načítám data...

Téma Plug in Hybrid do 30k Eur

Příspěvky mohou psát jen registrovaní uživatelé.
Noldo 17. ledna 2020, 15:55
Kia Ceed combi alebo Proceed ak sa ti viac páči. 1,4 turbo alebo 1,6 nafta s 7st. dvojspojkou. Výborný pomer cena/výbava a auto mi prišlo veľmi príjemné. Proceed na 18" kolách bol dosť tvrdý. Celkovo tým autám nič nechýba. Fajn motory, prevodovka, relatívne ticho a pohodlie. Dobré svetlá(aj automatické dialkové). Benzín bude jazdiť do 7 iba s veľmi ľahkou nohou.
Faust54 10. ledna 2020, 13:56
Suzuki Vitara, Lexus CT200, Hyundai i30, Mitsubishi ASX, Mazda CX-30
stirling 08. ledna 2020, 13:44
No nic z toho :) kedze dotacie sa minuly sa 3 minuty nam sa uz neuslo.
Takze nastava zmena . Potrebujem auto do firmy automat benzin diesel na tom nezalezi , nie moc velke ,priestor na zadnych sedackach mi je jedno, slusny kufor min 450 L idealne viac , dobry interier,spotreba do 7 L , v zaruke ,dobry interier a jazdne vlastnosti
Kandidaty zatial :
nova Skoda Scala - rozporuplne testy
nova P 2008 nova generacia - kratsia zaruka iba do 60 tis km, mensi kufor
Lahko jazdena Oktavia RS - otazna spolahlivost ? , potencial kradeze, super vykon, prilis velke auto na mesto
Novy Ceed combi alebo X ceed - slusna cena,dlha zaruka,vyrobena na slovensku
Novy Ford Focus - dost drahy,interier pochybnej kvality, super podvozok
nova Kia Sportage - tesne nad budget,dlha zaruka
Corrola hybrid - slaby vykon, draha,CVT prevodovka

Co odporucate vy
Jokke 07. prosince 2019, 10:00
Tak teď jsem se díval na vaše ceníky a vy tam fakt máte superba dražšího než Niro. U nás to je přesně naopak. Asi domácí továrny dělaj svoje. V případě, že to je hlavně do města a občas okresky, tak bude to Niro asi dávat o něco větší smysl. Plus je to trochu výš, což se i v tom městě může hodit.
stirling 06. prosince 2019, 08:44
Pardon Niro som myslel.
Este som neskusal nic z tejto trojice, tne superb som videl len mame dost vela jazdenia v ramci mesta tak by som prijal mensie auto a hlavne superb stoji 37k to je nad budget. Plus VW group je co sa tyka novych technologii vzdy na tom katastrofalne zle v prvych rokoch. Takze to by som bol radsej nech si to niekto otestuje predtym : ) A zaruka je nizsia ako u azijskych bratov . Uvidime ta oktavia ale tam sa tiez bojim vyssej ceny.
Corrola je fajn,bohuzial to zatial nie je plug in
Jokke 05. prosince 2019, 22:03
Konu určitě nenabiješ, a Kona od Kie ani není :D Niro PHEV není marný, ale ta atmosféra 1.6 je tková trošku línější no i s elektromotorem. Ale asi by to zas mohlo bejt spolehlivější. Plus ta záruka.
Jinak můj tip je Superb PHEV. Ta 1.4 TSI je prostě super, na 50 km na elektřinu a i na dálnici to pak slušně pojede případně. A ta cena je prostě bezkonkurenční momentálně. Nevm jak v SK. Až bude Octávka s tím samým (lehčí, asi i levnější) tak už si to dovedu opravdu představit jako reálnou náhradu čistých ICE.
Goldies 05. prosince 2019, 19:12
krab: Plug in taky může být, jen je tam dotace jen 5K euro :-)
krab 05. prosince 2019, 16:13
PS: sorry, to jsem ti vlastně nepomohl... já nečetl "plug in" že potřebuješ...

To pak jedině ten Prius, ale ten se mi taky nelíbí :-D
krab 05. prosince 2019, 16:07
Byl jsem před 14 dni v Itálii a zpět na jedné rallye klasiků a Toyota nám na to půjčila Corollu kombík. Byla to novinka, 2.0 184k Touring Sports Executive. Ioniq jsem měl půjčený hned asi na 10 dní vloni. Variantu Electric. A nová Corolla mi přijde zpracováním, materiály atd. o třídu lepší než celý Hyundai... Kona taky není žádný zázrak.

U Toyoty hybridu byla jediná nevýhoda (ale to asi u všech hybridů), že to prostě nejsou auta na nějaké dálniční dálky. Rychlost je omezena na 180 km/h , víc to prostě nejede, i když výkon by zjevně byl, omezí ho to a spadnou otáčky... Cestování dálniční 130-160 km/h je oukej, ale spotřeba není v tu chvíli žádný zázrak.

Přednost je ve městě a v rychlstech do 100 km/h , kdy se hodně zapojuje elektromotor, je to hodně svižné a ve městě se s tím jezdí úplně skvěle. Většinou jede Corolla po městě jen na elektropohon. A výborně se s ní manévruje, popojíždí atd...

Oproti předchozímu modelu je to skok dopředu, i v materiálech interiéru atd.. Nechci podsouvat, ale já třeba bych si koupil rozhodně radši Toyotu než kteréhokoli z korejců.
stirling 05. prosince 2019, 14:19
Zdravim

Chcel by som kupit do firmy plus in hybrid. Je mozne dostat od statu dotaciu,bud na cisto elektromobil 8k Eur pripadne 5k eur na plug in hybrid a odpis je na 2 roky co je fajn.
Co by ste odporucali,vychadza mi zatial najlepsie trojica :
Kia Kona - vyzera celkom normalne zaruka 7 rokov
Hyundai Ioniq - Asi favorit zatial na papiery aspon, nevyzera zle
Toyota Prius - osvedcena technika, neskutocne odporny vzhlad je velke negativuv, taktiez auto ma 4,6 Metra a porovnatelny kufor a priestor ako Kona a Ioniq

Cenovo su tieto auta na tom rovnako viac menej,co by ste odporucali vy pripadne nejake ine odporucania ? Cenovo by to bolo ideal okolo 30k Eur

Viem ze ma prist Citroen C5 Aircross do predaju,pripadne Rav ka plug in hybrid ale tu ceny ocakavam vyrazne vyssie