načítám data...

Téma Plug in Hybrid do 30k Eur

Příspěvky mohou psát jen registrovaní uživatelé.
krab 05. prosince 2019, 16:07
Byl jsem před 14 dni v Itálii a zpět na jedné rallye klasiků a Toyota nám na to půjčila Corollu kombík. Byla to novinka, 2.0 184k Touring Sports Executive. Ioniq jsem měl půjčený hned asi na 10 dní vloni. Variantu Electric. A nová Corolla mi přijde zpracováním, materiály atd. o třídu lepší než celý Hyundai... Kona taky není žádný zázrak.

U Toyoty hybridu byla jediná nevýhoda (ale to asi u všech hybridů), že to prostě nejsou auta na nějaké dálniční dálky. Rychlost je omezena na 180 km/h , víc to prostě nejede, i když výkon by zjevně byl, omezí ho to a spadnou otáčky... Cestování dálniční 130-160 km/h je oukej, ale spotřeba není v tu chvíli žádný zázrak.

Přednost je ve městě a v rychlstech do 100 km/h , kdy se hodně zapojuje elektromotor, je to hodně svižné a ve městě se s tím jezdí úplně skvěle. Většinou jede Corolla po městě jen na elektropohon. A výborně se s ní manévruje, popojíždí atd...

Oproti předchozímu modelu je to skok dopředu, i v materiálech interiéru atd.. Nechci podsouvat, ale já třeba bych si koupil rozhodně radši Toyotu než kteréhokoli z korejců.