načítám data...

Téma Nové cesty = neustálá plná čára

Příspěvky mohou psát jen registrovaní uživatelé.
PepaSFI 03. září 2015, 19:26
minulou neděli v noci došlo tady ve vedlejší obci k nehodě na jednom takovém "vylepšeném" úseku. Ostrou zatáčku v prudkém klesání rekonstruovali tak že z úzké silnice udělali nesmyslnou, kde se osobáky při opatrné jízdě vejdou ale autobus nebo náklaďák se už mine leda s koloběžkou. Tam kde dřív byly jen krajnice na které se při troše snahy dalo najet a zvětšit si prostor, tam je dnes po obou stranách obrubník. Vzhledem k ostrosti zatočení a převýšení terénu je velmi obtížné jet nějakým rozumným způsobem podél obrubníků. Asi nikdo nezpočítá kolik ráfků se už podepsalo. Obrubníky jsou samá rýha a šmouha od gumy. A protože je zatáčka nad prudkou strání, bývalo tam masivní červenobílé zábradlí které bylo později doplněno klasickým profilovým svodidlem. Ovšem při rekonstrukci někdo vymyslel že svodidel netřeba a udělali tam zábradlíčko ze špejlí. A aby to bylo ještě bezpečnější, jak můžete vidět na fotkách u článku v místním zpravodaji, natřeli je dobře viditelnou barvou odstínu "Tank T 34"
http://www.novinyvm.cz/9052-opily-ridic-havaroval-spadl-s-vozidlem-ze-svahu-na-strechu-garaze.html
Ano, řidič toho auta byl nalitej ale zrovna tak tam může skončit třeba autobus na náledí.
Bufik 11. června 2015, 16:33
Dávno předávno nejezdím podle čar, ale podle toho jestli do zatáčky vidím nebo ne, pokutu jsem za to ještě nedostal ale tuším že to jednou přijít musí a z ostrůvků, šikan a jinejch umělejch překážek mě taky bere vztek.

Tento příspěvek byl 11.06.2015 v 16:35 upravován.
Trinom 27. ledna 2015, 21:57
Caddy: Jo, toho zúžení jsem si už taky všiml na víc místech. A plné čáry namísto přerušovaných jsou krásně vidět třeba na silnici 43 Brno - Svitavy a pak dál do Hradce.
František Čáslavský 25. ledna 2015, 16:36
PepaSFI: jo, zrovna výklenky mě třeba zas tak neserou, ale cpaní kruháčů všude za každou cenu je teda hodně velký peklo, hlavně když se to udělá na křižovatce, která je plná ve chvíli, kdy do ní vjedu Lincolnem. Točit se tam? No fuj.
PepaSFI 25. ledna 2015, 16:00
CRAZY-Ivan: jo, taky mi vadí to zvelebování měst a obcí. Nejen rychlostní omezení ale všecky ty obrubníky, ostrůvky, výklenky, záhonky na smetí, taky móda kruhových objezdů už k nám na venkov dorazila. Teda nic proti kruhákům, je to fajn křižovatka ale když se na normální křižovatce postaví kruhák z Lega, s ostrůvkem o průměru asi 3 metry (na třetí pokus, bylo to tak blbě že jim to dvakrát rozjel kamion co se prostě nevešel) tak je něco špatně.
Caddy 24. ledna 2015, 02:31
to je urcite kvuli eliminaci predjizdeni a zklidneni provozu....stejne jako na hodne nove orpavenych silnicich vozovku zuzili....pry, aby lidi jezdili pomaleji....dmenti, no
patricius 23. ledna 2015, 19:34
Toto sa deje aj na Slovensku, a jeden usek medzi obcami kde bola 70, a prerušovaná dali 50 a plnú. Usek bezpečný prehladný, cesta široká aj na 4 autá pomaly. Nehovoriac o tom že je to jediné miesto kde sa dá bezpečne predbehnuť predtým ako nasleduje neprehladný asi 15km usek plný zákrut. Čakám kedy tam začnú vyberať...
David Marek 23. ledna 2015, 17:04
Vavris: víc mě děsí zklidňování ve městech... plošné třicítky atp.
JLK 23. ledna 2015, 10:48
Vavris: Myslim si ze oboje. Ono opravdu rozumne namalovat tu caru asi neni jednoduche, jestli se to ma udelat poradne. Zanalyzovat kazdou zatacku a rozhodnout zda je rozumne tam umoznit predjizdeni, proc nad tim lamat hlavu, kdyz mohou dat standardne plnou a k tomu jeste si do budoucna zajisti mistecko pro pripadne vybirani pokut - kdyz tam nebudou stat kazdy den, tak na blbe znaceni budou vsichni kaslat a pak staci jednou zajet a mohou inkasovat od kazdeho druheho ridice...
Vavris Vavrisovic 23. ledna 2015, 08:20
Všimli jste si taky, jaká zvěrstva se začínají páchat na nových úsecích silnic? Včera jsem už poněkolikáté zažil nehezké prozření, kdy nově opravený úsek silnice má po celé rekonstruované délce plnou čáru. Navzdory tomu, že předtím, tam byla přerušovaná a navzdory tomu, že jde vidět asi kilometr před sebe.

Začínám mít pocit, že se to stává trendem - každý nový či opravený úsek silnice dostane standardně plnou čáru i kdyby byl seberovnější a sebepřehlednější. Myslíte že to je lenost navrhovatelů nebo cílený záměr na budoucí vybírání pokut za nerespektování vodorovného dopravního značení?

Je mi z toho smutno :(