načítám data...

Téma Nové velké SUV

Příspěvky mohou psát jen registrovaní uživatelé.
Martin61 13. srpna 2020, 18:36
Asi máš pravdu :D

Lítám v tom zprava doleva, pallisade mi učaroval tím že je to američan a to auto je prostě úplně jinak koncipovaný.

Ještě k tomu servisu u Mitsubishi, nevěřím že by byl v jádru tak špatnej, jen mě prostě se*e že zavoláš na servis že chceš objednat na garančku a on ti řekne tak za tři měsíce... sorry jako ale za to najedu 15k a můžem už dělat druhou...
Tak jsem si myslel že to vyřeším u jiného dealera a pochodil jsem stejně... pak bouchneš čelní sklo šutrem a oni ti řeknou něco ve smyslu hele sorry máš novej model, čelní sklo nemáme v ČR ale ani v Evropě, musíš počkat. Když čekáš 6. měsíc a furt jezdíš s bouchlým sklem, začneš bejt krapet nervózní... a pak tě dožerou tím že si ani nejsou schopný načíst jednotku, promazat chyby, projet se s tím a zjistit co tomu vlastně je...

Nejhorší je že slyším od kamarádů že si koupěj mercedes v AMG a tluče náprava - v ČR si to nikdo netroufne otevřít a dealer byl tak laxní že každou chvílí projde nějaká lhůta a auto budou vracet...

Jsme holt specifičtí nájezdem a tím že chcem takhle velký auto

Tento příspěvek byl 13.08.2020 v 18:42 upravován.
Koťas 13. srpna 2020, 13:56
Hele chlape já ti do toho nechci úplně kecat, ale působí to trochu schizofrenicky:) Jako znám to u auta pro radost, že člověk chce AB a skončí u YZ, ale u pracovního vozu? Nejdříve píšeš, že problém je servis u mitsubishi a cena max milan a teď uvazujes nad Hyundaiem který v ČR viděl max. 1 technik a to na plakátu, s cenou 1.3 bez DPH a navíc 4litrovym benzínem na nájezd 60tkm/rok... sorry jako. Byť bys u mě za to měl zlatého bludišťáka a palec hore, tak smysl to fakt nemá. S najezdem 60/rok vyber hlavně podle pohodlí a požadované kapacity. A byť je nemusím,
tak sem opravdu patří diesel. Jinak ty 3 roky a 180 vydrží dneska snad všechno a beztak se to odepise a koupí další...
Martin61 12. srpna 2020, 21:15
Díky moc za další odpovědi, stále vybíráme :D

Zánovní určitě ne, sice teď nevidím kolik to volvo mělo najeto ale s nájezdem 60k km/rok chcem nový. Skladovka nebo showroom by nevadil.

Na Jeep určitě ještě mrknem.

Trochu jsem ale brouzdal po netu a našel jsem Hyundai Palisade 2020 - sice se dělá jen pro ameriku ale impex to prý dováží - nemá někdo zkušenosti?

Mám jen trochu obavy z těch amerických aut, což je vlastně i ten jeep, že to bude něco na způsob Nissanu Pathfinder - jede se s tím jako s náklaďákem.

Díky Martin
Nathan 29. července 2020, 21:30
Já navrhuji fungl nový Jeep Grand Cherokee s benzinovým motorem 3.6 V6 Pentastar. Cena je v souladu se zadáním, 1 mio bez daně. Vůz splňuje všechno co tazatel požaduje.
1. Je to velké SUV, vymakaný pohon 4x4, spolehlivý a odladěný atmosferický benzín 3.6 V6 Pentastar, velký kufr to má.
2. Auto je na jedné straně pracant, nemá problém něco nevyjet. Nemá turbo, netrpí neduhy vznětových motorů a je dostatečně spolehlivé. Dobře a pohodlně se s ním jezdí i v silničním provozu, je tiché a velice pohodlné na dlouhé trasy. Když řidič není prase, tak dlouhodobý mix potřeby lze udržet kolem 12 l/100 km. Na Spritmonitoru je průměr pro tuto motorizaci 12.28 l/100 km.
3. Je i dostatečně reprezentativní když se s tím dostavíte na jednání.
Prostě za cenu Kodiaka dostanete skutečně o dvě třídy lepší auto s maximální možnou výbavou. Řekl bych, že je to auto pro chytré lidi.
Koukněte se sem https://www.sauto.cz/osobni/detail/jeep/grand-cherokee/18289313?goFrom=list , myslím že by to Vaše představy mohlo splnit.
M P 17. června 2020, 09:20
Nové Sorento je výborná volba, sice trochu "americká", ale super. Dan Borský o tom psal test, a když to pochválí on, tak je to pro mě berná mince
Honza P 15. června 2020, 22:56
stirling 15. dubna 2020, 09:37
To nove sorento nemusi byt zla volba.
Junior 12. dubna 2020, 12:06
Prostě se s tou Koreou dojdi projet. Pochopíš :) Je to lowcost se vším všudy, 60kkm / rok, prostřelíš si koleno.
Martin61 11. dubna 2020, 23:23
Tak Volkswagen bych jako etalon kvality asi neuváděl :D známej koupil arteona a touarega - nedodělků je tam hromada, zpracování hrůza, navíc volkswagen v téhle velikosti si taky nechají zaplatit. To sorento jsme zvažovali, ale ta cena je už dost vysoko posazená - s rozpočtem nad 1 mio bez daně můžu jít k tomu landroveru, jeepu, jaguáru, alfě nebo toyotě pro landcruiser. Teď je stejně krize, tak uvidíme co to udělá s cenami a kam až budou dealeři ochotní jít.
Junior 11. dubna 2020, 18:44
Tucson je mrdka nejvyššího řádu. Doporučuju se projet v něčem srovnatelném, třeba Tiguanu. A pak v Tucsonu. Nechceš prostě.
Jokke 11. dubna 2020, 08:05
Trosku to tu opet otevru.
Proc nekouknout rovnou na dalsi korejce a vetsi SUV? SantaFe vypada zvlastne, ale cena hodne ok.
Kia Sorento v odchazejici generaci, uz budou asi jen skladovky, a tech se radi zbavi. Velkej bonus je zaruka 7 let a 150, coz si myslim, ze by se pri tom najezdu mohlo hodit. https://www.sauto.cz/osobni/detail/kia/sorento/18432976
Novy Sorento se mi docela libi, ceny jeste nejsou, ale bez dph bych se divil kdyby se nejakej ten zaklad nedostal pod milion. 2.2 crdi s 202 konma, pripadne i hybrid maj ted.
Martin61 16. března 2020, 19:37
Jojo sorry, tak nějak jsem si neuvědomil že ji nenarvu ani do outlanderu :D prostě jsem chtěl jen vyřadit auta jako infinity nebo lexus co mají prostě miniaturní kufry. Pracujeme ve strojírenství

Rav 4 je zoufale malá. Co takový Tucson? Nemá někdo zkušenosti?


Edit: myslel jsem samozřejmě Santa Fe, tucson je velikostně jako ta Rav 4

Tento příspěvek byl 16.03.2020 v 19:40 upravován.
whitenight 15. března 2020, 22:35
Jako tu paletu jsem moc nepochopil, ale tak když doteď jezdil outlanderem, tak to asi nějak zvládal. Taky je docela důležitý, pro jakou firmu to kupuje. Asi bych se rozhodoval jinak při nákupu auta jako hospodskej, tesař nebo třeba tiskař.
Goldies 15. března 2020, 10:31
V podstatě ta podmínka že tam chce dát europaletu, vyřazuje všechny SUV... Takže buď chceš pickup nebo věc jako je to Viano nebo transportér. Za mě bych vzal Navaru a je pokoj ????
whitenight 14. března 2020, 23:32
Ještě zkusím přihodit návrh, kterej je vlastně úplně špatně, ale nabízí trochu jinej pohled. Dodávka 4x4. Rodiče už skoro deset let jezdí Vianem 4x4 a to auto vyjede naprosto všude. Je fakt, že oproti dnešním modelům je tam stálej pohon všech kol, ale nemyslím si, že by ty schopnosti šly nějak do hajzlu. Záleží, jestli ti stačí trakce, nebo potřebuješ i vyšší světlou výšku (tu to Viano mělo taky, V a Vito už dneska ne). Na V-Klasse sice rozpočet nemáš, ale skladový Vito sehnat půjde. To samý s Transporterem.
Nebo mě napadla RAV4.
Martin61 14. března 2020, 12:39
Vzhledem k nájezdu musí být nový, případně skladovka. Koukal jsem i na toho korejce - z ty peníze to vypadá pěkně ale viděl jsem teď fotky svárů na těch nových retro Jawách - jsou spolu v koncernu a jestli takhle vypadá zpracování i tady, tak to fakt nechci :D

Discovery sport se nám moc líbí ale neznám nikoho kdo by v tom jel, aby mi řekl jak se chová servis, byly tu kdysi řeči o nepříliš spolehlivých motorech,...

Další varianta byla něco od Jeepu ale tam je zas obava z toho že to bude jezdit prostě jako offroad, což úplně nechcem, SUV je prostě pro polykání kilometrů daleko lepší.

U těch mercedesů mě zrazuje to, že když s tím někam přijedeš k zákazníkovi, hned jsi v ČR zařazen jako podnikatel co si vydělal tím že okrádá... a pak nevím jestli by se mi do mercedesu chtělo nakládat nářadí a třeba i tu europaletu :D
Radek_5 13. března 2020, 21:33
Když tu padá GLC, tak přidám GLB. Velikostně je na tom podobně a pokud nepotřebuješ V6/R6, které za mega bez daně stejně nejsou, tak si myslím, že je to lepší poměr value for money.
whitenight 13. března 2020, 19:31
GLC je výborný auto, otázkou je, jestli chceš úplně nový, nebo nevadí nějaký lehce jetý. Pak je možnost Discovery Sport, ale o tom nevim vůbec nic. Za ty peníze jde sehnat i Kodiaq RS a skoro to za mě vypadá na ideální volbu.
Junior 12. března 2020, 23:48
Amarok!
Jenda_K 11. března 2020, 21:50
Co korejec, který by nebyl tuctový, 2,2 l 180 koní až 7 míst, s pěti místy kufr kubík, na kouli v automatu a čtyřkole 3 tuny? Cenově kolem Mio i s daní.
https://ssangyong.machmotors.cz/skladove-vozy
https://www.ssangyong.cz/files/cenik-rexton-cz-2020-v1.pdf