načítám data...

Téma Vrakoviště?

Příspěvky mohou psát jen registrovaní uživatelé.
Trinom 16. ledna 2016, 12:23
PepaSFI: Jo, to je taky možnost. Správně by tam měl být krokový motorek. Ten jediný je stavěný na tenhle typ zatížení. A s pružinou se může přetahovat celý den. Komutátorový motorek v téhle aplikaci vážně nemá, co dělat.
PepaSFI 16. ledna 2016, 11:58
Trinom: já to samozřejmě zkoumal a není to ani kolečkama ani potenciometrem. Kolečka jsou kupodivu velice masivní a ten potenciometr jde snadno předělat z jednoho aparátu na druhý, což jsem vyzkoušel. A taky jsem zkusil prohodit motorek. Závada se opakovala takže za to může on. Je to celkem normální 12V motorek, jen to funguje v takovém divném režimu soustavného trápení. On se totiž netočí, jen se přetlačuje s pružinou. Mezi zavřenou a plně otevřenou polohou klapky to udělá maximálně pár desítek otáček a většinou se to jen tak snaží držet pozici. Takže je možné že ikdyž se zdá v pořádku, vymontovaný se točí, může mít načaté vinutí nebo opotřebovaný komutátor a už to nebude chodit dobře. Vznikne nějaká nesrovnalost mezi polohou vyžadovanou a následnou reakcí a řídící jednotka s tím nesouhlasí.
Trinom 16. ledna 2016, 10:51
PepaSFI: jo, takže očesaný ozubený kolečka uvnitř. Klasika. Jestli to ještě máš, tak to otevři a koukni se, jestli jsem měl pravdu. Ještě by to mohl bejt vyběhanej potenciometr.
PepaSFI 14. ledna 2016, 16:11
Trinom: sehnal jsem ji na vrakovišti v Osové Bitýšce za celkem přijatelné 3 tis. Neměl ji přímo tam ale za pár dní ji odněkud přivezl. Má tam dost věcí na starší italy, elektriku, vstřikování, čerpadla, interiérový věci. Je to takový starý kravín, dost velký a tak to co nejde hned prodat na železo má popsaný v regálech.
Závadu jsem měl takovou že to při velice opatrný jízdě fungovalo, jen šimrat plyn, zrychlovat zlehýnka a dalo se jezdit. Ale jak se trošku víc zabralo, rozsvítila se kontrolka motoru a přestalo to reagovat na plyn. Sice to jelo na nějaké lehce zvýšené otáčky, odjet z křižovatky se dalo ale víc nic. A stačilo vypnout klíček a zas nastartovat a zas to chvíli fungovalo. Číslo chyby už nevím, bylo to něco o špatném signálu klapky. Pak jsem pokusama, přehazováním dílů, zjistil že to nedělal snímač klapky jak by se dalo čekat ale motorek. Zdálo se že je funkční ale asi nepohyboval klapkou jak by si řídící jednotka přála.
Trinom 13. ledna 2016, 21:06
PepaSFI: Když už to tu Vojta vytáhl, tak se zeptám, jak jsi pochodil a co tomu bylo?
Woyta 13. ledna 2016, 08:49
V Nechaniccich jsou 2 autovrakoviste. Z nich mozna pro tebe bude pouzitelne auto Berger.
otazkou je zda pro tebe neni malé. https://www.google.cz/maps/@50.2405471,15.6218741,20z/data=!3m1!1e3

Zminovane Holubice u Brna je hoodne velkej areal.
BTW pokud chces fotit ponure pozadi, tak muzes zkusit Kafe a kary v gastownu.
https://plus.google.com/photos/112630451049121024813/albums/6225347188168912641
VoFi 12. ledna 2016, 22:01
Když už je tu tohle téma..
Hledám vrakoviště v pardubickém kraji (nejlíp okres Ústí nad Orlicí) s klasickou koncepcí, tzn. spousta aut poskládaných na určité ploše. Sháním totiž nějakou lokaci na focení..takže i s bezproblémovým personálem. Nebo pokud někdo ví o místě s větším množstvím odložených aut..
Klidně piště i místa z větší dálky, ale to by teď asi nebylo aktuální.
Pokud nějaké lokace nechcete psát z jakéhokoliv důvodu veřejně, klidně do zprávy. Díky :)
bobo23 22. dubna 2015, 20:22
Holubice u Brna. Jak už sem psal. :-) Prý asi největší vrakáč v ČR (nebo se mýlím?). Tam by něco být mohlo, ale ochota personálu, bych radši nehodnotil. :-)
PepaSFI 22. dubna 2015, 19:37
Nemáte někdo přehled o vrakovištích ideálně tak v oblasti mezi Vysočinou a Brnem, aby tam byl trochu sortiment a hlavně aby se s nima dalo mluvit. Sháním ELEKTRICKOU škrtící klapku Magneti Marelli pro Fiatí motor 1,2. Problém je že nejsou. Dávaly se do Punta II generace a do Pandy II ale ne všude. Vypadá to tak že pro náš trh vůbec ne protože to nemají ani ve většině katalogů natož ve vracích. Konkrétně u Pandy to je tak že Euro 3 má klapku mechanickou s lankem a Euro 4 elektrickou. Na Aukru nic, na jiných webech to samý. V Polsku jo, na Slovensku by se taky něco našlo jenže to už je komplikovaný. U Fiatu by to samozřejmě objednali ale ta cena je poněkud depresivní. Takže objíždím vrakoviště jestli někde nebude něco z individuálního dovozu s touhle výbavou.