načítám data...

Autíčkář se ptá: Beránci v rouše vlčím

Minulý týden jsme pátrali po tom, která auta nejvíce trpí předsudky většinové veřejnosti. Po autech, ve kterých vás lidi budou mít v lepším případě za metrosexuála, i když jste si je nekoupili...

Zobrazit galerii

Minulý týden jsme pátrali po tom, která auta nejvíce trpí předsudky většinové veřejnosti. Po autech, ve kterých vás lidi budou mít v lepším případě za metrosexuála, i když jste si je nekoupili kvůli roztomilému vzhledu, ale kvůli tomu, že prostě skvěle jezdí. Zítra vám přineseme výsledky našeho malého průzkumu, ale dnes se podíváme na auta, která představují pravý opak…

Je páteční večer a před nejsnobštějším klubem ve městě se začínají srocovat davy, lačné předraženého pití, dunící hudby, přítmí a těsného fyzického kontaktu. Samečci, v podvědomé touze dát samičkám najevo svou schopnost hmotně se postarat o mláďata, předvádějí všechny moderní podoby předvádění svého skvostného peří. Trička s ještěrkou, boty z ještěrky, low-tech hodinky které se musí natahovat, auta s vrtulkou, s hvězdičkou nebo s nekompletními olympijskými kruhy. Ale najednou se zpoza rohu objevuje cosi. Je to široké. Je to placaté. A je to velmi, velmi červené, se siluetami neposlušného lichokopytníka, kam se jen podíváš. Přítomným samičkám se začínají podlamovat kolena, nenápadně se rozšiřují výstřihy a povytahují sukně. Hvězda večera parkuje přímo před vchodem a než se vrhne do víru noci, naposledy triumfálně protúruje motor. Ozývá se mocné zahučení vidlicového šestiválce a opodál stojící skupinka podivných týpků propuká v hurónský smích…

"Tyvole, Fiero!!!!"

Ano, je jen málo aut, která vás dokáží ztrapnit tak hluboce a dokonale jako replika italského plnokrevníka, postavená na základě placatého přibližovadla pro americké studenty. Ale existuje poměrně početná skupina vozů, které se v očích běžného člověka tváří drsně a mužně, ale v Údolí benzínových hlav sklidí jen posměch, případně narážky na sexualitu majitele. Prostě pravý opak těch, o kterých jsme mluvili minule…

Které auto si na drsné jen hraje? V čem zaručeně najdete metrosexuála, který se jako nadšený řidič jen snaží vypadat? Je to šestiválcový Mustang (byť jeho poslední generace už si zaslouží i skutečné uznání)? Nebo snad obligátní Audi TT? Rádobydrsné off-roady s nablýskaným lakem a leštěnými dvacítkami? Napište to do komentářů!

 

Nelíbí se Vám reklamy, ale líbí se vám články?
Podpořte nás, pořiďte si VIP členství a užijte si autíčkáře bez reklam.


Mohlo by Vás také zajímat

Pro přidání komentáře se přihlašte nebo registrujte

Komentáře

Me
Meďák
16. února 2012, 12:40
0

:-D ten předek :-D

reagovat
Ti
Timur
16. února 2012, 12:42
0

Asi jste mysleli olympijské Kruhy?! :-D

reagovat
Gr
Greeny
16. února 2012, 12:51
0

mysleli, díky :)

To
Tomik
16. února 2012, 12:45
0

Rozhodně vytuněné šáde, možná ještě fávo nic horšího asi není

reagovat
Vo
Vojta
16. února 2012, 13:09
0

Replika Ferrari na podvozku Fiera už tady byla. Opravdový replikující frajer by postavil repliku Fiera na podvozku Ferrari. To by byl pak teprve replikový nářez.

reagovat
jo
jozka
16. února 2012, 13:20
0

Fiat Coupe Sport :)))

reagovat
bu
bubák2
16. února 2012, 13:29
0

Snad nejlepší článek za poslední dobu! :-D A k replice F40 z Fiera. Vypadá to fakt trapně a blbě. V podstatě je to zničený Fiero. Protože třeba Fiero GT bych si klidně ve sbírce uměl představit. Ve své době mu byly vytýkány neprogresivní pružiny a motor, který měl sice tah ve středních otáčkách, ale nechtělo se mu do vysokých otáček. Nicméně to se dá celkem lacino vyřešit performance součástkama a máme z toho skělej sporťáček s motorem uprostřed za pár peněz. Takových aut moc není. A kdo by chtěl jít do extrému a nevadila by mu změna poměrů hmotnosti,tak uchycení V6 2.8 je stejný jako u small blocku chevy. Ha! a pak že se v českých podmínkách nedá reálně udělat swap s tímto motorem.

reagovat
ri
riderhenry
16. února 2012, 14:01
0

Hyundai Coupe (v USA myslim Tibourn), ten tohle asi zhmotnuje :D

reagovat
Zd
Zdeny
16. února 2012, 14:03
0

Pro mě je to rozhodně Gčkovej mercedes na silničních, ideálně nízkoprofilovejch pneumatikách. Protože pak to auto vypadá "hustě vole!", ale neumí to už vubec nic :D

reagovat
Jo
Jose85
16. února 2012, 14:30
0

poslední generace Mitsubishi Eclipse

reagovat
Mo
Monty
16. února 2012, 14:42
0

Hyundai Cupe rozhodne do teto skupiny zapada idealne. Audi TT, Audi Q7... no ted me napada, ze by bylo rychlejsi vypsat audiny ktere do tehle skupiny nepatri.
Pak jeste huste voplastovany cokoliv. A do kolen me posilaj experti, kteri daj na 1,2 treba 17" (a vetsi) kola s rozmerem takovym, ze se to auto s tim sotva rozjede.
Ted me napada, co takhle jeste clanecek o tom, ktere auta svuj vykon maskuji? Napada me treba Fiat uno turbo.

reagovat
Va
Vavris
16. února 2012, 14:56
0

mrkni do rubriky Sleepers ;)

On
Ondra
16. února 2012, 15:08
0

V tomhle naprosto vede Bufori La Joya - něco co se tváří jako megacool oldschool luxusní věc a přitom má motor z Hyundaie Coupe. A Bufori Geneva je taky pěkná zrůda :D

reagovat
Jo
Jose85
16. února 2012, 16:17
0

Neoclassics jsou zcela samostatná kategorie.. :D:D

Ale když už, tak bych nominoval Zimmer Quicksilver-kapota jak pro V16...a ono to Fiero :D

Va
Vavris
16. února 2012, 17:35
0

Z toho Fiera jde vytvořit snad úplně všechno :D

Re
Redguy
16. února 2012, 15:17
0

Hyundai Coupe tu zaznel hodnekrat, ale co teprve Hyundai Coupe "predelane" na Ferrari? :)
http://redguy.rajce.idnes.cz/1965_Oldsmobile_Jetstar_I#6.jpg

reagovat
wi
winie
16. února 2012, 18:10
0

tak pro me jsou smesne veskere repliky. treba takovej kaipan je obzvlast lahudka. jinak co se tyka aut ze seriove produkce, tak tam urcite nesmi chybet coupe od hyundaie, ale ve me stejny salvy smichu vyvolava i octavie RS nebo kterykoliv BMW v optickym M paketu

reagovat
Ma
Majk
16. února 2012, 20:24
0

Zvláštní otázka. Ono dost záleží na majiteli auta jestli z Feldy udělá rodinné auto, nebo na něj naplácá mračítka a "wrc spoilery" z polského tržiště. Pak to může být jakýkoliv auto. Jako první mě ale napadlo Audi Q7, to vypadá hodně chlapácky, přitom je to jen nemotorné suv. Jezdí s nima ale hodně našlapaných bouchačů. :)

reagovat
Ma
Majk
16. února 2012, 20:28
0

Nebo ještě ten nový prcek Chevrolet Aveo. To vypadá zepředu jak požírač cyklistů, co při rozjezdu nechá v asfaltu vzorek na pneu, ale přitom je to malý a slaboučký...

reagovat
Sn
Snowman000
16. února 2012, 21:11
0

Urcite by som do tejto skupiny zaradil vsetky tie Cross, Scout a im podobne oplastovane krabice s offroad chutkami pred Tescom, hlavne ked su FWD... a aby som nezabudol tak Fobia II Monte Carlo je tiez strasny drsnak s bubnami vzadu, skoda ze to len nerobia v HTaPke ;)

reagovat
Ma
Martin
17. února 2012, 08:00
0

Nenapadá mne teď honem nic takového, ale když jsem si přečetl o polských WRC plastech, tak vás trošku pobavím :
Kdysi, v nepříliš vzdáleném v pravěku, jsme stáli s klukama u staromáku a zbožně okukovali nějakou postarší Corwettu s německou značkou a pak hodnotili zvuk odjíždějícího vozu, když tu se najednou ozval rachot startujícího velkooběmového 8V a následné bublání . nikde nic nebylo, až pak jsme určili zdroj bohulibých zvuků - orezlá Škoda 110 - chvíli jsme nechápali, a pak to přišlo - z výfuku normální škodovky žádný kouř a za mřížkami v zadních blatnících dost kvalitní repráky ! Jak se vám líbí tohle?

reagovat
Ch
Chamele0
17. února 2012, 16:53
0

http://www.soccerluxury.com/el-hadji-diouf%E2%80%99s-gold-cadillac-escalade/

Hahaha... tohle je správnej drsňák úplně k ničemu, ani rychlý, ani terénní, ani hezký, jenom na miciny...

reagovat
Bo
BobAsh
18. února 2012, 02:05
0

Dovolím si nesouhlasit. I když nemám Escalade zrovna dvakrát rád, kvůli snaze tvářit se luxusně a pasácky, je to pod vším tím pozlátkem pořád jenom Chevrolet Suburban v luxusnější verzi. A Chevrolet Suburban je jedno z nejlepších vozidel na světě. Zásadně píšu "vozidel", protože v tomhle případě dává americký dělení na "cars" a "trucks" smysl.

Suburban, a stejně tak i Escalade, je totiž právě to. Náklaďák. Kamarád má 2 nebo 3 roky starý Escalade ESV (dlouhej, tedy Suburban, krátkej je nafintěný Tahoe) a i když bych sám dal přednost Suburbanu nebo GMC Yukon, musím říct, že je to naprosto geniální věc, která by měla být v každé slušné domácnosti. Proč to?

1) Velké SUV nabízí prostor pro 7 lidí nebo kufr. Suburban/Escalade má prostor pro 7-8 lidí A K TOMU kufr. Asi tak stejnej jako Q7 v konfiguraci pro pět. V konfiguraci pro pět to má kufr jako Q7 v konfiguraci pro dva. A v konfiguraci pro dva asi jako Transit.
2) Komfort. Třítunová věc o velikosti menšího parníčku na vzduchovým podvozku je opravdu pohodlná, a kdyby to nejezdilo na 22" kolech, bude to ještě lepší.
3) Tahání. Původně to má na kouli asi 6 tun, u nás to může tahat asi 3,5t.
4) Odolnost, životnost, údržba. Pod vším chromem se pořád skrývá pick-up Chevy, kterej musí vydržet deset let každodenního ježdění v rukou pologramotnýho mexikánce, při údržbě od třičtvrtěgramotnýho mexikánce, to celý vlastněno gramotným mexikáncem, kterej ale odmítá investovat do údržby.
5) Spotřeba. Dlouhodobej průměr u Escalade ESV Vortec 6,0 má kamarád asi 14-15l/100km. U Suburbanu Z71 Vortec 5.3 má jinej kamarád zhruba 12,5l/100km. To je asi stejně jako Opel Antara. Naftovej Opel Antara.
6) Fuck The World effect. Používat v Českých zemích k osobní přepravě lehký náklaďák s motorem z Corvette nasere lidi, kteří zaslouží být nasráni.
7) Možnost vyhrávat ve sprintech ze semaforu nad otuněným Golfem TDI, i když máte za sebou na vleku další auto, taktéž 2x těžší než Golf (true story).

bu
bubák2
20. února 2012, 09:27
0

Taky se zastávám Escalade. Ve zlaté barvě bych ho zrovna nemusel, ale jinak bych ho bral. VW Touareg, Q7 atd. sou trapný. Cokoliv na podvozku Suburbanu, Ramu a eFka je boží. V tomhle pořadí:)

se
sedmicku
18. února 2012, 15:57
0

No, podle mě je celkem buřt co všechno se skrývá pod tím pozlátkem Escaladu, protože ikdyž Suburban je třeba dobrý drsný auto, Escalade už prostě není ;)

Ch
Chamele0
17. února 2012, 16:58
0

A co BMW X6? Ani kdyby mělo 1000 koní, nebude to sportovní auto a chraň Bůh, aby se jeho pneumatiky někdy dotkly bláta...

reagovat
Co
Colombo
18. února 2012, 13:57
0

Avie s hrdým nápisem TURBO znamenajícím víc smrdím a Lojzovi uvezu o dva lahváče víc než Pepova atmosféra..

reagovat
kk
kkk
05. března 2012, 15:12
0

První generace Hyundai Santa Fe s chromovým rámem, ideálně ve zlaté nebo tmavší "hnědo" metalíze.

reagovat


Poslední komentáře

Poslední inzeráty

Ford Fiesta kupéčko v super tech. stavu !! 2003
Ford Fiesta kupéčko v super tech. stavu !!

2003 rok výroby
68 koní výkon
1 300 ccm objem

Chrysler Stratus 2.5V6 cabrio 2000
Chrysler Stratus 2.5V6 cabrio

2000 rok výroby
160 koní výkon
2 500 ccm objem

Ford Mustang Convertible GT 5.0 V8 310kW, 2017
Ford Mustang Convertible GT 5.0 V8 310kW,

2017 rok výroby
420 koní výkon
5 000 ccm objem

Toyota Corolla TS 2003
Toyota Corolla TS

2003 rok výroby
192 koní výkon
1 795 ccm objem