načítám data...

Autíčkář se ptá: Nejlepší motoristické události?

26. září 2016, 07:22 3 komentářů M P Autíčkář se ptá

Trackdaye, automobilové výstavy, srazy, závody. Nejen řízením je autíčkář živ. Které jsou vaše oblíbené události světa aut?

Zobrazit galerii

Léto je pryč a zbylo po něm spousta krásných vzpomínek. Než sezóna definitivně skončí, a pěknou tečkou by mohl být náš poslední letošní Trackday & Plechcup ve Vysokém Mýtě, můžete s námi zavzpomínat na nejlepší motoristické události roku 2016. 

Na tomto místě si musím přihřát autíčkářskou polívčičku a zmínit právě letošní seriál našich okruhových dní. Je pokaždé naprosto úžasné sledovat, jak se objevují známé tváře a vozy v doprovodu stále nových účastníků, kteří s sebou vozí zajímavá auta, z nichž některá jsou na okruzích řízena opravdu bravurním způsobem. Radost a nadšení z okruhového ježdění, patrná na obličejích všech přítomných, nám dávají jasné znamení, že tyto akce má smysl pořádat i nadále.

A to samé platí pro Kafe a Káry. Nikde jinde se nesejde tak různorodá směsice automobilů a zajímavých lidí, kteří se spolu dokáží neúnavně bavit hodiny a hodiny, postávaje kolem krásných karoserií svých milovaných plechových společníků.

Naše země má tu výhodu, že se zde navzdory skromné rozloze pořádá velmi pestrý soubor nejrůznějších setkání, závodů a dalších událostí, které stojí za to navštívit. Chcete jezdit na okruhu? Máte to mít. Chcete obdivovat klasické vozy, které budí ze sna nejednoho motoristického fanouška? Není nic snažšího. Rádi se setkáváte s přáteli obdivující vozy stejné značky? Nebo preferujete tuning? Sprinty? Rally? Máme tu všechno!

Je tedy jasné, že každý si najde tu svou příležitost a jistě se příští rok vrátí. A proto se ptáme vás, naši věrní čtenáři, kterou motoristickou událost jste letos navštívili a jste ochotni ji prohlásit tou nejzajímavější a doporučit ji ostatním? 

Dejte nám vědět v komentářích, těšíme se na vaše tipy, abychom příště mohli vyrazit s vámi!

Nelíbí se Vám reklamy, ale líbí se vám články?
Podpořte nás, pořiďte si VIP členství a užijte si autíčkáře bez reklam.


Mohlo by Vás také zajímat

Pro přidání komentáře se přihlašte nebo registrujte

Komentáře

Nezn.uživatel
Nezn.uživatel
26. září 2016, 09:20
0

Z meho pohledu jednoznacne nejlepsi akcí, ktere jsem se letos ucastnil, byl tzv. Cabrio Point 2016, coz je tydenni trip napric Evropou s plnenim ruznych ukolu a soutezi, kde na zacatku neni znamy ani zacatek cesty, ani cil. Kazdy den jsme dostavali ukoly, ze kterych jsme pak zjistili, jaky je cil cesty na dany den. Akci porada ceskoslovensky club kabrioletu a ucastnilo se ho 15 dvouclennych posadek. Byli jsme v Nice, v Monacu, v Janove, v Modene a v Maranellu, ve Verone, projeli Nemecko, Rakousko, Svycarsko k Bodamskemu jezeru, najeli celkem 2.800km, proste parada.
Jakozto nadsenec do americkych aut bych pak jeste doporucil klasicke srazy Amerik, napr. Hradecka V8 nebo Lucky Cruisers Weekend, kde se na kazdy z techhle ceskych srazu sjelo 600 Amerik, coz je naprosto neuveritelne cislo.
Letos jsem kvuli prekryvani terminu Cabrio Pointu vynechal sraz Amerik NAAF v madarskem Komarom, ale to je podle mne nejlepsi sraz Amerik v nejblizsim okoli Cech. Totalne ujeta a silena atmosfera, ctyrdenni maraton paleni gum, driftovani a hudebni produkce v pevnosti na okraji mesta, kam se sjizdi kolem 800 Amerik. Spolecna spanilka po okoli s ulocemi lemovanymi stovkami divaku, proste absolutni bomba.

reagovat
Vikis
26. září 2016, 09:25
0

Letos bylo mnoho akcí, ale taky málo času. Takže bych rád vyzdvihnul dvě akce, které proběhly na začátku sezóny. První byl Trackday v Sosnové, kde odešly do věčných lovišť mé SportContacty, které jsem obouval již od předání mého vozu a podle všeho od přezutí místo zimních plášťů měly zvládnout ještě jednu sezonu... Druhá akce byl poklidný sraz Seaťáků. Na jeden víkend v květnu se nás do kempu Seč narvalo kolem 200 vozů. Organizátoři obě akce zvládli bravurně a nezbývá nic jiného, než smeknout můj neviditelný klobouk.
Pevně doufám, že příští rok bude stejně nebo víc akcí a hlavně dostatek času a financí!

reagovat
mk
mk
28. září 2016, 19:15
0

Sice to není v ČR, ale ne zas tak daleko, v Německu na Hockenheimringu a konkrétně jde o závody dragsterů NitrOlympX, každý rok v půli srpna. Neuvěřitelná pecka, vidět ta monstra naživo.

reagovat


Poslední komentáře

Poslední inzeráty

Ford Fiesta kupéčko v super tech. stavu !! 2003
Ford Fiesta kupéčko v super tech. stavu !!

2003 rok výroby
68 koní výkon
1 300 ccm objem

Chrysler Stratus 2.5V6 cabrio 2000
Chrysler Stratus 2.5V6 cabrio

2000 rok výroby
160 koní výkon
2 500 ccm objem

Ford Mustang Convertible GT 5.0 V8 310kW, 2017
Ford Mustang Convertible GT 5.0 V8 310kW,

2017 rok výroby
420 koní výkon
5 000 ccm objem

Toyota Corolla TS 2003
Toyota Corolla TS

2003 rok výroby
192 koní výkon
1 795 ccm objem