načítám data...

Téma Prodej vozu

Příspěvky mohou psát jen registrovaní uživatelé.
lubomirmalina 28. října 2018, 15:09
Já jsem to tak taky udělal a na štěstí proběhlo všechno v pořádku. Asi záleží. Je pravda, že v dnešní době si musí člověk dávat bacha. A jak se bránit proti takovému chování? Tak nejlépe prevence a pojistit si kupujícího nějakým prohlášením, které podepíše, kde souhlasí s určitými podmínkami na kterých se jako smluvní strany dohodnete. S prohlášením ti pomůže internet a nebo kdybys nevěděl co do toho dat, tak co já znám, tak použij google...

Editováno z důvodu: reklama

Tento příspěvek byl 29.10.2018 v 12:11 upravován.
jenda200 14. července 2018, 10:31
GanGreen: Podivej se jak se to pohybuje a udelej si nazor :-), kolem 100 tkc asi je realnych
https://www.rajveteranu.cz/model-57-319-skoda-octavia

Tento příspěvek byl 14.07.2018 v 10:31 upravován.
GanGreen 13. července 2018, 09:53
Zdravím pánové, měl bych prosbu o radu, je-li tady nějákej veteránista.
Mám v garáži škoda octavia super, rok bude někde kolem 1962 si myslim, ted nemám v ruce papíry, je kompletní, jen s vyndanym iterierem, dokud jsme jí neodstavili za učelem renovace, tak normálně jezdila, myslim že bude i ted, startovat v zarovaný garáži jsem jí moc nechtěl...
Pokud budu předpokládat, že motor běží, auto je kompletní, a jsou k němu papíry, jakou to muže mít hodnotu?
Renovace určitě neproběhne bo neni čas, a tak by jsme se toho s tátou rádi zbavili, nepotřebujem na tom vydělat horentní sumu, ale proč to prodat za 10, když by to mohlo bejt třeba za 80... Koroze nějáká je, ale neni to na perník, stála leta v seně a ted stojí v suchý garáži...

díky za případný názory ;)

Tento příspěvek byl 13.07.2018 v 09:55 upravován.
GanGreen 09. března 2018, 09:15
Petr 'Krab' Jeřábek: tak to smažte ne? ;)
krab 09. března 2018, 08:59
honzaj.: hele, sorry ale myslím si že takovou reklamu tu nepotřebujem ....
peca 09. března 2018, 07:43
ok
Goldies 07. února 2018, 21:13
GanGreen: mas to tam :-)
GanGreen 07. února 2018, 17:37
Goldies: poslano, dik moc!
Goldies 07. února 2018, 17:11
GanGreen: muzu poslat do mailu! Dej mail do sz
GanGreen 07. února 2018, 16:24
Zdravim panove, prosim vas, mate tip na uplne jednoduchou kupni smlouvu na auto? Ja sem v praci a na tel. mi ty soubory nejdou otvirat... Tak kdyby jste mi nekdo hodil odkaz byl bych vdecen, at to nemusim resit az po praci... Staci fakt jednoducha, zadnej elaborat na 10 stran :-)
Chosé 27. ledna 2017, 14:05
To je fajn, že to dopadlo dobře, ale slušný běh na dlouhou trať. Hlavní je cíl = úspěch.

Musím zaklepat, že já problém neměl. Kiwík byl hlášený v Brně a prodán do mého rodného města. Naštěstí kupující je více než normální klučina, takže papíry připraveny, plná moc taky. Očividně se po novu nikde nepíše na koho se evidenčka dělá, takže o starost méně. V Brně je STK plno, jel jsem do Černovic a během 20-ti minut hotovo, honem na úřad, tam naštěstí nikdo nebyl, vypsat lejstra, zaplatit prachy za ekovýpalné a hotovo. Všehovšudy maximálně půl dne i s cestováním sem a tam po Brně.
Libas 23. ledna 2017, 22:04
Tak dnes jsem konečně auto přepsal na nového majitele, celá akce zabrala 20 minut. Vzorně připravené veškeré doklady a plná moc, poplatek 800,-, jelikož byl techničák už plný, tak má borec "nový", je tam první majitel :-D :-D Nicméně po této zkušenosti přepis auta jedině s novým majitelem ještě ten den, co se auto prodává, i kdybych měl jet na evidenčku třeba 60 km. Howgh!

Tento příspěvek byl 23.01.2017 v 22:04 upravován.
krab 29. prosince 2016, 14:01
Legislativa v tomhle bodu je fakt děsně blbě vymyšlená. Asi málokoho to už překvapí....
Prodával jsem předchozí motorku a tam vyloženě kupující po mě chtěl abych to na něj přepsal, doklady mu poslal. Ale bylo to o tom mu nejdřív všechno dát, on si šel udělat evidenčku u nich ( kraj vysočina) a pak mi to vše poslal a já to šel přehlásit na něj. Hrozná pakárna a funguje to jenom pokud jsou oba, jak kupující a prodávající normální solidní lidi, že se dohodnou.

V listopadu jsem prodával auto a tam zas kupující preferoval ať mu dám plnou moc, že si to dohlásí. Byl z Prahy , já Praha-Západ, tj. úřady v Praze. Přesně, taky si říkám, co kdyby si to na sebe nepřepsal? A nakonec I pojišťovna někdy pro odhlášku chce vidět naskenovaný TP z vyznačenou změnou majitele. Tentokrát to moje pojišťovna nechtěla a odhlásila na základě kupní smlouvy. A teď jsem koukal na webu ČKP je rychlá kontrola zjištění stavu, zda je na té SPZ evidované povinné ručení a zjistí se i od kdy bylo platné a jaká je to pojišťovna.

Tak aspoň tohle zkontrolovat jde. Kupující i v tomhle případě byl hodně solidní člověk, vše si kontroloval a vůbec bych nechápal motivaci proč by si to na sebe nepřihlásil.
Ale legislativa je špatná. V konečným důsledku bude penalizovat mě za to, že jsem neohlídal, že někdo jiný řečí právníků nesplnil zákonem stanovenou povinnost. Je to na hlavu.

V opačným případě, si představte že já jako kupující budu mít auto, a prodávající se bude pak zdráhat poslat doklady. Co pak dělat zase s tímhle....

Idelální stav by byla jednoduchá věc. Umožnit Poště v rámci Czechpoint služeb, aby fungovaly jako registr vozidel. Stačí jen jim dát přístup do systému a hotovo. Pak prostě prodejce a kupující udělají evidenčku , a dojdou na nejlbižší poštu se službou czechpoint. A tam se auto přepíše. Úplně jednoduchý. A ve velkých městech to umožnit i v sobotu dopoledne.
CZmisak 29. prosince 2016, 11:25
Zrovna v Jihlavě jsem před rokem přepisoval Celicu - fakt to chce volno na celý den a čekat. Já tam šel s plnou mocí od prodejce, ve výsledku 3 hodiny čekání a 5 minut papírování.
BTW Galanta jsem prodával člověkovi tady z fóra, dal mi plnou moc na přepsání vozu a s ní jsem zašel na dopravku u nás, na objednání, asi 10 minut a vyřízeno.
Libas 28. prosince 2016, 20:38
To si člověk uvědomí až potom, co udělal za hloupost, až je pozdě obvykle. Tím zákonem to docela podělali, na toto nemysleli, takže doufám, že to napraví. Nevím, jak jinde, ale tady v Jihlavě jsou na dopravním inspektorátu jen pondělí - středa - pátek, v pátek dokonce jen od 8:00 do 12:00. Pokud chcete do 20 minut evidenční kontrolu, máte smůlu, ikdyž jsou přímo ve městě 4 technické kontroly, všude vás vyženou, že na vás nemají čas. Musíte jet do 25 km vzdálené technické kontroly, a posedět si nejméně hodinu, než na vás přijde řada. Takže když kupec přijel 21.června (což bylo úterý) v 19:00, bylo zcela bez šance udělat evidenčku a ještě to přehlásit. Do telefonu mi ráno ten den sdělil, že se jedou na auto podívat, to, že to chce koupit a má u sebe hotovost, to z něj vypadlo až na místě. Celou věc ještě posléze zkomplikovalo zadření motoru, které se stalo 12 dní po prodeji. Celý červenec v podstatě auto stálo kdesi na parkovišti nepojízdné, 2.srpna se rozdělal motor, pak se 20 dní čekalo na klikovou hřídel. Dnes je 28.prosince, auto již má údajně jiný člověk, který to od toho původního odkoupil (prý jede za prací do zahraničí, auto by už neužil) a s tím jednám o přepisu. Dobrá story, půl roku ve stresu kvůli mé blbosti. Příště budu chytřejší.
Vavris Vavrisovic 28. prosince 2016, 20:22
Csaba: Problém je, že pokuta za nepřepsání putuje za prodejcem. Stejně jako všechny případné přestupky spáchané novým majitelem. Naštěstí by to už měla řešit nějaká novela, kdy by při neochotě kupujícího k přepisu mělo jít auto přehlásit bez jeho účasti. Tedy, aspoň takový je záměr...

Souča: Už jsem to tak udělal u pěti aut jestli dobře počítám... A zatím pokaždé bez problému. Nutno podotknout, že všichni kupující se jevili jako normální.
Souča 28. prosince 2016, 00:16
to je docela ruská ruleta nechat takhle někoho odjet s dokladama v ČR... jako jo, prachy máš, ale káru nechat přepsat jedině v den prodeje, jinak se člověk nesmí divit, to už prostě obětuju ten jeden den dovolený...
Csaba 27. prosince 2016, 22:42
Libas: Já letos koupil (a prodal) 2 auta a ani jednou nebyl sebemenší problém - asi jsem měl štěstí na "normální" kupující - přijde mi naprosto logické že právě nový majitel má enormní zájem na tom mít auto přepsané na sebe co nejdříve. Pominu-li tedy že povinnost dohlásit na sebe koupenou ojetinu (nově) do 10 dnů pod hrozbou nemalé pokuty je nyní přímo v zákoně, tak si tohle můžeš ošetřit přímo v kupní smlouvě. Pokud má doklady i auto a nekomunikuje je to zjevně zmetek, to je potom asi těžší - kolegové poradili vyhrožovat kupujícímu, já bych to možná prostě oznámil na příslušném Odboru dopravy nebo PČR...
Vavris Vavrisovic 27. prosince 2016, 22:29
Mám jen dobré zkušenosti. Pokud někdo udělá něco takového, tak pohrozit nahlášením ztráty TP, vydáním duplikátu, popřípadě i ztráty RZ... Sice to není příliš košer, ale většinou pak prý zmrdíci rádi přehlásí.
Goldies 27. prosince 2016, 22:21
Aktualni zkusenost... Auto jsem prodal v cervenci a az ted uspesne prepsane. Mam za sebou jednu navstevu na PCR a celkem stresy pri prepisu (nastesti nebyly opodstatnene).
Jinak pomaha vyhrozovat tim, ze nahlasim ztraceny TP, vystavim si duplikat a rovnou udelam vyvoz mimo CR ;-)