načítám data...

Téma Herní koutek aneb virtuální motorismus

Příspěvky mohou psát jen registrovaní uživatelé.
bobo23 16. února 2015, 20:27
Taky sem začal na Stunts, potom nêjaké NFS, ale zaseknul sem se u CMR4 :-) Dál už sem nepokročil a dneska už hry skoro nehraju. Nemám na to moc času a konec konců ani stroj. :-)
Woyta 16. února 2015, 19:03
Jako většina jsem začal na stunts, lotus a NFS. Později to bylo Midtown madness, Colin McRae rally. Pak následoval odklon k simulatorum jako Viper racing a LFS. Ted si občas zahraju Asseto Corssa na me upravené G25. Ma oblíbena trat je zelené peklo s S13 a RB25 pod kapotou.
Apache 24. ledna 2015, 14:10
Co se Rallly-themed her týče tak to já zase hrál Rally Championship 2000 neboli oficiálně Mobile 1 British Rally Championship (to s tou Ibizou na obalu :-D).
Michal88 24. ledna 2015, 13:19
Poslední autíčkářská hra, kterou jsem hrál, byla Richard Burns Rallye. Od té doby jsem nenašel adekvátní náhradu a na hry zanevřel (akorát dnes občas WoT, což sem nepatří), ale občas mám chuť to znovu nainstalovat, protože to byla fakt super hra. :) Akorát už nevlastním volant... :(
Vavris Vavrisovic 23. ledna 2015, 08:15
Jsem políben jen RbR... u toho jsem jednu zimu na VŠ strávil. :) Od té doby se na volant práší někde v komoře a na PC žádné hry nejsou... Holt si počkám na dobu, kdy bude virtuální realita natolik autentická, že si člověk koupí temnou místnost, navolí libovolné vozidlo, které se mu holograficky zhmotní, autentickou trať skrze GPS a Google...

No a pak teda nasednu do TVR Sagaris a vymetu oblíbený úsek Bílá - Konečná tolikrát, dokud virtuálně neumřu :D
Apache 18. ledna 2015, 12:04
LFS už mě několikrát lákalo, vždycky jsem to nějak nechal u ledu s tím, že bych koupil volant a stejně by se mi akorát někde válel, protože by nebyl čas. Teď o tom začínám zase přemýšlet, protože tak nějak zjišťuju, že on se ten čas vždycky najde :-).

Problém s volantem k X1 je navíc v tom, že v tom obýváku to neni moc kam "napasovat".
Spooker 17. ledna 2015, 23:22
Apache: Taky mě hodně příjemně překvapila Forza, ikdyž teda starší (3). Když se povypínali trpaslíčci, tak bylo znát že to má docela slušně napsanou fyziku. Na arkádu fakt hodně zábavnou, hezky tam funguje setrvačnost a přenos hmotnosti. I ten ovladač není vůbec špatnej, když si čék zvykne.... herdek, škoda že už nemám xbox.

No a z opačnýho konce, fakt doporučuju tuhle hříčku...Sice to vypadá, že je to pro malý děti, a vlastně asi i je, ale honit se tam za svým duchem je fakt sranda. :)) http://gene-rally.com/download/
František Čáslavský 17. ledna 2015, 17:01
Taky jsem docela najezdil v LFS. Teď mám Grid 2, kterej je takovej... odpočinkovej a docela fajn. Hraju na PC a mám k němu Logitech G25 :)
Greeny 17. ledna 2015, 00:43
kdysi jsem strávil hodně času u LFS a myslím, že mě to něco naučilo i pro skutečný svět. Určitě doporučuju, ale jinak než na volantu to nemá smysl. Mě stačil i obyčejný, feedback je asi výhodou, ale prostě hlavně volant a ne nějaký knipl nebo myš :) Jinak jsem taky poměrně nedávno zavzpomínal na starou gamesu Lotus, kterou jsem poprvé hrál když mi bylo asi 7 let :) na tehdejší 386 to byla nejlepší hra :)
Apache 16. ledna 2015, 20:11
Tak já bych tu rád rozvířil diskusi pro ty, kteří holdují virtuální zábavě s automobilovou tématikou v jakékoliv podobě. Zavzpomínejme na staré klasiky, zajásejme nad absolutními novinkami a doporučme si méně známe, zajímavé projekty.

Já osobně jsem se vrátil k jakémukoliv hraní po poměrně delší době nedávno, když se do rodiny pořídil Xbox One. Vzal jsem samozřejmě Forzu Motorsport 5 a musím říct, že mě to chytlo. Vzhledem k ceně volantů hraju teda na standardním ovladači. Jediná věc, která mě jako italofila mrzí je fakt, že většina Alf a Fiatů je ve hře dostupná formou DLC, tedy dodatečně placeného obsahu. Jinak super jsou komentáře moderátorů Top Gearu a samozřejmě vůbec přítomnost Top Gear Track je příjemná, stejně jako (překvapivě do slušné míry autentická) trať v Praze.

Docela by mě zajímalo porovnání z pohledu skutečného petrolheada s konkurenčním GT nebo i arkádou Forza Horizon. A co hrajete vy?