načítám data...

Téma Maserati 3200GT - Ma nekdo info z prvni ruky?

Příspěvky mohou psát jen registrovaní uživatelé.
Nezn.uživatel 01. listopadu 2017, 15:06
sheogh: Až do toho vlezeš, tak už se ti nebude chtít ven. A mně by se popravdě taky nechtělo. Vypadá to krásně. Obzvlášť tahle barevná kombinace. Tak dej vědět, jestli jsi to koupil nebo ne. :-)
sheogh 01. listopadu 2017, 11:49
Standa: To by bylo super. Pojedu se podivat na toto, mam to nedaleko. Hlavne nasat dojmy :-)
https://www.tipcars.com/maserati-coupe/maserati-coupe-3200gt-bi-turbotop-stav-16003601.html
Standa 01. listopadu 2017, 10:05
U nás v sousedství jedno je. Ale vzhledem k tomu, jak málo ho vídám, tak ta servisní náročnost bude asi problém. Majitel ho má asi 10 let a rozhodně nemá hluboko do kapsy a ze začátku s ním jezdil často. Zkusím se poptat...
sheogh 30. října 2017, 12:10
GanGreen: Jasny, vsak to je dobre, jen jsem chtel, abys tu myslenku trochu rozvinul :-))))

Je me jasny, ze dostupnost servisu bude spatna, ale vylozene s udrzbou uplne problem nevidim. Spis jak pises, kdyz se neco fakt vysere... Co se tak divam po beznych e-shopech, tak na to skoro nic nikdo nema... njn, zatim vsechno nasvedcuje, ze si Phaetona necham jeste hooodne dlouho....

Tento příspěvek byl 30.10.2017 v 12:10 upravován.
GanGreen 30. října 2017, 11:29
sheogh: Hele chtěl jsi to rozmluvit, tak se o to prostě snažim :D
Popravdě řečeno, muj názor pramení pouze z mého předsudku, že servis by byl postě moc drahej na to, abych si to auto dokázal užít... nemyslim si že by se to třeba něják významě sralo, ale cokoliv na tom bude potřeba udělat, tak bude taková darda, že bych nebyl ochotnej to riziko podstoupit :)
Nemá cenu si tu něják slintat kravatu, nemám na to a nikdy mít nebudu, jen sem ti napsal svůj selskej názor ;)
sheogh 30. října 2017, 10:16
GanGreen:
Proc uplna? :-)) Schvalne se ptam tady (idealne nejakeho majitele/byvaleho majitele), jak na tom to auto je. Tady se to totiz (zatim) jeste nezvrhlo ve sbirku hospodskych drbu a web, kde cokoliv, mimo koncern s TDIckem je blbost:-)

370Z verim ze je super, ale me se bohuzel nelibi, hlavne interier :-/ Jak jsem psal, ocekavam od toho nejakou tu porci luxusu a pohodli...

Je me jasny, ze servis bude cenove jinde nez Dacia, spis me slo o to, jak casto bude potreba

saage: Nemas od nej nejaky blizsi info? Co presne byl problem? Nebyl spokojeny co se jizdnich vlastnosti tyce, nebo prave proto, ze se to sypalo?

Pak uz zbyva asi jen Jag XKR, AM DB7 (ale ten co se divam je celkem pres rozpocet) a mozna MB SL... Neni to jednoduchy :-)

krab 28. října 2017, 16:31
Ja s tim sympatizuju. Kdyby se usmalo stesti rad bych nekdy 3200 GT vyzkousel a poreferoval :) Jako investice je to blbej napad ale jako frajerina je nakup tohoto Maserati uzasnej napad
GanGreen 28. října 2017, 12:43
Mě to přijde teda jako uplná píčovina sry. Osobně kdybych někdy pokukoval po GTčku za rozumný prachy, asi by to byl nissan 370Z... Tady bych se naprosto děsil servisu a že by to bylo cca jako phaeton, tak o tom bych si nedělal nejmenší iluze...
Nezn.uživatel 28. října 2017, 08:53
sheogh: Zaklad je, rict si, na jak dlouho to auto chces. Pojezdit a za rok poslat dal, neni zadnej problem, ale pokud si ho chces nechat dalsich 5-10 let, tak uz to chce hodne chladnej kalkul. Sam mam na cesky pomery pomerne exoticky auto, ale jinak obecne povazovany za spolehlivy a s bezproblemovou dostupnosti nahradnich dilu a za rozumny ceny. Teda rika se to takhle v ceskych hospodach. :-) Jenze realita je takova, ze jen letos se tam vysralo kde co (nebo uz bylo tak opotrebeny, ze se muselo vymenit), ze i kdyz jsem za ten rok najezdil asi tisic! Km, tak za opravy uz jsem tam letos za 180-200 tisic. To opravdu neni preklep!
Takze u Maserati, ktery je povazovany za servisne narocny a drahy, uz to chce opravdu hodne s rozmyslem a s dostatecnou financni zakladnou.
saage 27. října 2017, 21:00
sheogh: Jednoduchá konstrukce to úplně není. Známý ho kdysi měl jako nové, a vím, že s ním nebyl zrovna moc spokojený. Samozřejmě teď jsou asi na cenovém dně, a rozmlouvat ti to nechci, protože je to krásný auto. Ale jak už řekl Krystof: Servis bude cenově podobný jak Ferrari.
sheogh 27. října 2017, 20:07
Krystof P.: Praveze pomohl, vzdyt pisu, at me to rozmluvite :-D podle recenzi minimalne jizda s nim je fakt super, ale jestli je to na servis vetsi peklo nez Phaeton tak nevim nevim.... Ja mel za to, ze je to celke jednoducha konstrukce, ale jestli se to sere po mechanicke strance, tak je to pruser
Krystof P. 27. října 2017, 17:18
Nemám osobní zkušenost, ale když už slýchám, slýchám o extrémní servisní náročnosti, v řádech statisíců ročně, cca jako Ferrari. Měl jsem možnost naživo prolézt a svézt jen s Quattroporte, který je podle mě minimálně stejně pěkný a bejval to tak nějak muj sen. To auto je prostě divný, krásný ale uvnitř je to jiná písnička, jízdně taky ne uplně co bych očekával. Myslim, že kdybych ho koupil, tak bych litoval i kdyby se vůbec nesralo.
Sorry, vim že jsem nepomohl :)
sheogh 27. října 2017, 16:29
Knightrider: To se prave snazim zjistit. Ale protoze je tech aut malo, je malo I informaci. Dostupnost dilu bude vesmes spatna, to je me jasny, ale treba nejaky info o spolehlivosti, dlouhodobejsi test apod moc nanachazim...
Nezn.uživatel 27. října 2017, 14:56
sheogh: Začni tím, že si uděláš jasno v tom, kolik na to máš, kolik můžeš dát ročně/měsíčně za provoz a za servis a pak začni zjišťovat, jak je to u těchhle aut se spolehlivostí, servisní náročností, jaká je dostupnost náhradních dílů, jaký jsou jejich ceny a kde to budeš vůbec servisovat. A až tohle všechno budeš mít po kupě, tak zjistíš sám, že tuhle věc vážně nechceš (teda pokud to nehodláš po půl roce až roce zase poslat dál), byť je 3200GT opravdu krásný. :-)

Tento příspěvek byl 27.10.2017 v 14:59 upravován.
sheogh 27. října 2017, 10:49
Caute. Vypada to, ze nadesel cas me prvni zadokolky, prvniho GT a asi i prvniho taliana :-)

Mate nekdo nejakou zkusenost s timto povozem? Doufam, ze me ten napad rozmluvite, protoze neco jako podvedomi me rika, ze je to pekne blbej napad :-)

A ted prijde to nejhorsi - mam za to, ze GT ma byt pohodlny a luxusni, tudiz chci automat ...

Franzi, ty jsi s nim jel ze? Stoji za to? :-)

Na prvni pohled I pekny kousky jsou v Italii, ma smysl se vubec touhle yslenkou zabyvat, nebo z italie auto ne, a divat se po nemecku/rakousku/svycarsku?

Tento příspěvek byl 27.10.2017 v 10:51 upravován.