načítám data...

Téma Rychlé dálniční přibližovadlo

Příspěvky mohou psát jen registrovaní uživatelé.
tomáš 24. července 2017, 17:57
bremba jsem mel desky na mašině (tu střední řadu, co jde zahřát celkem normálním provozem) a byl jsem spokojenej maximálně. koukám že ty kotouče fakt nestojí nesmysl tak asi dobrej nápad.

tak to už si další kdo ty hectorry doporučuje tak asi fakt vezmu je.

Tento příspěvek byl 24.07.2017 v 18:48 upravován.
GanGreen 24. července 2017, 17:46
Hectorry jezdim na Corse a C5 v obou pripadech spokojenost... C5 mam na delsi klidnejsi cesty a na mokru pohoda... Ani nijak zasadne nehucej... S corsou mesto a litacky po okreskach a jsem taky spokojen, jen jim davam tak 2 a pul sezony a bude konec...ale fakt je nesetrim! Na dalnici ti vydzej hodne si myslim ;-)
spooon 24. července 2017, 17:03
kotouče brembo hladký. mám s něma dobrý zkušenosti a nestojej majlant. Desky klidně textar, ferodo. Nebo něco ostřejšího v podobě EBC ři Hawk - záleží na peněžence.
tomáš 24. července 2017, 13:55
A kotouče od koho? Nechci dávat uplnou sračku, plus mi teď přijde, že auto brzdí hrozně postupným nástupem. Myslíš, že nějaky fedoro nebo nipparts budou v pohodě?


Gumy jsem přemýšlel nad Matador Hectorra, které tu někdo vedle doporučoval. Ale trochu se bojím co budou dělat na vodě, tam to hodnocení není tak dobrý už. Od tý doby co jsem na jižní spojce otočil auto za morka na debilních pneu mám docela respekt. Drahá varianta by asi byly Dunlop SP Sport MAXX.

LPG nevím, ještě to zkoumám, ale mám pocit, že při plné bomě se lpg nevypne ani při akceleraci. instalované lpg tam je magic3 a netuším zatím jestli něco takového umí. Kouknu.
Chosé 20. července 2017, 14:31
Kotouče bych koupil klasické, na díry nebo drážky se vykašli, vypadá to sice lépe, ale to je tak jediný přínos. Desky těžko říct, ale šel bych asi do EBC, případně Ferodo, Hawk jsou už asi zbytečné.

Nad jakými gumami uvažuješ?

Není tak LPG nastaveno, tj. když chceš maximální výkon tak se odpojí a přepne na benzín? Existuje i LPG, které míchá plyn s benzínem podle speciální mapy. Tu si můžeš klidně i sám nastavovat, tj. například při 2500 ot./min bude brát poměr plynu a benzínu 90/10 a čím výše půjdeš, tak klidně i 60/40 nebo ještě níže.
tomáš 19. července 2017, 17:35
Koráb je to fakt dobrý. Pohodlný a příjemný. Klima chladí líp jak některý nový auta. Audio poslouchatelný. Na okreskách je největší omezení automat který je pomalý, ale ještě jsem nekoušel tam dát natvrdo rychlost, pak by to mohlo být lepší, stopu drží pěkně a nedotáčivost je hodně potlačená.
Na dálnici kolem 160-170 úplná lahoda víc jak 180 jsem zatím nejel. Trochu rychlejší by auto mohlo být - hlavně vzhledem k objemu, ale myslím, že hodně výkonu ztrácí automatem.

Chci dát nový brzdy - při brždění jsou cítit vibrace - nejspíš https://tuning.autodoplnky.cz/brzdy/zimmermann/predni-sportovni-vrtane-kotouce/zimmermann-predni-sportovni-brzdove-kotouce-vzduc-s599480 + desky někdo doporučoval Textar tak možná zkusím je (pokud máte jiny tip tak uvítám) a nový oleje (motor, posilovače). Převodovkový olej by měl být nový, spáleninou cítit není. Převodovka v normální provozu řadí pěkně, při trochu akčnější jízdě trochu škube. Nic strašnýho myslím.

Plus nový gumy což bude oříšek :D.

Rez co jsem tak procházel tak vypadá fakt jen zadní lemy, což není něco co by nešlo opravit.

LPG půjde na seřízení, při plný akceleraci se vypíná, ale automaticky přepne na benzín tak to tolik nevadí. Cena za km pod 2 koruny takže uplnej ideál.


Tento příspěvek byl 19.07.2017 v 19:02 upravován.
krab 18. července 2017, 13:22
Tak to se připojuju! Jo, Maximy jsou dobrý auta :) Ta rez je asi už dneska problém. tenkrát to auto když jsem ho měl mělo akorát 9 let nebo tak nějak, tak to zkrátka rezavý auto nebylo. Ale japonci zkrátka na to trpí. Ale není to Mazda, tam je to typicky nejhorší, Nissany se drží líp :)
ToMyx 17. července 2017, 20:27
Přeju ať slouží!! Je to krásnej koráb.
tomáš 13. července 2017, 22:36
No. Jo :D.
Jen se ke mě blížila tak jsem se do ní trochu zamiloval…
Naživo to je moc pěkný auto . Na fotkách tak nevypadá. Má v prdeli zadni lemy a tak 10cm prahů ze zadu a popraskanou palubku. Nic co by mě extra trápilo.
No a jízdně je to fakt dobrá věc. Nečekaně agilní :).

Kluci díky moc za tip.
Goldies 13. července 2017, 21:17
tomáš: ty už si ji koupil? Inzerát zmizel :-)
tomáš 12. července 2017, 20:55
Fajn, takže sháním Maximu :D
Zítra se jedu mrknout na tuhle https://auto.bazos.cz/inzerat/77108985/Nissan-MaximaQX-30V6-Lpg.php. Prý orezlý zadní lemy a lehce vzadu prahy a u kapoty něco + kapota zničený lak. jinak snad nic. Plus palubovka nějak popraskaná od sluníčka. Je to automat, loni měněný olej.
Tak uvidíme. Za ty prachy bych jí lecos odpustil jen se bojím jak moc bude línej automat.

Díky za tip, Něměcko přijde na řadu pak případně. Zatím jsem tam auto nikdy nekupoval, ale nevypada to tak složitě.

Tento příspěvek byl 12.07.2017 v 21:27 upravován.
ToMyx 12. července 2017, 19:53
tomáš: tahle vypadá jako krutoleštěnice obecná :-)
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=246430697
ToMyx 12. července 2017, 19:30
Maxima 3.0 QX s manuálem je přesně trefa do černého. Ten 6hrnek vrní opravdu sametově, velmi lehce se vytáčí a s manuálem je to opravdu dlouhověký kočár. Jen ta koroze. Na tu pozor, ale vše se dá řešit....
tomáš 12. července 2017, 00:21
A já Maximu do dneška neznal. To jsem docela ostuda.

Nějaký konkrétní tipy co ohlídat a omrknout? Korozi jsem zažil na Toledu, myslím, že horšího už nic být nemůže (propadla mi sedačka spolujezdce podlahou… ) :D.
onsad 11. července 2017, 23:36
Maxima, dobrý tip a stále můj sen. Bohužel už se jako bývalý majitel primery bojím koroze. :(

Navíc ten šestivále má rozvody řetězem, takže nemusíš hned řešit moc servisu na motoru. Šestiválce můžou mít rozvody i celkem drahé.

Tento příspěvek byl 11.07.2017 v 23:38 upravován.
tomáš 11. července 2017, 22:18
Díky za tip, krabe, docela si mě nalákal. Jeden je koukám na bazoši a vypadá celkem dobře, jen daleko. Zkusím tam zajet příští týden a mrknout na nej.

Ještě jsem přemýšlel nad omegou kde je výhoda zadní náhon. Ale zase čekám loďovité ovládání a to moc nechci :D.

Ten Nissan vypadá fakt dobře.

Tento příspěvek byl 11.07.2017 v 22:31 upravován.
krab 11. července 2017, 09:16
Ahoj Tomáši : několik levnějších sedanů vyšší třídy jsem měl, poradím jedno trochu neobvyklé auto.

Nissan Maxima QX 3.0V6 : měl jsem exemplář z roku 1996 a jezdil v něm ještě na škole , tuším v roce 2006/2007 asi rok a půl jsem ho měl... dovezl mě do Anglie na půlroční Erasmus program a zase zpět a bylo to vážně skvělé auto. Tehdy stál asi 140tis , dokonce jsem ho lehce vylepšený s novými pneu a po servisu prodal nějakému velmi slušnýmu Alžířanovi co v Praze studoval za 150.. to si pamatuju :) A prý bude sloužit v Alžíru... Kdoví, kde je chudák Maxima teď...

Tohle auto je dnes velmi levné a pokud se objeví dobrý kus tak má pořád co nabídnout :
1. Motor VQ30DE : je skvělý , výkonný, tichý a s malou spotřebou
2. Manuální převodovka : řadila fakt hladce, krátké dráhy, až laděná do sportovna jako u Primer
3. Podvozek : vpředu je diferenciál typu Torsen, lehce svorný a vzadu sofistikovaná víceprvková náprava, navíc s odolnými komponenty ( ne jako např. u BMW E39, kde jsou hliníková ramena)
4. Pohodlí a ticho uvnitř a často jsou ty auta vybavená kvalitní audiosoustavou.

Hledal bych tu nejzachovalejší, asi z novějších let po faceliftu , nebude tě stát ani 100tisíc a budeš mít neobvyklé, ale fakt dobře fungující auto.

Možná majitelé Primer potvrdí. Zdánlivě staré škopky, ale jízdní vlastnosti mají skvělé. A u Maximy je toto zachováno, jen je trošku těžší, zato je tam super motor VQ30DE ...
tomáš 10. července 2017, 22:38
Zdravím, stěhuju se do zahraniční a potřeboval bych nějaké rychlé auto převážně na dálniční provoz. Ideálně by vůz měl i něco uvést, být pohodlný a aspoň trochu zábavný. Jsem bohužel aktuálně celkem limitovný rozpočtem, ideální cena je cca 50k - 100k czk a čím míň, tím líp. Pokud budete mít super tip za rozumně víc peněz tak se rád nechám přesvědčit.

Moc by se mi líbila zadokolka. Ale v uvedené cenové hladině je na výběr podlě mě leda e46 330d. Ale asi bych radši benzín a ani moc nechci bmw.

Pokud vezmu do úvahy čtyřkolky tak mě napadla nějaká audi a4/a6 3.0 quatro nebo obdobný passat. Mám pocit, že se lidi bojí spotřeby (opravněně) a ceny mi přijdou celkem nízko (cca kolem 70k ). Na druhou stranu je otázka jestli mi tyhle čtyřkolky přinesou něco navíc. Spotřeba nebo náklady na provoz už mě tolik netrápí když budou v rozumné míře, spíš je ted problém jednorázově vyplaznout víc peněz kvuli bydlení.

No a nakonec můj osobní tip, který zabíjí všechno ostatní co mě napadne. Saab 9-5 aero nebo 2.3T. Rychlé, pohodlné a bezpečné. Jediné čeho se bojím je to, že na předokolku je to dost výkonu a bude špatně ovladatelné.

Další co mě napadlo je třeba mondeo 220st nebo focus 170st, ale ty auta se mi hrozně nelíbej. Zase měl jsem escorta a pumu a ty auta byly povedený. I matky obyčejná siesta sice nejede, ale hrozně me baví. Dál me napadl třeba stilo abrath nebo nějaká alfa, ale nevim, ten saab mi přijde nakonec vždy ve všem lepší. Ještě jsem přemýšlel nad Mazdou 6 MPS, ale moc nejsou.

Skrývá se někde nějaký klenot, který mě nenapadl? Další věc je, že auto by mělo byt rozumně sehnatelné - cca do měsíce.

Díky moc za každý tip.

Tento příspěvek byl 11.07.2017 v 00:26 upravován.