načítám data...

Téma Šperky s automobilovou tématikou

Příspěvky mohou psát jen registrovaní uživatelé.
Goldies 03. dubna 2018, 17:32
TheKubajs: ty jo, Kubajs, ty si na to asi kapnul, projdu ty titanove!
spooon 03. dubna 2018, 14:09
jestli je požadavkem odolnost, určitě bych koukal po karbidu woframu. Za dva roky na prstenu není jediná známka poškození. Jediná menší nevýhoda je, že je křehký, a při pádu na dlažbu/tvrdý povrch by mohl prasknout. A nejde měnit velikost...
Jakub Pospíšil 03. dubna 2018, 13:21
JayK91: Ty pneumatiky se dělají docela dost, ale vkusnou aby člověk pohledal, bohužel. Tenké navíc vypadají spíš motorkářsky a tlusté zase dost překáží. Ale je to možnost ke zvážení, to rozhodně.

Tento příspěvek byl 03.04.2018 v 13:23 upravován.
JayK91 03. dubna 2018, 13:20
TheKubajs: No a nebo kdyby ten prsten měl vypadat jako pneumatika tak zabije všechny mouchy jednou ranou... (Tematika, škrabance a nepraktičnost) :-)
Jakub Pospíšil 03. dubna 2018, 13:13
Dovolím si krátký elaborát, anobrž jsem prstýnek před pár lety řešil s docela podobnými nároky.
Automobilová tématika je náročný požadavek. Jasně - samozřejmě se takové kousky vyrábí, ale většinou to celé působí dost lacině a tak nějak dětsky. Další nevýhodou je taky to, že každá "ozdoba" výrazně snižuje "praktičnost" prstenu. Ten se pak má tendenci různě zadrhávat o svetry a překážet při práci.
Výběr materiálu naopak chválím, chirurgická ocel je super ALE - hodně záleží na provedení povrchu. Některé hladké prsteny se celkem snadno poškrábou a to nevypadá dobře.
Z hlediska stálosti je nejlepším materiálem titan. Je originální, vypadá důstojně. A to "automobilové" vzezření by šlo trochu podchytit kovaným titanovým prstenem. Není sice na první pohled "automobilový", ale ten vzhled kovaného titanu (třeba https://www.kredum.cz/eshop-prsten-kovany-klasik-titan-hruby-mat-a-ciry-diamant-1-7-mm.html) docela pěkně odkazuje na precizní práci s kovem, která k motorům tak nějak patří.
A pak samozřejmě ještě stojí za pozornost "kabonové" prsteny - většinou chir. ocel s vloženým plátkem karbonu. Taky taková trochu "automobilová" tématika, ale tam už je to dost často za hranou kýče. ale dají se najít důstojné kousky.

Tento příspěvek byl 03.04.2018 v 13:20 upravován.
Goldies 03. dubna 2018, 09:38
Situace:

S paní Goldiesovou máme v srpnu 10 let výročí svatby. Já svůj prstýnek ztratil snad 3.rok po svatbě, paní Goldiesová ho má někde založený (celkem dost se škrábe). Plán je takový, že bychom si daly prstýnky, ale měly by být jednal z něčeho odolného (chirurgická ocel?) a hlavně s nějakou automobilovou tématikou. Nevíte někdo o něčem? Nebo případně o někom kdo by to udělal?