načítám data...

Téma Kombik pro mladeho nadseneho rodice

Příspěvky mohou psát jen registrovaní uživatelé.
RTjohny 22. prosince 2021, 22:40
Tak prvni nejake protazeni i po okreskach probehlo cestou za pribuzenstvem na Slovensko. Po obligatni D1 (kdo rika, ze na dalnici se nenabiji baterie kvuli plynulosti jizdy, by si mel zkusit vyjet v patek na D1 z Prahy..., a to jsme vyjizdeli uz v poledne) nasledovala trasa smerem Trencin, tzn. kolem Uherskeho Brodu, pres Buchlovske kopce. Nez jsme se dostali az tam (nucene zastavky s mrnetem), tak uz provozu vyrazne ubylo. A musim se priznat, ze kdyz jsem videl ty cisla km/h mimo obec, co se mi promitala na celni sklo, tak jsem pro jistotu zkontrolovat Waze, zda HUD nekeca. Nekecal.
Mozna je to tim priplatkovym podvozkem AVS, ale i ty buchlovske serpentiny za hnusneho pocasi a s plnou nalozi (darecky v kufru, nektere docela tezke, az jsem musel svetla snizit o 2 stupne, at neoslnuji) to zvladalo absolutne bez zavahani. Podvozek v rezimu sport prakticky eliminoval naklony a auto sedelo velice jiste. I na to huceni eCVT v zatahu jsem si uz zvykl. Aspon ma rychlou odezvu.

Za me zatim velika spokojenost a byt jsem mel velmi vysoka ocekavani, pokud jde o podvozek, tak stejne me prijemne prekvapil.
RedX 30. listopadu 2021, 14:40
RTjohny: má šmrnc tohle auto, snad jsi spokojenej! Poděl se o nějaké jízdní dojmy.
Já měl několik mazd, pak hondy a teď mám toyotu a subaru :D
Goldies 28. listopadu 2021, 14:19
RTjohny: vypadá moc hezky! Tak ať dělá radost!
HandyMan 27. listopadu 2021, 10:30
Měl jsem před lety podobné dilema, skončil jsem nakonec u Mégane GT Grandtour. S 205 koníky pod kapotou to po zmáčknutí čudlíku "R.S. Drive" není žádný lenoch a s natáčecí zadní nápravou 4Control je zábavy spousta - dokonce jsem přestal toužit po zadním náhonu nebo diferenciálu. Kdyby dělali R.S. v kombíku, tak neváhám ani minutu a jdu rozbít prasátko, jenže další R.S. už nebude. Tak ať ti Toyotka slouží!
RTjohny 26. listopadu 2021, 18:15
Tak ruka uz neni v sadre, aspon foto z garaze. Nyni jezdi minimalne, uz za chvili ceka folie na predek a zimni sada kol.
RTjohny 15. listopadu 2021, 12:06
Jo, az mi zitra snad sundaji sadru a bude se mi dobre drzet mobil, nejake foto udelam :-D
Goldies 15. listopadu 2021, 09:16
RTjohny: chválím výběr vozu! Foto by bylo?
RTjohny 14. listopadu 2021, 17:54
Tak update. Nakonec zvitezila racionalni uvaha. S tim, jak ditko poroste, bude pomer povozu po meste asi jeste castejsi. S trendem ceny benzinu uz najednou tato promenna prestava byti uplne irelevantni (aneb pokud za rok jen uspora na benzinu zaplati 1 dovolenou, je to uz zajimavy argument). A vubec, s autem vlastne toho dost najezdi draha polovicka a ja mam porad svou mx-5.

Aneb, v garazi uz parkuje zanovni Corolla TS s 2.0 hybrid. Alespon pak tedy v cervene ve vybave GR. :) Takze puvodni pozadavky postavene na hlavu.
Ale tedy fakt dlouho jsem zvazoval ten Focus.

Tento příspěvek byl 14.11.2021 v 17:54 upravován.
Oris 14. května 2021, 09:40
Nadšený řidič, který vlastní Mazda MX5 a Mazda 3 si musí koupit Mazdu 6 Combi :-D
krab 23. února 2021, 22:34
Těch možností je docela dost... takový top 3 kandidáty bych volil si myslím v těch autech cca kolem rv. 2014-2017 a ceně jak tam uvádíš do 500 s DPH na:
1. BMW 320i Touring
2. Mazda 6 2.0 kombi
3. Focus ST jak sám píšeš

Jinak by mohlo dobře fungovat Hyundai i30N Performance Fastback, ale to tě vyjde na víc. Ale zato by mohlo udělat radost a bylo by nové.

Plus je určitě ještě dost dalších možností
RTjohny 23. února 2021, 20:28
Priznavam, ze na Proceed jsem taky koukal, protoze se mi vzhledove docela libi. Koukam, ze maji v nabidce i 1.5 T-GDI se 160k, ktera ma celkove parametry "tak akorat".
Byt to tedy neni ta 4kolka a tam uz je tech kandidatu vic.
Jako jeden hlavni tedy vs Focust combi ST, ktery akorat nebude uplne novy.
Jakub Pospíšil 23. února 2021, 08:00
Moje volba by byla Kia Proceed. Je fakt hodně povedená, předváděčky začínají lehce nad půlmilionem, ale je to nové auto se sedmiletou zárukou. 1,4 TGDi je dobrý motor, má dost sil, i nějaký charakter se tam najde. Je to dost velké, není to úplně tuctový kombík, příjemně se to řídí, je to vybavené.
https://www.sauto.cz/osobni/detail/kia/proceed/18861508?goFrom=list
RTjohny 22. února 2021, 23:12
Ocekavame nas prvni prirustek. K tomu jsme zacal nahlas premyslet, zda stavajici sestava postacuje. Ono do MX-5 zenu i s ditkem a kocarkem dostanu asi jen ztezka. Jak se nastesti (bohuzel) ukazalo, do zimniho povozu Mazda 3 BK 2.0 se vejdeme docela vpohode. Nicmene, pro pripad, ze bychom se nahodou nevesli, jsem zacal brouzdat po inzeratech a hledat, co bych si poridil, "kdybychom se nevesli". A od te doby hryze chrobak v hlave.
Tak nejak si rikam, ze letosek asi s tou 3kou vydrzime. Nejspis. Precejen, letosni vydaje se nedaji dobre odhadnout, takze v tomto pripade jde fakt o prispevek do Bazaroveho snilka.

Zapocal jsem s naivni sestavou pozadavku - kombik, benzin, cca od 160k vyse (resp. stovka pod 8s), manualni prevodovka a treba bych zkusil 4x4 (zadokolku i predokolku uz znam, navic dost se toho najezdi v zime). Tak nejak mam averzi k VAG a mam rad Japonce. Rikal jsem si, ze to bude jasny Levorg. Kdo jiny, kdyz ne ja, by mel byt cilovkou? Ale ukazalo se, ze je k sehnani pouze s letargickou CVT.
A tam prislo vystrizliveni. Tato konfigurace auta se prakticky neda sehnat!

Osobne si myslim, ze me to ceka az na podzim - pote, co se stabilizuji letosni vydaje. Nicmene, zacal jsem zvolnovat z pozadavku - bud bych ozelel 4x4 a sahnul treba po Focus ST combi nebo naopak ozelel manual a sel do Mercu CLA 250 shooting brake (a po ocku koukal na 35 AMG) nebo Volvo V60 T6. Pricemz ale u obou jsem se docetl, ze muze byt potiz s tou prakticnosti (pritom jsou to kombiky!). Mate s nejakym vozem v podobne kategorii zkusenosti? Co by jste pripadne poradili vy?

Na rovinu rikam, ze s automatem mam zkusenost pouze z autopujcoven. A mel jsem z toho docela horor, hlavne, kdyz prislo na podelne parkovani. Ta zkusenost me doted budi ze spani. Pevne ale verim tomu, ze modernejsi evropske automaty uz funguji lepe...?
Jaka je servisni narocnost? Prece jen, u Japoncu stacilo mit podchycenou pripadnou korozi a jinak nic extra.

Dekuji za jakekoliv rady a zkusenosti, byt treba jen s tim automatem.

//jo a cena, cca do 500k CZK. Ale obecne, cim min, tim lepe (a tim vic na servis)
rv jsem taky hledal 2012+

Tento příspěvek byl 22.02.2021 v 23:22 upravován.