načítám data...

Téma Nákup SUV za 500.000,- .... Co vybrat a co se dá usmlouvat?

Příspěvky mohou psát jen registrovaní uživatelé.
Goldies 03. května 2016, 23:26
Cooper: super! Sem rad ze QQ vyhral :-) s prevodovkou mas celkem pravdu, mam Pathfindera a tam je hodne gumovej chod, ale je to dano tim, ze je saltpaka primo na prevodovce, tak je tam hodne gumovych silentu aby ti to nevytvalo klacek z ruky :-D otazka je jak to ma reseny QQ a jestli se s tim da neco delat.

jinak HR-V ma opravdu vetsi svetlou vysku :-) ale to je zase dano zamerenim auta :-)
Cooper 03. května 2016, 21:42
Bubbi: Psychickej blok je cokoliv, co Ti v Tvym rozhodování brání. V tomhle případě je to ten staromódní pocit otočení klíčkem, kdy jseš tak nějak spojenej s autem. Já to neobhajuju, pro mě by to bylo plus, ale kamarádku chápu. A nepřekecávam tady dvacetiletou holku, nýbrž ženskou, která si vlastnim uvažováním vydělala tolik, za kolik bych se nestyděl za několik životů. Tim pádem ten člověk má za samozřejmý, že si nenechá něco rozmlouvat. Navíc sama řekla, že je to blbost. Ale nedokáže se přes to přenést.

Nicméně zpět k autům.
Dnes projížďka s CR-V 2,0i 4x4 Elegance. Největší ze všech tří, hodně vzdušnej a prostornej interiér. Převodovka příjemná, byť ve Sportage mi přišla tak nějak příjemnější chod. Sladění se spojkou opět intuitivní, musel jsem rychle vypálit z místa a ani náznak zaváhání.
Podvozek mi přišel ne tak vymazlenej jako v Kia. Ale s Kia jsem jel po slušnym asfaltu a naopak s Hondou po dost nerovnym. V tomhle Kia vyhrála, byť v nerovnym souboji.
Motor sice dvoulitr, ale měl s tim dost práce. Měl jsem možnost to vytočit k cca 4.500ot/min a žádná extra dynamika. Spíš na hraně použitelnosti. Ale 1,6 v Kia musí být podle mě ještě horší.
Interiér u Hondy neřešim, to je dost subjektivní. Největší kufr.
Nahlídli jsme i do HR-V, ale je to malý. Nicméně údajně je světlá výška snad větší, než u CR-V (dle prodejce).
Každopádně za hondu chtěli jemně přes 600k, a to už bylo dost přes čáru.
Pokud se oprostím od našeho limitu a zaměření na sportovnost, tak mi přijde CR-V jako auto za 600k ve 4x4 rozhodně smysluplný a doporučil bych ho zahrnout do výběru.

No pak přišel na řadu Nissan QQ v 1,6T 120kW.
Motor nesrovnatelný s oběma předchozími vozy. Samozřejmě to neni trhač asfaltu, ale na auto za 500k mě uspokojil. Okamžitě to poznala i kolegyně. Podvozek tvrdší, ale taky jsem se víc cítil jako řidič a né jako pasažér. Brzdy průměr.
Převodovka sice přesná, ale asi nejfórovější chod. Čekal jsem od ní víc. Ale komplexně nejvíc auto pro řidiče, interiér povedenej, motor konečně tahal tak, aby se před zbytkem auta neshodil.

Prodejce v Autobond se snažil, všchno směřovalo ke složení zálohy na skladovku v Ostravě, když z něj po 10 min vypadlo, že se překoukl a auto je k dispozici od 10.6. Což je přes měsíc. Tak jsme to zabalili. Snažil se to urvat argumenty typu "jinde stejně nic v týhle konfiguraci nemaj" nebo "proč na to tak spěcháte", popř Kiu ani nezkoušejte, je to líný.
Jenže já se ráno díval na 1,6T na netu a jedna byla v Jihlavě. Sice bez parkovací kamery a senzorů, ale s klíčkem a barvou, kterou kolegyně akceptovala. A navíc za 503k.
Závěr: Už máme vystavenou zálohovou fakturu a zítra snad půjdem složit kupní cenu. Pokud se vše podaří, v Pá dopol jedem do Jihlavy pro Nissan QQ 1,6T v šedé metle. Funglovka 4km najeto.
Pokud bude někdo stát o postřehy z nově koupeného vozu, mohu pak přispět.
Všem ostatním díky za pomoc a ochotu.
PS: Vzhledem k akčním cenám nikdo slevu nedá. A když, tak třeba 3.000,- :-)

http://www.sauto.cz/osobni/detail/nissan/qashqai/16602884?goFrom=list

Tento příspěvek byl 03.05.2016 v 21:43 upravován.
JayK91 03. května 2016, 16:50
Cooper: psychickej blok je benzin x diesl a start stop system ... ne startování na tlačítko :D ... jens e to musí umět rozmluvit :D třeba něco jako až se ti v tom ten klíč zlomí tak za mnou nechoď kňučet :D
Cooper 03. května 2016, 07:48
Problém QQ je ten, že většina je v 1,2 Turbo a to už spolehlivostí nezavání. Naftu nechce ze stejných důvodů. A těch 1,6 je skladových fakt málo - v celý ČR vim jen o tomhle kusu s klíčkem ( sama ví, že je to blbost, ale nepřenese se přes to, je to psychickej blok).
http://www.sauto.cz/osobni/detail/nissan/qashqai/16602884?goFrom=list
Ale ta 1,6 T bude na takový auto velmi příjemná. I spotřeba si myslim, že nebude tak strašná. Jen nevim, jak s tim turbem na krátký trasy. Jezdí s nim 3 km do školy a někdy tak 10km do Berouna. Ale furt si říkám, že lepší turbo benzín než nafta.
Mě se samozřejmě taky víc líbí QQ. Teď chci jet do Prahy, zkusit na Jarově CR-V (2,0i atmo) a možná ve Vysočanech omrknout ještě ty QQ. Maj tam velikej salon.
Bohužel jak jsem psal, je to ženská, Sportage je líbivá a špatná fakt neni. Jenom ten motor bude mrtvola. A prodává dneska obal....
Goldies 02. května 2016, 20:02
Cooper: me se ten QQ fakt libi :-) i vnitrek je hodne schopnej, skoda ze kolegyne nesnese tlacitko, ktery je IMHO hodne dobry :-) myslim ze kdyby si ho projela tak snese i to tlacitko. Kiu bych fakt zavrhl, ta me proste nesedi :-(
Cooper 02. května 2016, 19:13
Tak Sportage příjemně překvapila (1.7 diesel, benzín nebyl k mání). Podvozek velmi příjemnej, čitelnej, bohužel jsem s nim nemohl jet pilu, ale z toho co jsem stačil pochytit, tak příjemný překvapení (17" kola). Chod a záběr spojky naprosto intuitivní, bez náznaku možnýho cukání nebo chcípání.
Motor pro ženu tak akorát, ale je to na hranici snesitelného, přebytek krouťáku fakt neni. Odhlučnění na velmi slušný úrovni.
Výbava za 535k velmi slušná (Exlusive) + za 8k výhřev všech sedaček a volantu. Slevy vyjma těch daných od Kia moc nedaj, jde to jak housky na krámě. Bohužel si myslim, že největší slabinou bude motor (1,6 gdi) - prostě to bude lenoch. Na druhou stranu zase atmosféra, tak snad aspoň naděje na větší spolehlivost.

Pak jsme se byli podívat na Nissan QQ, Juke byl už moc mini. Tam bohužel jen turbo motory, ale za 570k dostanete 1,6turbo 120kw s obdobnou výbavou jako Kia (např parkovací systém s ptačí perspektivou). Takže motor bude úplně jinde. Bohužel žádnej kus k projetí. A navíc v daný výbavě startování tĺačítkem, což kolegyně nesnese. Vymlouvat to nemá cenu, přes to vlak nejede. Jinak by to byla jasná volba a to jsme v něm ani nejeli. Ještě se pokoušim najít kus se startováním na klíček. Ale hraje roli i barva....

Shodou okolností jsme potkali i poslední CR-V, to bych ještě rád okoukl a taky jsme potkali Opel Mocca, což kolegyně rovnou zavrhla.

Shrnuto podtrženo, být to na mě, půjdu do Nissana, kolegyně má na 95% jasno s Kia. uvidíme, jestli do toho ještě Honda zasáhne.

Vitaru jsme zavrhli, viděli jsme jí naživo, ale za 500k to prostě neni. Za 350 - 400k to dává smysl.
Cooper 02. května 2016, 11:24
Díky za Tipy.
Vitaru jsem okukoval, ale přijde mi to takový moc zemědělský. Nicméně se na ní asi pojedem podívat, ať mam čistý svědomí. Ale opticky se mi víc líbil předchozí model.

Zvýšený hatche ala Mocca, 2008 mi přijdou za ty peníze jako neadekvátní - pořád je na nich vidět, že původně to SUV nebylo. Ale je to iracionální, můžou to být dobrý auta.

Nissan QQ je určitě zajímavá volba, navrhnu ho taky. Juke je neotřelej, ale asi už moc malej.

Hodně mě zaujalo tohle. Vim že AAA je s deseti vykřičníkama, ale co se mohlo za těch 10t km po....? Akorát by mě zajímalo, jak dlouho tam stojí. Píšou rok 2014.....
http://www.aaaauto.cz/cz/honda-crv/car.html?id=92155607#utm_source=sauto.cz&utm_medium=iframe-sky&utm_campaign=n_skarta-info-banner&utm_content=honda-crv-900021963-vypis

No snad dnes sjedem projet tu Sportage, chtěl bych i projet to CR-V, tak dam kdytak vědět postřehy.
Goldies 01. května 2016, 18:11
Goldies 01. května 2016, 18:10
Cooper: Předpokládám, že Juke je už taky malý (protože za předváděčky chcou super peníze) a tak mě napadl QQ (Nissan Qashqai) ale tam nevim jak se da usmlouvat cena. Jinak moc dobrou zkušenost (i když s ojetým vozem) mám v BS auto Brno.
pbkarvina 01. května 2016, 12:52
vitara
Cooper 01. května 2016, 10:53
Ahoj všem, řeším nákup SUV pro kamarádku (46let).
Parametry: Benzín (krátký trasy), výbava nepodstatná, potěší 4x4 ale není podmínkou, manuál, nechce Škodu, nejlépe předváděčka do 15.000km, platba Cash, okamžitě k odběru (max do týdne).
Nejvíc se jí líbí nová Sportage, mě zaujalo i CR-V, CX5, CX3 (asi už moc malý).
Běhěm týdne by jsme chtěli jít omrknout autosalony.
Poprosil bych o Vaše tipy na modely, referenci na prodejce a zkušenosti, kolik se dá usmlouvat, popř proč něco koupit nebo nekoupit. :-)