Mercedes se v poslední době činí a v čínské Šanghaji ukazuje mimo jiné i nový koncept, prezentující směřování značky v budoucnu.

zobrazit celou galeriiZobrazit galerii

Jak napovídá sám název Concept A Sedan, můžeme si v tomto případě představit budoucnost malého modelu CLA – tedy sedanu, stojícího na základech aktuální třídy A. Tomu je vlastně nový koncept dost podobný, což rozhodně není na škodu.

Vezmeme-li to kolem a kolem, jedná se ze strany Mercedesu o moc pěkný počin, který hlavně nespadá do kategorie beznadějně konceptuálních konceptů, nemajících pražádné vyhlídky na sériovou výrobu. Tak jak tady Concept A Sedan vidíme, mohla by pro něj Německá značka vydat ceník a za pár týdnů stojí nový malý sedan na showroomu.

Zůstat by mohla i ta divná, ale podivuhodně přitažlivá LED světla, jejichž podstatná část je řešena trochu zvláštní pavučinovou strukturou. Jednotlivé „pavučinky“ jsou potaženy UV barvou a vystaveny ultrafialovému světlu. Hodně fandíme i skrytým klikám ve dveřích, elegantním „dvojnožičkám zrcátek nebo naprosto parádní mříži chladiče, která se poprvé objevila na AMG GT a Mercedes jí říká „Panamericana“.

Drobná otázka vyvstává nad množstvím ostrých hran, vystupujícím ze všech částí karoserie. Není to dlouho, co od Mercedesu zaznělo, že tomuto dlouho populárnímu designovému prvku zvoní hrana a že se tedy nastal čas, aby se přesunul do důchodu. Evidentně to nebylo myšleno zase tak vážně.

Pokud tedy takhle vypadá designová budoucnost u Mercedesu-Benz, určitě neskrýváme, že se nám hodně líbí. Nová generace třídy CLA by mohla být prvním nositelem tohoto designového směru, a budou-li další modely následovat, tak jedině dobře.

Nelíbí se Vám reklamy, ale líbí se vám články?
Podpořte nás, pořiďte si VIP členství a užijte si autíčkáře bez reklam.


Mohlo by Vás také zajímat

Pro přidání komentáře se přihlašte nebo registrujte

Komentáře

Polar Bear
20. dubna 2017, 06:11
0

Co mi to dělaj, Mr. Mercedes. Já nejsem na malá auta. A ještě navíc jen koncept.. Věděj co, Mr. Mercedes? Dali mi do toho ten novej Straight Six od AMG, víme, a já jim budu tak dlouho chodit slintat na výlohu saloonu, než rozprodám dost lidí na orgány a koupím si to. A bude to se mnou spávat v pokoji. Žádné parkoviště :D
Ne vážně, nevím nestli je to tou červenou (AR Giulia mě taky chytla za oko a do teď se nepustila). Ale líbí se mi. Na to, že není až zase tak moc Medvědů, co se mi opravdu líbí..

reagovat
MartinCoupe
20. dubna 2017, 11:32
0

Pěkné!

reagovat


Poslední komentáře

Poslední inzeráty

Chevrolet Aveo LPG Nová bomba  1kč/km 2008
Chevrolet Aveo LPG Nová bomba 1kč/km

2008 rok výroby
92 koní výkon
1 400 ccm objem

Ford Crown Victoria P71 POLICE INTERCEPTOR 2011
Ford Crown Victoria P71 POLICE INTERCEPTOR

2011 rok výroby
300 koní výkon
4 600 ccm objem

Buick Skylark GS 1972
Buick Skylark GS

1972 rok výroby
250 koní výkon
5 700 ccm objem

Ford Mustang V8 289 CUI, automat 1966
Ford Mustang V8 289 CUI, automat

1966 rok výroby
220 koní výkon
4 700 ccm objem