načítám data...

Téma Opel Astra - nějaké rady?

Příspěvky mohou psát jen registrovaní uživatelé.
Irwinek 17. března 2021, 07:11
No nazdar, jdu se kouknout, jestli není někde na prodej nějaká škoda 105/120, tam jsem tomu ještě rozuměl :-D

Díky za rady všem. Nejhorší na tom je, že si každý pamatuje problémy, ale už míň to, že se třeba neděly každému autu, nebo v dlouhém horizontu.

Onsad - jo, taky jsem četl, a pak ještě nějaký v garáži či kde.
bkralik 16. března 2021, 14:22
Irwinek: Ne, je to naopak úplně jiná jednotka a má jiné problémy, překvapivě :-D.
Stilo má jednotku Magneti marelli s klasickým PCB, problém jsou kuličky BGA hlavního procesoru z bezolovnatého cínu. Ty praskají a přestává to fungovat.
Astra má jednotku Bosch s keramickým plošným spojem, ulamují se pak "bondovací" drátky vedoucí ke konektorům.
Oboje se opravuje na*okot :-D
Opelfahrt 16. března 2021, 12:17
Astra G se vyráběla do roku 2004 a ta měla asi jinou 1.6 16V (která žrala dost olej) než potom Astra H a Stilo. Ale zároveň s Astrou H se géčko dělalo dál v Polsku jako Astra Classic a tam už byl asi stejnej motor 1.6 Twinport. Pravděpodobně. Radši bych to hledal na fóru.
onsad 16. března 2021, 09:52
Irwinek 16. března 2021, 07:36
Jakub - já bych mu jí koupil, ale studuje, a nějak nemám na to, aby před barákem stály dva koráby. Fakt bych prostě potřeboval něco menšího s těmi podmínkami, co jsem psal dole. A dlouhý jak týden? Mazlík je delší :-D

Opelfahrt - no vidíš, a já jich našel celkem dost i v bazarech a relativně slušných. Jen s těma motorama je to nejčastější 1,4. zase si myslím, že ty fofo si kupovali lidi s nějakejma řidičskejma ambicema, takže to bude ulítaný.

Onsad - no fábie, když nebude zbytí tak to tak asi dopadne. Civic se mu líbí, ale přesně, v té ceně nic, nebo šrot :-(

bkralik - po Stillu jsme taky koukali, vypadá to rozumně, cenově přijatelné, ale zrovna to s tou 1,6 je věc. kterou jsem se chtěl dozvědět tady. To je stejná jednotka jako u té astry?
Opelfahrt 15. března 2021, 14:00
Tato generace – Astra G už je fakt na dojetí. Sehnat pěknou je problém. Nejlepší motor asi 1.8 18V, s tím se mladej i trochu povozí. Ale jestli chce šetřit, tak krátké jízdy se studeným motorem po městě znamenají spotřebu tak 10 l. V tomto stáří a ceně je asi lepší vzít Focus. Koroze je ovšem problém všude. U focusu je i větší šance, že někdo trochu dbal na servis. Astry jsou obecně asi v rukou spíš těch uživatelů, co se nezajímají.
Jakub Pospíšil 15. března 2021, 13:55
Nebo to, Irvinku, vem uplně z druhé strany a kup mu prostě V/S70 na platformě P80, pokud se mu to líbí. Je to sice dlouhý jak tejden, ale bát by se v tom nemusel, klimu má 90% aut a jezdí se s tim slušně. A navíc budete doma konzistentní co se týče značky a to se počítá.
Kolem padesáti bude slušnej kus. Strýc stál svého času 35 a po výměně ložiska na něm nebylo rok na co sáhnout.
onsad 15. března 2021, 12:59
Když to vezmu rozumně, tak bych svému mladšímu já před několika lety doporučil tu fabii, resp. v té době asi felicii. Fabie byly ještě drahé, ale bohužel jsem si tehdy koupil Nissan Primera 2.0. :D

Ale i kdybych si tehdy vzal malou půjčku na fabii, tak bych udělal celkem rozumnou věc.
bkralik 15. března 2021, 12:40
onsad: V rozpětí 30-40kkč je jich na sauto.cz pět, tak jsem usoudil že by to tak špatné být nemuselo. Ale je pravda, že všechny vypadají vcelku dojetě, tak nevím no...
Fabie 1.4 MPI - proč ne. Když nebude shnilá, tak bude jezdit ještě dlouho :-)
onsad 15. března 2021, 11:14
Navrhnul bych Fabii 1,4 MPI, ale to asi neprojde a budu ukamenován. :)

Civic 7g si podle mě celkem drží cenu a za 35k jsem jich mrtě neviděl. Ale možná se blbě dívám.

Co tak Renault Megane coupé?
bkralik 15. března 2021, 09:13
Já bych si myslel, že jedničkové Focusy docela reznou a bude problém sehnat neděravého, ale je to teda jenom můj pocit, žádného jsem nekupoval.
Jinak levné auto, co třeba Fiat Stilo s 1.4? (1.6 16V má opět jednotkové problémy). Případně co Honda Civic 7g - těch je za 35k na sauto mrtě - bude se dát vybrat něco, co není úplně dojeté...
Irwinek 14. března 2021, 18:11
Nedy - já tedy z FoFo moc nadšený nebyl :-( uživatelsky snad, ale jinak to bylo tvrdý, kombík se kroutil. Mladej by spíš preferoval třídvířko, to jsem s tímhle penízem žádný nenašel :-( respektive jedno s 1,4 Zetec v Teplicích :-(
Nicméně zkouknu dál, díky za tip :-D
Nedy 14. března 2021, 16:45
Jak píše Jakub, vzal bych cokoliv, co bude v dobrém stavu. Nicméně já osobně bych se díval po Focusech I. 1,6 i 1,8 benzín jsou spolehlivé motory i auta jako taková. Designově jsou "výraznější", než Astra, nemusí to každému sedět. Nicméně to auto chceš řídit. Pokud není všechno v něm po smrti, tak jsou vážně skvělá.
Irwinek 14. března 2021, 15:05
Jakub Pospíšil - no, on by chtěl C 70, ještě tu starou, na podvozku S70. Nějak ale nejsem, v současné době, ochoten nacpat tolik peněz do auta, o kterém vím, že bude většinou stát u baráku. Ale druhé auto prostě potřeba je, i kdyby jen proto, aby se s ním dalo dojet k němu, kdyby ho někde nechal mazlík. No a upřímně řečeno, i když se tvářím, že mi nevadí, že si ho občas bere, byl bych raději, kdyby měl něco vlastního. Koupil jsem předloni Corsu B, ale od té doby, co ho sestřelil na dálnici důchodce v několikerých hodinách, se malých aut bojí, čemuž rozumím. Je to škoda, protože nějaká 106, Corsa,...... by jinak plně stačila. Požadavek na funkční klimu je dán alergií, takže tam se ustoupit nedá. No a pokud nechceš vyloženě popelnici, ale aby to alespoň trošičku vypadalo, tak ten výběr je malý/mizivý. Že to za ty prachy bude krám, s tím počítám. Ale zas, kdyby se to udrželo než dodělá VŠ, tak za tohle se nebude stydět ani v 25 letech.

bkralik - děkuju. Je nějaký vyloženě dobrý motor?
bkralik 14. března 2021, 10:53
Nebral bych 1.6 16V ecotec - sice to jede pěkně, ale má to ECU přišroubovanou na motoru a často odchází. Projevy to pak má různé, kamarádovi to pak za určité teploty nestartovalo/chcípalo (typicky když dojel na nákup, nakoupil a pak nemohl nastartovat, hodinu počkal a pak zase ok).
Jinak jako úplnej krám mi to nepřijde, řekl bych tak průměr...
Jakub Pospíšil 13. března 2021, 18:57
Pokud ta Astra není nějak požadovaná kvůli sympatiím/vzhledu/tojebuřt, asi bych se vůbec nevázal na model a značku. Těch 35 tisíc je pořád hladina, kde se nakupuje stylem "vezmu to nejlepší, co se za ty prachy dá sehnat", teda alespoň to mám tak zažité.
To auto samotné sice vypadá docela moderně, ale je to dost krám.
Irwinek 13. března 2021, 13:22
Mám prosbu, chtěl bych mladýmu koupit nějaké přibližovadlo. Podmínkou je funkční klima, posilovač řízení, benzín a velikost větší než Corsa. Nějak pokukuje po Astře, ale já jezdil Oplem naposledy Omegou, nebo tedy tou Corsou B, takže o tomhle nic moc nevím a okolo mne není nikdo, kdo by ho měl. Rád bych se vešel tak do 35 litrů. Inzeráty jsou jen nástřel, aby bylo hned vědět, oč mi jde.
https://www.sauto.cz/osobni/detail/opel/astra/19071564?goFrom=list
https://www.sauto.cz/osobni/detail/opel/astra/18678932?goFrom=list
Co je potřeba hlídat, jaký motor,...…..
Díky