načítám data...

Téma Zábava na časy budúce za cca 25.000€

Příspěvky mohou psát jen registrovaní uživatelé.
beastar 09. srpna 2017, 03:03
Já sem řídil jenom e90 a i tam to bylo skvělý. Hodně lidí ale tvrdí, že e46 je ještě lepší. Samozřejmě asi v dobrém stavu. Ono u každého staršího auta zahučíš něco na servis. Mám jenom obyč 944 a investicím pomalu v ceně auta se nevyhneš. Proto mě v tomhle směru pobavila ta hromada naivků pod článkem o nákupu amg. Servis není problém přece... Takový ten český nee ve stylu nějak to jede a jedno jak...
krab 07. srpna 2017, 15:56
To jo, no on se i Snowman se mnou radil po soukromých zprávách a asi měl štěstí, že natrefil na kus mimo inzerci , prý i za dobrých podmínek.

Velké kouzlo M3 E46 je nejen jízda a ten opravdu skvělý projev vysokootáčkového šestiválce, ale fakt, že ty dobré originální kusy jsou už sběratelskými auty. Něco stojí na servisu, je to přeci jen staré auto, ale stabilně jeho hodnota už jen stoupá.
beastar 07. srpna 2017, 12:26
To je vtipné. Po takové debatě nakonec to, co se nejvíc nabízí. Super volba! Nikdy jsem tuhle m3 neřídil, ale podle všeho to bude možná ještě lepší auto, než novější e90.
krab 23. července 2017, 21:17
Tak to dík, to mě baví :) Fakt, že se nebojíte si plnit sny a takhle společně tu na Autíčkáři se ty garáže rozšiřují o zajímavá auta.

Na blog se moc těším. Ono není nad to se svézt pořádně autem, které ti nakonec říká pane a po nějaké době si na sebe zvyknete. Problém je akorát se ukrotit v té zahleděnosti do něj. :) Ceny nám bohužel už u E46 M3 povyskočily dost opovážlivě nahoru, ale stále když si člověk vezme pro a proti , porovná co za ty peníze může mít jiného... no zkrátka a dobře vychází to snadno jako favorit. Navíc kdo zná poměry reálných stavů nabízených E46 M3 k prodeji, ví, že vůbec natrefit na krásný kus za normální férovou cenu se pomalu rovná výhře v loterii :)
Snowman000 23. července 2017, 19:48
Diky Krabe! Tvoje porovnanie medzi 911 a E46 M3 taktiez pomohlo pri vybere a druhe,tretie,stvrte precitanie este viac utvrdilo o spravnosti rozhodnutia ;)

A pokusim sa tu nieco nasledne zosmolit do blogu, ked uz bude doma... :)

Este par foto:
krab 21. července 2017, 10:22
Ještě jednou gratulace a hlavně ať dělá radost. Říká se, že je to vlastně nejlepší M3 a já poté co jsem se s jednou povozil letost musím uznat, že to auto má něco do sebe :-D
Snowman000 20. července 2017, 20:28
Tak ospravedlnujem sa ze som to tu posledne 2 mesiace zanedbaval, dnes sa ale rozhodlo.
Dnes sa sadlo a po 50tich metroch bolo rozhodnute...tymto dakujem za vsetky navrhy a napady a pomoc, cenim si toho a vdaka patri aj tvorcom Autickara!

Jo a vyhrala to E46 M3 samozrejme coupe a manual!
Trinom 05. května 2017, 20:50
Snowman000: Co všichni vidí na RX7 za tak obrovský problém? Jasně, není to ani levný auto, ani auto s aurou držáku, ale určitě bych z něj nedělal něco, co tě sežere i s chlupama a bude se srát, když se na to škaredě podíváš.
Za 25k E (což je asi 670k Kč) seženeš krásnej kus (nebo dva :) ) a prostě po koupi necháš zrepasovat motor (pokud není po nedávné repasi nebo není v perfektní kondici) a stejně ti ještě docela dost peněz zbyde na benzín a olej :)

Tento příspěvek byl 05.05.2017 v 20:51 upravován.
Snowman000 26. dubna 2017, 11:40
krab: Uplne v pohode, ja to nebral vobec osobne, kedze takych 10 rokov dozadu bych sa tu bol urcite pytal nejaku podobnu blbost ;)

Ano mali sme v garazi uz vsehochut, niekedy dobrovolne, niekedy nedobrovolne...hlavnou inspiraciou mozno aktualne je moja MX-5 ktoru mam asi 10 mesiacov a z ktorej (aj ked nie je uplne v 100% stave,zatial) bol otec fakt nadseny, hlavne tou lahkostou a analogovostou, to v ziadnom inom aute dovtedy nezazil. Preto je Toyobaru vo vybere, zaroven je MX-5 uz fakt hardcore na dlhe cesty a to moze byt jediny protiargument proti Toyobaru a Porsche je Porsche hlavne z pohladu "dozivotnosti" tejto investicie.

Takze ano, ciel je najst nieco co najzachovalejsie. Primarne hladame SVK a nasledne CZ, prave kvoli moznosti si to tu dat niekde pozriet.

stirling:
krab:
Dakujem teda za tipy na servisy!
stirling 26. dubna 2017, 11:04
ak si v BA poznam jeden servis http://www.maximservis.sk/?menu=partneri
robia sportove auta
krab 26. dubna 2017, 10:58
Snowman000: odhad vašeho backgroundu, to bylo spíš pro pobavení, než že bych se chtěl vysmívat... no jo teď I vidím v profilu fotku stříbrné NB FL.

Jsem zvědavej na vaše názory až se svezete. S GT86 celkem řidičskou zkušenost mám, s Caymanem/Boxsterem zatím ne. S MX5 NB FL mám taky... podobnou stříbrnou jsme vezli někde ze středu německa s kámošem před pár lety. A MX5 znám vůbec obecně, NC - 2 roky, NA - asi skoro 2 roky bylo doma.

Z toho co jste měli doma je velkej mix různých stylů. Jestli si chcete pořádně zařídit, tak se budu přimlouvat aby se vám libil Cayman. Není ani důvod se bránit 2.7 základu, nebo 2.9 základu po faceliftu. Vlastně asi bych si vybral pofacelift. Zase trochu novější, o něco "statisticky vzato" spolehlivější. Hlavně vybírejte pečlivě. Kupte to nejlepší auto co si jen v rozpočtu můžete dovolit. Málo udržovaný Cayman s neúplnou historií by vás pak vyšel draho. A pokud se už dnes špatně hledá starší 911 996 v perfektním stavu, ale za rozumnou cenu, tak u Caymana je ten výběr širší.

Pokud na Slovensku není odpovídající zázemí, tak poblíž Prahy je firma flatsix, která by vám pomohla s prvním velkým servisem asi nejrozuměji. Moje auto k nim jezdilo a bude dál jezdit na prohlídky. ( tohle je jediný auto, kde jsem si řekl, že se v tom budu sám vrtat radši jen minimálně)
A pokud byste našli něco na prodej v ČR, ideální je nebýt líný a s nima se domluvit, domluvit s prodávajícím a to auto tam odvézt na předkupní kontrolu. Zaplatíte řádově nula nic , na rozdíl od rizika když koupíte blbě neprověřený auto.
Snowman000 26. dubna 2017, 09:14
krab:

Ospravedlnuejm sa ze som to tu trochu zanedbal...pracovne povinnosti a taktiez som tu chcel prispiet uz s nejakym hodnotnym updatom, bohuzial este ziadny nemam...
Boli sme dohodnuty minuly tyzden na obhliadku Kaji a GT86, ale ako napotvoru zacalo v BA snezit a to posledne co sme tuzili je skusat cudzie 300k auto na letnych...a pak uz sme sa s otcom nedokazali zladit bo siel na sluzobku...

Kazdopadne vyber je zatial GT86/BRZ vs. Kaja/Boxster...to uz asi rozhodne len vyskusanie nazivo.

Jo a odhad nasho backroundu bol vtipny Krabe, ale ne uplne presny ;)
Mne taha na 30 takze cerstve papiere uz fakt nemam, v garazi mam MX-5 NBFL a Subaru XV ako "rodinny" potah. Otec uz pomaly klope na branu 60ky a kedze sa mu zacalo financne trochu viacej darit tak by si chcel urobit radost, rozumej, on prisiel za mnou nech vyberiem kandidatov (pracovne sa motam okolo aut, bohuzial novych a okolo znacky ktora nema co do vyberu moc ponuknut) a on si vybere. Aktualne maju doma nasi len Golfa VII a pak sluzobneho Prassata 3.2 ale v minulosti sme toho mali doma co to zaujimaveho:
Corrado G60 a VR6, Fabiu I RS, W220 S55 AMG, E91...

Co sa tyka servisovania Porsche to je jedina nezodpovedana otazka ktoru este mame...na zakladne ukony cloveka mame, ale niekoho specializovaneho na Porsche zatial nie...
krab 19. dubna 2017, 09:46
Franz Kafka: He, he, já jsem to s tou pastí na Kafku trochu myslel obrazně ... Vídím že si se chytil.

Ne obecně ty dotazy : Můj táta si chce koupit auto na zábavu za 25tis Eur ( v překladu : rád bych ho k tomu jakožto synátor s čerstvým řidičákem přesvědčil) jsou zábavný.

Zas ale rád na to reaguju a poradím nějakej ten nesmysl z vlastní hlavy. Taky jsem snowmanovi radil aligátorka nebo 996 , ale dodal jsem, že ať si zjistí kdo na Slovensku jim to dokáže za normálních přátelských podmínek servisovat až bude něco potřeba.

Tys to přesně označil. V našich končinách ještě není bohužel tak dobrá základna pro auta tohoto typu jak servisně, tak kde ho koupit. V ČR máme několik řekl bych dobrých specialistů na servis vozů Porsche I BMW (M) , ale nemáme opravdu místa kde takové bez rizik a s radostí kupovat jako mají na západě. ( I když taky si to nemaluju na růžovo).

Člověk se tak trošku musí do toho konkrétního typu auta co chce zažrat, zajímat se a stat se trošku polomechanikem.

Schválně včera jsem kouknul na nové inzráty na mobile ( Toyoty GT86) a není problém si vybrat v cenách 18-20tis Euro. A tam nebudeš řešit vice méně nic. Ale výběr je individuální. Pro někoho je zásadní že je to jen čtyřválec, pro někoho že to má málo koní, pro někoho je to extáze a ryzí sportovní auto :) ... každý jsme jiný.

Snowman : napiš pak co jste vybrali a pochlub se v blogu !
Franz Kafka 19. dubna 2017, 00:27
Krab: No ona by to taky mohla být past na Kafku. Když není kupec opatrný nemůže se divit. Zajímavé je že když lidé jdou koupit mikrovlnku za zlomek ceny auta čtou doma 1000 recenzí. Když jdou pro auto přijedou na plac a nechají se ukecat. Potom z toho máme ty historky kdo to dělá jak. Napsal si to pravdivě. Pokud jde o mě já bych v Čechách auto snad ani nesháněl a když jedině od majitele co znám, nebo někdo z okolí by to auto dohodil takzvaně. Už se to tady psalo asi X krát i v AAA najdeš v tom kvantu solidní auto. I když trochu se zastanu názoru Vavrise kupovat takové auto obecně v nespecializovaném bazaru je riziko a podle mě nesmysl. Ve Švýcarsku máš třeba bazary co se věnují přímo luxusním ojetým vozům a tam je většina vozů se zárukami a mnohdy dokonce i se servisem na určitý počet km toho se v České Republice asi jen tak nedočkáme, bohužel. Zatím je to jedno jak se ta prodejna jmenuje bez podvodu by totiž nepřežila.

Přiznám se že celou debatu jsem nečetl.Něco podobného už tady někde bylo. Viz. nadpis tady je podobný jako u toho tématu youngtimer do tuším 25k €. Toyobaru se zárukou je skvělá volba když budeš jezdit denně jako drak. Zatím jsem v tom nejel tak se zdržím dalších komentářů k tomuhle autu.Mě to přijde jakosamozřejmě 996 a nebo teda Cayman pokud máš rád krokodýla. Jasně Porsche moc nejede, podvozek je celkem bída a celkově to je docela divně udělané. Žere to jak protržené asi 12 litrů což je strašidelnost, servis neúnosný. Ideál je mít tak rezervu 20 000€ a něco ve zlatě aby to šlo provozovat. Takže proti tomu je M3 úplně skvělá a jak všichni víme na servis je zlatá jezdí to víkendy za 5 speciálu co víc si přát. ,D
stirling 18. dubna 2017, 12:55
650 nie je zla volba, urcite jeden z najspolahlivejsich motorov v 6ke
Myslim ze problem su tie kruzky ale to sa da riesit
Toyota Supra napr
krab 18. dubna 2017, 12:51
Legrace, že debata se pak stočí někam k Toyobaru :) Jasně, bude v záruce a až bude nějakou další sezonu, či ještě další sezonu stát kolem 15tis Euro, tak si jedno koupim a na rok třeba vyzkouším. Ono je to totiž setsakra dobré auto.

Snowman : neuděláte chybu ani s jedním z těch 3 variant co uvádíš. Náklady ( to TCO jak píšete) bude závislé na tom jak dobře nebo špatně si vyberete konkrétní exemplář. A navíc pokud je chuť nějaké solidní garážové zázemí a trocha šikovnosti, na mnoha budoucích "youngtimerech" si opravy uděláte sami. A ceny náhr. dílů nebývají tak šílené, vynechejme tedy Porsche a některé specifické díly a některé specifické práce co neuděláš sám. Vlastně, pokud se rozhodnete pro Cayman nebo 911 ( to je jedno) zjistěte si zda v blízkosti máte nějaký spolehlivý nezávislý servis Porsche. Jinak budete cokoli řešit složitě a trochu ve stresu.

Tomáši V : Davocar a jeho pověst : ano, pokud budu pan farář a pan majitel Vojtěch ( tuším se jmenuje) přijde na zpověď , asi bychom v tý zpovědnici byly dlouho :) ... Jenže, já to vidím, tak, že v ČR a nejen v ČR neexistuje něco jako "čistý a slušný prodejce ojetých aut - Mirek Dušín s.r.o. a pak vedle zase Bratrstvo kočičí pracky, alias "auto štětináč a dlouhé bidlo" :-D ... prostě podvádějí všichni, v dnešních dobách daleko míň, co si nezkontroluješ složitě reklamuješ, jako spotřebitel si na tom už dneska líp, kolikrát očůrá ten bazar I prodávající, nechá mu na výkupu auto fakt s chybama, někdy je to I prodávajíc, že prostě očekává nové auto za pětinu ceny novýho. ... Já to nebagatelizuju, ale určitě bych to nepoložil takto : Davo má špatnou pověst, běž si to radši koupit u ESA :)

Právě protože v té M3 jsem jel, cca půlhodiny celkem a tak jsem mu napsal můj názor. to, že to auto není jen "sednout a jezdit", ale pečlivka najde něco co bude potřeba na něm postupně udělat , to je každýmu kdo ví jak to na trhu s ojetými M3 či podobnými auty je. Jen můj skromnej názor byl, že to auto není zjevná past na kavku.
Snowman000 18. dubna 2017, 09:08
Vyhodou je ze nam to nijak neponahla a urcite si skusime pockat na nieco "spravne".

M5 a M6 s V10 je slusna potencialna kasicky na prachy a este k tomu SMG, to by za to fakt nestalo...
Ked uz tak skor: http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?ref=srp&id=242481712&psz=0&vc=Car&dam=0

Vavrisi, RX7 FD faaakt neee, diky, ne ze by to nebolo asi najkrajsie JDM auto, ale to bych nedal ani ja :D
Keby tie AMGcka nemali ten povinny automat tak by sme asi hned skocili do SLK 55AMG...fakt neslusny HOTROD :P


Tento příspěvek byl 18.04.2017 v 09:11 upravován.
Vavris Vavrisovic 18. dubna 2017, 07:37
Všecko už tu asi bylo vyjmenováno. Tak jen pár poznámek....

1. Autobazar Davocar má dost divoké reference a pořizovat v něm drahé auto bych se velice zdráhal
2. Tipl bych, že TCO Corvetty nebude tak hrozné, když se vybere nějaká zajímavá edice nebo kombinace. Imho budou provozní náklady nižší, než u M BMW nebo Porsche. Ale otázkou je hodnota po x letech - u Němců se dá očekávat další růst, u Vette spíš ještě nějaký pokles...
3. Co nějaký AMG Mercedes? A návrh idiota - co třeba RX-7 FD? :D
stirling 17. dubna 2017, 17:42
M3 e46 je super auto,ale mal som to kupe E46 so 6 valcom a fakt je ze tie auta uz maju vek pyta to dost penazi,toboz Mkovy motor vie celkom potrapit,otazka znie aka klasika to bude do buducna lebo je ich dost vela kusov zatial celkovo ich bolo 70 tisic mozno za par rokov bude fuc. Co tak M6 e63 tie sa daju najst do 25k eur pod 100k km ako vikendovka to moze byt fajn.Je to ale v automate.
stirling 17. dubna 2017, 17:40
to z4 coupe sa da najst za celkom solidne peniaze, pred par dnami sa predal so 60 tis km v invelte 3.0 skoda ze bol v automate ale bol cca za 16 k EUR