načítám data...

Téma Problém s kupujícím při prodeji auta

Příspěvky mohou psát jen registrovaní uživatelé.
Trinom 26. ledna 2023, 19:09
Mechanik: Tahle teorie má jednu vadu na kráse - bez velkého TP neuděláš EK.
spooon 13. ledna 2023, 09:20
Případně není problém dovézt už ověřenou plnou moc ze strany kupujícího. Ale uznávám, že to je složitější řešení. Ale těch problému s koupí auta na dobrý slovo sem i z okolí zažil tolik, že bych to osobně neriskoval.
Známej takhle prodal cikánoj(znal ho z práce) Citroena Saxo před smrtí asi za 5 papírů. No co se nestalo, cikán zmizel, takže prachy neviděl, a auto zůstalo napsaný na něj. Za pár měsíců začali chodit pokuty. Přes rok to řešil, než soudně přepsal auto na toho cikána. Ale kdo chce kam...
Mechanik 12. ledna 2023, 12:26
přece velký techničák nedáš bez přepisu z ruky. Zaplatí auto, podepíše se smlouva, dostane auto, klíčky, malej techničák a frčí. Pošle ti plnou moc, ty auto přepíšeš a pošleš mu velkej techničák.
Trinom 04. ledna 2023, 14:50
spooon: Tohle je zbožné přání, realita je ale zpravidla někde jinde. Málokdy se podaří dostat prodejce i kupujícího na evidenčku a přepis v jeden a ten samý den. Nedej bože, když auto prodáváš o víkendu nebo odpoledne po práci.
spooon 16. prosince 2022, 08:49
První pravidlo, auto bez přepisu neodjede! Pak jsou z toho jen problémy. Jestli se nebude ozývat, tak jedině policajti...
stirling 14. prosince 2022, 07:30
A za kolko si to predal ? Lebo riesit gumy ktore su na aute,tak na Mk1 stoja 50 eur kus .
Mali ste to asi spolu prepisat. Mne sa stalo nieco podobne, typek kupil 3kove kupe ale potrebovalo vacsi servis, co som ja teda nevedel lebo bolo predtym mesiac v servise. Investicia bola cca 500 Eur ,dal som mu na to polovicu a bol pokoj. Mozno mu skus nahodit ze mu na to EKO prispejes 1000kou nech mas klud.
Trinom 02. prosince 2022, 09:16
NaStRo: Chápu to dobře, že auto už je fyzicky u něj? Pokud jo a neprovedl evidenčku, dá se tu napadnout. Normálně bych mu pohrozil švestkama za nepřepsání v lhůtě tuším 2 týdnů.
Pokud bude reagovat, tak ho dotlačit k EK a nechat si poslat ověřenou plnou moc a navrhnout mu, že mu tu ekodaň zaplatíš (IMHO to je nejlevnější cesta s nejmíň sraní). Na EK může dotáhnout i nekompletní nebo nefunkční auto, takže tam není moc důvod, proč se jí vyhnout.
Druhá možnost je, že to očeše, hodí do šrotu a pošle ti papír a možná i značky. Sice by na to měl potřebovat velký TP, ale s kopií si nejspíš vystačí. Pak bys jen zašel na úřad to vyřadit.

Pokud by nefungovalo ani jedno výše zmíněné, budeš to muset řešit přes policajty, abys měl nějaký doklad, na základě čeho se zbavíš povinného ručení a po nějakém čase i papírů.
NaStRo 19. listopadu 2022, 18:30
Zdravím lidi,
zhruba měsíc jsem nabízel Focus Mk1 na prodej, především kdyby to chtěl někdo celé na díly a potom ofiko likvidačka nebo přepsat, ale EKO poplatek by dělal 3.000Kč. Ozval se borec že se přijede podívat. Po kontrole atd. říkal že by to koupil následující týden s tím že by pro to přijel, koupil, odvezl a po tom co by řekl mechanik by se rozhodl jestli auto přepíšeme nebo po odebrání některých dílů zlikvidujeme. Zhruba po týdnun apsal že jsou sjeté gumy o 0.02mm a že kdyby nebyly tak to nechá přepsat. Ptal se jestli tam je EKO poplatek, schválně jsem volal na úřad abych si ověřil jestli je a bouhužel 3000.Kč kdyby se to chtělo přepsat. To prý pro něj nemá cenu. Zeptal jsem se, jestli by tedy bylo možné z auta do konce měsíce odstrojit pár dílů a poslat na vrakáč, kde bych dostal protokol o likvidaci a mohl to odhlásit. Na to mi borec odepsal že je problém daň, ale poud dobře vím, tak za likvidaci se nic neplatí. Od té doby tak nějak dělá mrtvého brouka a nevím co dál. Naštěstí jsem si nechal velký technický průkaz, ale i tak je kupující pokud dobře vím v právu, protože jsme sepsali kupní smlouvu.
Jsem tak nějak na větvy, bojím se že už se neozve a s autem něco udělá nebo mi zůstane na krku do konce života. Máte nějaké nápady či zkušenosti s podobnými kšefty? Rád si přečtu vaše zážitky. ...

Tento příspěvek byl 19.11.2022 v 18:32 upravován.