načítám data...

Téma Jak umýt čelní sklo?

Příspěvky mohou psát jen registrovaní uživatelé.
Paul.Try 06. května 2020, 22:19
Chosé: Začínám věřit že je to výrobní chyba
Bohužel služební auto nevyměním.
A je v tom 1.5HDi :D Naložíš elektro matroš a jede to strašně :/
Radim Nemec 30. dubna 2020, 12:22
Zdar, umyti okna zase docela dobre vysvetluje treba tady:

pripadne druhe


mozna by pomohlo sklo prelestit. Pouzivam normalni polituru na sklo a popravde - je to lepsi, ale nejake zazraky nepozoruji.
Chosé 30. dubna 2020, 09:38
Osobně si myslím, že je to chyba výrobce. :D Myslím to vážně, máme firemní 2016 Combo (dle mě stejný úhel sklonu čelního okna jak Berlingo) a taky byl hrozný problém přes to něco vidět po náletech kamikaze hmyzu. Samotné stěrače se sebelepší kapalinou nepomohly, šudlení na benzince taky ne. Vždy jsem to pak umyl na firmě vlastní houbou a šamponem. Vydrželo to pak asi 3 dny (dle sezóny). Ovšem věřím, že to není ideální řešení. Já pak naštěstí přesedl do Focuse a začal řešit problémy s ergonomií infotainmentu. :D
Goldies 26. dubna 2020, 14:20
výborně funguje citrus power od AF. Já mám na všech autech tekuté stěrače od Angel Wax - H2GO a tam je to v podstatě bez námahy. Ta malá lahvička ti vystačí na 10 aut na všechny skla ;-)
Irwinek 25. dubna 2020, 22:24
No já nevím, zkus vyměnit auto :-D
docela bez legrace - ze skla volva to stáhnou stěrače s červenou nebo žlutou kapalinou do ostřikovačů poměrně slušně, tentýž obsah a stěrače na fabii vytvoří neprůhlednou vrstvu a i po cca 3 min držení páčky na okně zůstanou zbytky. kolega se stillem si rovněž vystačí se stěrači, sousedka s kangem by nejraději používala kladivo, protože vše ostatní je jen zbytečná práce ( a to prý i tlaková myčka ). Za vrchol považuji tvrzení že na originálním okně mouchy nedržely, zatímco na sklo po výměně se prý přímo přilepují - Opel Corsa C.
Nicméně funkčnost spreje proti hmyzu a následné omytí potvrzuji :-D

Nedy 25. dubna 2020, 21:50
Kup si sprej na odstranění hmyzu ze skla. :-) Tím ošudlat (udělá to šmouhy, ale umyje hmyz). Pak už stačí normálně umýt. V létě ho mám vždy v kufru společně s normálním sprejem na okna. Při delších cestách nezbytnost...
Paul.Try 25. dubna 2020, 19:21
Ahoj
Možná se teď budete smát ale mam otázku. Jak na umytí čelního skla?
Jezdím služebním Berlingem a po chvilce jízdy čelní sklo vypadá jako když se na něj sbírají vzorky pro entomologický výzkum.
a) Mytí během jízdy.
Už jsem vyzkoušel všechny možné směsi levný drahý a stejně to moc neumyje. Stěrače jsou ok auto má 4tkm. Máte s nějakou směsí dobré zkušenosti? Používáte nějaké přísady?

b) Mytí stěrkou
Většinou si myju okno při tankováni na benzínce voda,saponát,stěrka. Ale ten sajrajt je tak odolný že moc nejde dolu. Většinou okno pořádně namočím dle možností houby, chvilku ho nechám a pak se ho snažím pořádně drhnout tou houbičkou a nakonec klasicky stěrka. Ale stejně tam většinou něco zůstane a to je vidět při ostříknutí a střeni okna stěračem vznikne šmouha.

Máte nějaký zaručený recept na mycí směs. Mícháte si něco do kýble a nebo stačí obyč saponát? Konzervujete sklo něčím?
Díky

Tento příspěvek byl 25.04.2020 v 19:23 upravován.