načítám data...

Téma první bourák

Příspěvky mohou psát jen registrovaní uživatelé.
Trinom 07. března 2020, 20:41
Řekl bych, že v tomhle případě platí okřídlené rčení...
Honza P 13. února 2020, 22:25
...spatny topic, sorry...

Tento příspěvek byl 13.02.2020 v 22:26 upravován.
Zazaa 27. ledna 2020, 14:23
Moc pozadavku tam nepises tak asi nejlip vyzkouset vse mozne a vzit neco co bude bavit ... Na jezdeni v nudnejch autech je vzdycky dost casu ...

A jeden momentalni napad, ja sem treba dlouhodobe prehlizel Mini az sem se v tom svezl a prevcirem hned jedno koupil :-) kolem kila koupis Sko s kompresorem a zabava zarucena
PepaSFI 19. ledna 2020, 09:46
no mohlo to být i horší, mám na mysli druhé jméno Satanovo- TDI. To je něco co moc nechápu, ty rozumné volby. Jo, když je potřeba vozit rodinu, to se musí vybírat s rozumem. Ale když vidím mlaďochy co jezdí v ošuntělých Oktávkách a Pasatech se zadkem černým jak raketa Falcon, jak se ve svých hiphoperských kšiltovkách tváří vehementně jak Musolini, tak si říkám že je něco špatně. Lidi bavte se! Kašlete na rozum, na to je času dost. Já měl první auto tu nejnižší kastu, Trabanta za pět tisíc, dávno před tím než přišly do módy. Bylo to dobré auto? Ani náhodou. Hlučné, pomalé, nepohodlné. Byla s tím zábava? Neuvěřitelná! V době kdy se Škodovky neřídily ale tak nějak udržovaly na silnici, Trabi jel jak motokára. Odpich z křižovatek nedostižný, ten dvoutakt se točil šíleně. Co na to říkali lidi? To je přece jedno.
Chosé 18. ledna 2020, 13:14
bÚplně primární otázka by měla být, co od auta očekáváš. Já razím teorii, že první auto by mělo být spíše levnější, menší a zábavnějšího rázu. Pokud použijeme tuhle teorii na tvůj dosavadní výběr, tak ani jedno ji nesplňuje.

Další otázka jde na pohon - benzín nebo nafta? Budeš jezdit často? Krátké nebo spíše delší trasy. V 18-ti dle mě dojíždět do školy, což nebude asi nějak extra daleko. V tom případě spíše benzín.

Poháněná náprava. Vzhledem k tomu, že to bude tvoje první auto, tak bych šel do předokolky. Ano, jednou člověk stejně bude chtít zadokolku, protože (kontrolovaná) jízda dveřmi je jednoduše zábavná, ale na to bych počkal až posbíráš nějaké zkušenosti.

Všeobecně téměř vždy uděláš dobře, když sáhneš po něčem z Japonska (Cuore, Civic, Corolla...). Osobně doporučuji třeba Civica páté nebo šesté generace. Vcelku levné auta (20-60k), někdy narazíš i na výkonnější verze za vcelku zlomek ceny. Jednoduché auto, servis levný, opravy si zvládneš udělat i sám. Auto váží prd, je s tím zábava a i přes třidvířko dozadu nacpeš nějaké slečny. :)
PostMalone 18. ledna 2020, 01:04
Mám našetřeno přes 100k na první auto, 70-80k chci hodit do auta, zbytek na počáteční servis, gumy apod.,
přemýšlím teď nejvíc o Seat Leon 1m1 (kolem 2002-2004) v benzinu, octávce II, ford focus II, nebo o 5. golfu. Je to dobrej nápad? Nebo mám vzít na naučení nějaký báwo za 50k a pořádně ho vobocouchat? Díky stréci.