načítám data...

Téma Nahrada volva xc 70 - cca do 150k

Příspěvky mohou psát jen registrovaní uživatelé.
stirling 23. února 2022, 11:16
Vies co ja som presiel po 2 BMW (e46 e90 obe 6 valce benzin) a XC60 (2.4 D5) do mondea a spokojnost.Mam 2.2 Tdci po facelifte v super vybave a aute je fakt fajnJazdne vlastnosti perfektne, aj vybava (Titanium S) takze odporucam. Asi by som skor isiel do 2.0 tdci kedze je lacnejsie na servis aj lepsia spotreba. Aj cena je vyborna oproti konkurencii. Celkom mi to auto sadlo, som celkom prekvapeny cakal som ze budem viac frflat. Mam liftback,kufor je fakt obrovsky. Co sa tyka automatov, co som bezne pozeral tak nie su uplne spolahlive,takze tomu by som sa asi vyhol.
Alebo pozri Accord 2.0 benzin to by si mohol by spokojny, ja som accord vylucil kvoli malemu kufru.
tomáš 21. února 2022, 15:06
vyborne :D. dik. jak jednoduche :D.
automat neni nutnost, ale je to prijemnejsi no.
Nedy 21. února 2022, 08:33
Ještě k tomu Mondeu. Kuře má s motory pravdu, ale udělám ti to těžší. Pokud chceš automat, tak zase ber jen ten před FL, tzn. ne DSG. Ty se Fordu nepovedly. Nicméně klasika s hydro měničem funguje dobře. (Kamarád má právě 2,0 TDCi před FL s měničem - má ho snad 10 let a ta věc prostě funguje.)
tomáš 20. února 2022, 20:50
Diky moc za tip, kouknu na to. Jen se bojim ze mondeo stejne neni to co hledam.

Takze dam rad uvitam jakykoliv dalsi tip.
Volvo dava takovej zvlastni pocit "gauce v tanku co nas doveze kam chci a kudy chci".
Chapu ze hledat auto podle pocitu je trochu na prd no :D.

Kuře 19. února 2022, 00:32
Ohledně motorů, musíš si to rozdělit na před a po facilit. Tam se motory hodně měnily. Obecně u předfl bych asi neporucil diesely, bylo kolem nic celkem dost problémů. Snad jen, pravda, asi nejčastější 2.0 Tdci ve verzi tuším 103 Kw se dá doporučit. U benzínu je to jednoduší. Jsou to obecně dobré motory. Jen teda cokoli pod dvoulitr na velké Mondeo prostě nestačí. Dvoulitr mám v autě já, motor je to dobrý, ze staré školy, ale strašně ho zabíjí převodovka, která je jen pětikvalt a proto ti to ve 140ti točí snad přes 4 tisíce. Ve finále dvoulitr baští devět a to za tu ne úplně silnou dynamiku asi nestojí. Dvou a půlka je sice skvělý motor, dynamicky suverénní a spolehlivý, ale žere 13. Na zvážení každého soudruha jestli je to v pohodě.
2.3ka je jen s automatem a je jich málo, těžko říct víc...
Po Fl už přišli lepší nafty, ale také skvělé motory EcoBoost. Asi nejuniverzálnější 1.6, nebo silnější dvoulitr. Ten je teda s ne úplně bytelnou dvouspojkou...
Osobně bych dnes už předFL Mondeo nebral, cenově se oproti ve všem lepší faceliftované verzi s 1.6 prostě nevyplatí.
Jen teda nevím jak by si 1.6ka poradila s taháním přívěsů, no...
tomáš 18. února 2022, 13:56
dik za bmw nazor a mb. taky si myslim ze to neni uplne ideal.

Mondeo asi zkusim projet. Ford bylo prvni auto (escort), chvili jsem jezdil v pume a celkem je mam rad. Z modea znam mk3 a to docela rezlo. Mk5 mame v rodine a svezeni celkem prijemny. Mk4 neznam, ale mohl bych zustat u volvich 5 valcu :D. Je tam nejaky extra povedeny/nepovedeny motor? Automat drzi a funguje?
Vyhoda je ze je to novejsi auto a rozpocet splnuje bez problemu, jeste by i zustalo.
Takze bychom ho poridili treba na chvili nez by se poridil treba ten freemont.
Jen teda nevim jestli z nej ziskam pocit co chci :D.

Nedy 18. února 2022, 13:39
tomáš: Freemont je jistě dobrá volba. Trochu se vyjádřím k tomu, cos psal Ty. BMW 5 (první Bungle) bych rozhodně nebral. Jakš takš je spolehlivé jen 525i zbytek ne. Navíc kvalita materiálu a sestavení je fakt katastrofa. Proti tomu to Mondeo, které se ti nezdá je fakt luxus. Za to bych se obecně hodně přimlouval. Tuhle generaci jsem sice nevlastnil, ale mám s ní dost najeto. Auto je to velmi bytelné a hlavně spolehlivé. Pokud vím, ani nějak zásadně nerezne. Doporučuju se na něj alespoň podívat. (nemluvě o tom, že pokud nemá vylítanej podvozek, tak se fakt dobře řídí). No a ten Mercedes C. Jako spolehlivé to asi celkem je, ale počítej s tím, že proti tomu, co jseš zvyklý (nebo tomu Mondeu) je to fakt malý. A hlavně tyhle docela dost reznou. Viděl jsem tyhle ročníky už dost prožrané hezkých pár let zpět...
Jakub Pospíšil 18. února 2022, 12:44
Vnímám to dost podobně, mám taky naftovou V70, Freemont časem pravděpodobně pořídím. Líbí se mi, jak je to utilitární, je to jednoduché mexické auto, ale zároveň dostatečně pohodlné a vybavené. Subaru mě moc neláká, nějak mi nepřirostlo k srdci, Outlander je zajímavá volba a tuším, že se dá koupit i jako Citroen C-Crosser a Peugeot 4007, což je stejné auto s jinou samolepkou vepředu.

Tento příspěvek byl 18.02.2022 v 12:46 upravován.
tomáš 18. února 2022, 09:38
ty jo, koukat nekam smerem k SUV me moc nenapadlo, nejak je nemusim, ale mozna neco takovyho hledam no. spis jsem koukal po nejaky MPV, ale tam jsem nic moc zajimavyho nenasel.

Tim freemontem/journy si mi ted nasadil trochu brouka do hlavy, to auto se mi hodne libi. V podstate tak neco hledam. Bohuzel s pentastarem uz je pres rozpocet hodne :(.
Nafta by asi se vesla lehce pres, tak to mozna zvazime.

Jeste me napadl outback, ale pred xc70 jsem zkousel tu starou h6 a to byl hroznej lenoch. xc 70 je oproti tomu raketa :D.

No a ted jsem jeste koukal na outlander a nevypada zle, to mozna zkusim projet.


Tento příspěvek byl 18.02.2022 v 11:15 upravován.
Jakub Pospíšil 17. února 2022, 21:00
Fiat Freemont/Dodge Journey s Pentastarem by se do limitu nevešel?
tomáš 17. února 2022, 20:05
Ahoj,
mame doma 2 starsi volva(p2), s60 s 2.4t a XC 70 D5, 120 kw.
S s60 jezdi zena, prijemny svezeni, na tom zatim nic neplanujeme menit.

Ale xc 70 se zacina nejak sypat, a vybava neni tak velka abych mel zajem ho udrzovat. Takze koukam po alternative.
Jezdim s nim jak po meste (15 km), tak i jednou tydne trasu Liberec - pha Zlicin. Takze koukam lehce i na spotrebu.

Protoze jsme u hor tak bych mozna preferoval benzin (xc melo ted v -15 stupnich problem nastartovat), takze nejaky vetsi benzin s prestavbou na LPG ideal.

U volva se mi libi ze nereznou takze mi nedela problem neco do nich investovat. Kazdopadne se s nim jezdi prijemne, pusobi solidne a bezpecne.
AWD je vyhoda, ale asi ne tak nutna, soused tu jezdi fabii a taky se dostane kam potrebuje.
Uplne se mi nechce presedat do nejaky plechovky.
Potrebuju isofix, kombik a tazny, obcas taham nejaky vozik materialem na stavbu, ale nechci jen "pracovni" auto. Radsi automat.

Co me tak napada jsou stary premiovky - audi a8, bmw 5, c class. Co jsem koukal tak se daji sehnat nekde kolem roku 2005. Pokud by nerezly a davalo to smysl tak pak neni problem do nich vrazet prachy v rozumny mire (20-50k rocne treba). Ale nevim jestli to uz nejsou uplny vrazdy.

Napadlo me koupit zase xc70 s benzinem a lepsi vybavou :D. par jich je, uz je znam a tusim co cekat.

Pak se daji najit mondea kolem roku 2010, ale nevim, nepusobi to tak poctive.

Ale treba je neco dalsiho co me ted nenapada? toyota? honda? neco od francouzu?

Vlastne jak jsem jsem to tu napsal tak to vypada, ze ani moc nevim co hledam. Dalsi rodinej kombik za 150k se "solidnim pocitem" :D ?




Tento příspěvek byl 17.02.2022 v 20:40 upravován.