načítám data...

Téma Výběr daily pro "Petrolheada" s rodinou...

Příspěvky mohou psát jen registrovaní uživatelé.
Woyta 10. ledna 2016, 20:35
Subaru Forester ci Legacy?
BobAsh 27. prosince 2015, 22:32
Frenki190: Za ten mizernej rozdíl v ceně auta se 100k na budíku a novýho bych si radši připlatil než se vzdát záruky. Alternativně bych se díval na aktuálního Mégane, s příchodem nový generace bude dost možná za ještě srandovnější peníze než už je.

A nebo cca pětiletýho Focuse 1.6 v benzínu.

Kupovat Focus z roku 2010 nemá význam, TCO vyjde na stejný prachy jako u novýho a pokud to nemáš cash, dá se to řešit financováním, který zrovna Ford má dost vstřícný...
Vavris Vavrisovic 27. prosince 2015, 18:09
Nebudu doplňovat konkrétní auta, jen bych při výběru nový lowcost vs. starší high-end velmi zauvažoval, jaký poměr času budu trávit v DD a v tom něčem pro zábavu. Jestli bude výrazně převažovat DD? bral byh starší high-end, jestli bude porostor i pro víkendovku, volil bych Dacii a ušetřené peníze za provoz vložil do víkendovky :-)
Frenki190 27. prosince 2015, 16:29
Díky za posty... Dáčiu jsem teď očumoval u Lidlu na parkovišti, a je to fakt lowcost každým coulem, nevím jestli do toho bych chtěl dát 250k :( ikdyž vím, že budu mít spoustu let svatej pokoj, ale nechci zase aby mě to auto spoustu let sralo :( Rapida nee, to je hrozný auto, a skoro stejnej lowcost jako dačka a na monte carlo nejsou love... Mondeo ano, ale zase jsme u ojetiny (min. 3 roky starý za cenu kterou jsem ochoten investovat).

Ten fokál ekoboost se mi líbí, na novej mít asi (určitě) nebudu, ale možná něco mírně jetýho by šlo... bohužel zatím nikdo neví jak se ty litrový ekoboosty budou chovat až najedou 150k a více, z toho bych měl možná strach a to bude můj případ, pokud nějakej koupím.

Hračka do garáže, tam toho může být spousta :) od miaty přes corvettu po clio sport a nebo E190 cosworth - ale spíš něco staršího, kde si budu moct základní servis dělat sám, prostě dlouhodobější projekt.

Tento příspěvek byl 27.12.2015 v 16:32 upravován.
BobAsh 26. prosince 2015, 06:47
Frenki190: Novej Ecoboostovej Focus. Je sice o kuse přes rozpočet, ale jezdí fakt skvěle. A mám podezření, že ve výsledku vyjde na TCO levnějc než Mondeo za dvě kila...
sistri 25. prosince 2015, 13:39
Nový je nový jako daily je to asi nejlepší volba, ale dacii bych asi vynechal, kvalita zpracování interiéru je taková, no nic moc :( a zábavnost asi taky moc ne.
Pokud by jsi trochu přihodil tak by se nechalo sehnat něco takového http://www.sauto.cz/osobni/hledani#!category=1&condition=1&condition=2&condition=4&tachometrMax=30000&manufacturer=86&model=664
Nebo rapid to je záleží na osobních sympatií, přeci jen je to auto o něco lepší jak v kvalitě tak i na to, aby tě to neunudilo :)
http://www.autickar.cz/clanek/skoda-rapid-1-2-tsi-77kw-tuctovka-pro-petrolheady/

A na víkendy to takhle miatu :D
No a nebo cokoli šíleného, protože s jedním novým autem by se člověk nemusel bát mít jeden nesmysl, který notně nemusí umět troj boj: máma, děti, pes.

Ještě bych doplnil, že střední třídy bych se asi obával z důvodu servisních nákladu, zrovna deset let starý mercedes nebo bmw si za servis nechají zaplatit docela dobře. Možná bych se podíval na Mondeo, které bude oproti prémii o kus novější ;)
Ale i tak je nový pořád nový
Frenki190 25. prosince 2015, 12:43
Přátelé,

jak jsem již někde předeslal, začínám přemýšlet čím nahradím svoji W124 300TDT rv.92 (zub času je neúprosný). Zatím přemýšlím na dvěma variantama:

1) Nové, laciné, do 250k (Dačka) + něco zábavného pro mě (hot hatch apod.)
2) Ojeté, střední třída a výše, kombi, automat (manuál), V6, v ceně 150-200k, + něco zábavného pro mě (hot hatch apod.).

Jak bude auto používáno: 60% "maloměsto" 30% okresky, 10% dálnice - vím, že na tyto potřeby asi není střední třída potřeba, ale mám rád větší auta a větší prostor kolem sebe (proto jsem taky s w124 tak spokojený a nemám s ní ve městě žádný problém).

Ad variana 1) tam mám jasno (nová dačka), ale potřeboval bych poradit po čem se dívat u varianty 2) (ojetina).

U ojetiny jsou požadavky následující: (ale není to dogma, můžu někde slevit, pokud bude auto zajímavé)
- Cena 150-200k
- Kombi
- benzín, atmosféra, V6 a více, automat
- ať to je aspoň trochu zábavné
- rok výroby - rád bych něco co vydrží aspoň dalších 5+ let a aby to byl tech. posun od W124, což by neměl být problém, preference rv. 2005 a výše.
- servisní náklady samozřejmě hrají roli (mám hypo a dítě) - takže něco co mě nezruinuje, díly jsou dostupné. To že do toho každý roku budu muset něco nasypat a že budou náklady vyšší než o oktávky, je mi jasné.
- nějaké adepty jsem už našel, jenom pro představu W211 E500, BMW 5er, Subaru Legacy, ale určitě jsou ještě další možnosti.

Celé to tu vypisuju proto, že je mi líto vysolit 250k za Dačku, která mě unudí k smrti a budu v ní muset jezdit následujících 10 let. Díky tomu, že mám auta fakt rád, chci dát šanci ojetině a mít z ní opravdu radost. Když se nic rozumného nenajde, budu mít holt smůlu.

Díky předem za tipy a zkušenosti.

Zdenál...