načítám data...

Téma Pohodlí, co se nemusí moc řídit.

Příspěvky mohou psát jen registrovaní uživatelé.
Karda 31. srpna 2020, 20:59
Tak možná mám úplně jiného kandidáta Lexus RX 350:
https://auto.bazos.cz/inzerat/124318659/lexus-rx-350.php

Škoda, že jich není moc na výběr.
Sob95 26. srpna 2020, 15:28
Karda: Aha, to jsem přehlédl. Mají jen klasický tempomat. Ono to je zastaralé auto, co se týče takové výbavy..
Karda 25. srpna 2020, 23:07
@Nedy: Jojo, na Mondeo v inzerci občas taky narazím spolu s minulou Insignií. Kdyby se naskytlo něco za dobrou cenu proč ne. Volva z minulé generace se mi moc nelíbí, ale třeba budu vybírat tak dlouho až zlevní ta současná :)

S class mě láká. Loni jsem zkoušel aktuální Cčko a bylo to fajn. Máte někdo tip to rozumný servis v okolí Prahy? Nebo blog, kde se o zkušenostech rozepsal dlouhodobý majitel?

@Sob95: C5ku jsem úplně přehlídnul. Dával se do nich adaptivní tempomat? Pokud ano, dá se to poznat z fotky? Na Sautu mi to žádnou C5 s adaptivním tempomatem nenajde. Ale to může být i tím, že to bazarníci do inzerátů neuvádějí.
Sob95 25. srpna 2020, 15:53
Napadá mě Citroën C5 X7,kombi/sedan, hydractive podvozek, motorizace 3.0Hdi nebo 2.2 Hdi. S rozumným servisem asi nic pohodlnějšího nebude..
Nedy 24. srpna 2020, 11:19
Já bych zařadil do vyhledávání aktuální Mondeo. Za ty peníze nebude moc staré a mohlo by mít výbavu, co chceš. Pokud vím, spolehlivé celkem jsou. Měl jsem ho dva roky na operák a proti předchozí generaci není tak zábavné na řízení, ale to právě obětovalo za to, že je opravdu neskutečně pohodlné a působí až takovým robustním dojmem. Jinak bych hledal starší velké Volvo, nebo Mercedes. Třeba předchozí generace Mercedesu S je absolutně boží, co se pohodlí týče. A u toho Volva cokoliv s počátečním číslem 6 a výš...
Karda 21. srpna 2020, 21:28
Zdravím. Mám skoro až ne-autíčkářský problém. Měl jsem to štěstí, že jsem mohl čtyři dny jezdit v novém Land Roveru Discovery a nečekaně se mi to líbilo. Zejména vzduchový podvozek, šestiválec a adaptivní tempomat. Bylo opravdu příjemné jen tak plout v proudu aut, ujet klidně 50 km na silnici první třídy a téměř nemuset šlápnout na pedál. Bohužel jsem ho musel vrátit a v mojí dušičce po něm zůstalo prázdné místo. Kdybych měl cca 1,5 milionu, řešení by bylo snadné. Nicméně takový obnos peněz na auto nemám. Navíc pro roční nájezd cca 15 000 km je to trochu overkill.

Takže se rozhlížím v bazarových vodách. Zadání je zhruba následující: Pohodlí pro tři, automat, adaptivní tempomat. Rozhodně netrvám na SUV, může to být klidně kombi nebo sedan (pokud se do něj dají rozumně nacpat lyže). Jezdím spíš delší trasy po dálnicích a silních prvních tříd. Auto by nemuselo být proslavené notorickými závadami, které ho znepojízdní. Cena řekněme 200 - 300 tisíc, dražší servis nevadí, ale nemuselo by se do něj jezdit se stejnou závadou více-krát.

Co jsem našel v inzerci, tak by mi mohl stačit VW Passat 7 nebo 8 generace. Nicméně to je trochu nuda. Dost často se objevuje i Phaeton, ten se na první pohled jeví jako drahá nuda, ale to auto je mi nějakým způsobem sympatické. Co byste si vybrali vy?

PS: je to spíš taková teoretická úvaha, auto vyloženě nepotřebuju. Ale kdyby jste věděli o nějakém právníkovi, který bude obměňovat vozový park, dejte vědět. :)