načítám data...

Téma Klub - něco jako "předplatné" na auta

Příspěvky mohou psát jen registrovaní uživatelé.
Nedy 20. května 2016, 14:42
Jadd: Už jsem o takové věci vážně přemýšlel. Mám autopůjčovnu, takže řekněme, že tuším, jak to v tomto oboru funguje. Můj názor je, že by to za jistých podmínek mohlo fungovat. A jak říkám, přemýšlel jsem o tom a myšlenky se nevzdal...
Jadd 20. května 2016, 14:15
Ahoj,

kdysi dávno jsem v Londýně viděl něco, co se jmenovalo classic car owners club nebo tak nějak. Princip byl poměrně jednoduchý - za určitý objem peněz dostateš určitý počet kreditů a za ty si můžeš půjčovat různě ohodnocená auta (víceméně dle "vzácnosti"). Povětšinou se jednalo o youngtimers, sem tam něco staršího ale třeba i dodávka/multivan, když potřebuješ jet na hory nebo něco odvézt. Samozřejmě chápu rozdílnost trhů Londýn - Praha (zejména co do kupní síly) a taky rozdílný přístup k pojištění v UK.
Možná by to celé bylo i na méně exkluzivní bázi, ale prostě je tolik aut co člověk chce vyzkoušet a třeba pak řídit častěji:) A jiné třeba už nebaví jejich auto a chtěli by ho za určitou kombinaci kreditů a cashe vložit do takového klubu právě proto, aby měli možnost zkoušet jiná auta.

Takže autíčkáři - myslíte, že by něco takového mohlo fungovat v ČR? Co by byla ideální skladba vozového parku aby vám stálo za to přemýšlet o účasti/členství v takovém klubu?

P.S. - jako chápu, že to je petrolhead light přístup, že všichni milujou svoje auta atd. a že kdo chce tak si může ušetřit na co chce a narve do toho první poslední. Čistě ekonomicky to ale právě dost často nedává smysl, a taková klubová půjčovna by to mohla pro spoustu lidí řešit.

Díky!