načítám data...

Téma Perfekcionizmus

Příspěvky mohou psát jen registrovaní uživatelé.
custom1 16. října 2018, 08:30
Já mám taky KOP (je to to samé, co OKP, ale písmena jsou seřazená podle abecedy. Tak, jak mají být!).

Nesnáším vrzání plastů. A Malibu, byť se tváří jako "lepší" auto, vrže.
Vrže tapecírunk levých předních dveří, což se dá na chvíli vyřešit bouchnutím lokte.
Pak vrže plastová lišta na palubovce, hlavně v místě budíků a okolo výdechů topení. To se dá řešit přenastavením výdechů, ovšem jen na chvíli, protože mi vadí, když nejsou nastavené symetricky. To samé u výdechů na A-sloupcích.
Vrže kryt na řidičově pásu na B-sloupku. To je jeden z nejprotivnějších zvuků, protože je nejblíže k uchu.
A nesmím zapomenout na různé zvuky od přední nápravy, obzvlášť pak občasné lupnutí z horního uložení tlumičů (bylo měněné, stejně tak pružiny).
Na druhou stranu, to auto má dvacet let, takže má na nějaké vrznutí, či lupnutí, nárok.

Uvažuji o koupi Conquecenta Sporting a jak jsem četl Matějův příspěvek o Fiatech, mám se teda na co těšit. Trochu mě uklidňuje, že má vykuchaný výfuk a koncový tlumič z motorky (nebo z čeho to vlastně je)... :)
Michal.913 08. prosince 2016, 09:19
Já mám spíš opačný problém, kdykoli když sednu do ´´normálního´´ auta, které už jsem nějaký rok neměl tak se mi to zdá všecko nějaké tiché-nudné... O to víc šílím právě z kamarádů nebo z rodiny co si stěžují na semtam vrz, kdy kolikrát nesmíš ani dýchat aby to šlo postřehnout. Po přečtení tématu ale chápu, že jsou asi teda normální :D
Lék je tedy jednoduchý, lauf, vyházet koberce a tlumící materiály, jezdit v tom aspoň rok - zvyk. A už takové kraviny vnímat nebudete ;P
bobo23 27. listopadu 2016, 17:25
Matěj Podhorský: Ono, pazvuky z interiéru už člověk nevnímá a hlavně z palubní desky je lehce identifikuje a dál neřeší. Konek konců mám 18 let staré auto, kde po chladnější noci drnčí celá palubní deska. Mě šlo spíš o zvuky motoru, převodovky atd., kde člověk slyší opravdu jen lehkou změnu oproti normálu (někdy nahodile se objevující), kterou není schopen identifikovat. A to ani mechanik, protože je opravdu postřehnutelná je pro toho, kdo autem denně jezdí a má ho perfektně "naposlouchané". :-)
krab 25. listopadu 2016, 10:16
:-D .... to je fakt, je vidět že jsem to nějak nevnímal když jsem četl ten tvůj komentář.

asi si tedy půjdu koupit karbonovou výfukovou koncovku Harman Kardon
BobAsh 24. listopadu 2016, 17:49
krab: Magnaflow, Flowmaster a Borla nevyrábí reproduktory, ale poněkud vkusnější řešení :-D

krab 23. listopadu 2016, 19:00
Já nakonec nikdy malého Fiátka neměl. Jen 127čku, tu jsem měl rád. Ale jeden kamarád má doted jak 500 tak 600 a u 600 se mi moc líbí ten zvuk a vzhled malýho čtyřválce.
Jinak řešení pazvuků repráky Magnaflow atd... mi připomíná jednu story kdy se mě kolegyně z práce ptala že se jí něco nezdá s jejím autem. ( byl to Nissan Almara 1.5) Prý jakoby něco z převodovkou. Když jsem se rozjel rozhostili se autem šílený zvuky... Nechápu co se v reálu přihodilo, ale mechanik zjistil po tom co šlo auto na zvedák, že jest v převodovce regulérní díra ven a auto teda nakonec dostalo komplet novou hřídel + dalších x dílů. Zkrátka GO převodovky... Zrovna jako já to nechápal taky. Šlo o jinak fakt moc zachovalý kus.
Důvody proč... v zápětí vysvětlila odpověď té kolegyně na otázku jak dlouho už vnímá nějaké divné zvuky. "Nevím, v autě si ráda pouštím nahlas muziku, až teď se mi nějak špatně rozjíždí a auto mi divně jede" :)
sheogh 23. listopadu 2016, 18:19
nebo zbytek interieru a dutin vyplnit montazni penou, to by taky fungovalo :-)
František Čáslavský 23. listopadu 2016, 11:13
JLK: A varianta pro socky pak zahrnuje třeba jen párátko a obě uši. :D
JLK 23. listopadu 2016, 09:15
Vojta Dobeš: nebo jako alternativa Alpine, Pioneer, Audison a milion dalsich.
BobAsh 23. listopadu 2016, 08:59
Jinak řešení problémů s pazvuky prodávají firmy Magnaflow, Flowmaster, Borla a pár dalších :)
BobAsh 23. listopadu 2016, 08:59
krab: Měl jsem 600 a jel jsem v Maluchu. Ta 600 působila jako o dost modernější a vychytanější auto, i když byla reálně o 30 let starší.
krab 22. listopadu 2016, 22:50
Matěji : Svezl si se někdy původním Fiatem 500 ? Já si to jednou jel koupit na inzerát. Ještě v době kdy tyhle veteran stály málo. A to byl zážitek teda... Jízda ve Fiatu 600 už je lepší a má to moc hezky znějící čtyřválec a pak je ještě masakr když se svezeš v Maluchovi F126P

V nový "Cincquecento" jsem nikdy nejel tedy, ale na doplnění koloritu tam možná inženýři složitě pracovali na tom aby to nějaký pazvuky mělo, aby to prostě zůstalo cool :)
onsad 22. listopadu 2016, 11:35
Matěj Podhorský: Také mi v autě klepe rezonuje plech v určitých nízkých otáčkách. Ale mám 15 let staré auto, takže asi normální. :) Při normální jízdě to nedělá. Ale u nového fiata by mě to asi štvalo.
Goldies 22. listopadu 2016, 07:05
Vase starosti bych chtel mit v mem Pathfinderu (interni oznaceni Traktor) - mam dojem, ze by pulka z vas v tom aute umrela :-D
M P 22. listopadu 2016, 06:23
Chcete zvuky? Hodne zvuku? Kupte si Fiat!

Ja to auto mam rad, a to dokonce hodne. Ale proste nektere veci jsou tam hodne specificke. Jak uz jsem psal v jednom z clanku, spona spolujezdcova pasu casto klepe o tahlo sklapeni sedacky. To se da resit posunutim sedacky. Predni odpruzeni je hlucnejsi uz od vyroby, to je znama vec, ale pro lidi malym Fiatem nepolibene by to mohl byt dost desivy zazitek. Ted v chladu zacal rezonovat bud tapec, nebo plasty okolo okna na patych dverich. Dokonce i palubni deska okolo radia si obcas z rana trochu vrzne. No a nejlepsi je, kdyz obcas jedete treba na 1500 rpm (ano, vim, ze je to malo), tak zacne v motoru rezonovat nejaky plech. Ale to je luxusni zvuk. Predpokladam, ze je to tepelny stit vyfukovych svodu.
Ostatni veci jsou ale na pomery malych aut dobre. Treba dvere pri zavirani nemaji kovovy zvuk, coz je mozna pro nekoho dulezite.
bobo23 21. listopadu 2016, 21:22
To je přesně ono. Záhadné zvuky objevující se jen občas, těžko zaměřitelné a takové, které se neozvou, když to chcete někomu předvést. To fakt šílím. :-D
Evlo 21. listopadu 2016, 21:14
sheogh: Nejvetsi peklo tesla. Na to fakt musi mit clovek hodne zdravy mozek :D

krab: tak to je dobry mazec, ze to fakt vyresili, to na hyundai ty servisy fungujou tak, ze nez resit zvuk navstevou servisu, tak jsem to radeji prodal

Tedka me v miate rezonuje zpropade 1din zaslepka, lepsi nez ji nemit teda, ale proste nejde to koupit nove, v aute to nebylo (protoze je po tom poptavka, tak to z vraku nekdo vyndal), tak jsem vzal i tu bez uchytu a samo to je rezonance hrozna, ale nastesti to u tohodle auta neresim, nebo teda resim - radiem

Tento příspěvek byl 21.11.2016 v 21:19 upravován.
RCNP 21. listopadu 2016, 20:15
Přesně, u BMW se mi uvolnila záslepka šroubu kolejnic sedačky a nemohl jsem na to přijít a už jsem z toho šílel, protože jinak bylo všude ticho :D Navíc v interiéru se ten zvuk divně nese a to co zní jako že je vpravo dole může být úplně na druhý straně auta. V BRZ jsem takhle hledal v palubní desce nějakej zdroj rachtání a nakonec to byla jen špatná konstalace drobných a účtu od pumpy v kapse v řidičových dveřích :D
sheogh 21. listopadu 2016, 19:33
Jo presne, u tech lepsich aut to v tom tichu krasne vynikne. Ja ted vubec nemuzu pouzivat klimu, trochu poklapava vetrak a s tim se neda jet.

sheogh 21. listopadu 2016, 19:33
Jo presne, u tech lepsich aut to v tom tichu krasne vynikne. Ja ted vubec nemuzu pouzivat klimu, trochu poklapava vetrak a s tim se neda jet.