načítám data...

Téma GanGreen a jeho car's

Příspěvky mohou psát jen registrovaní uživatelé.
sheogh 07. března 2024, 21:32
OMFG... to muze udelat jen curak
GanGreen 01. března 2024, 13:39
Skla vem čert? Novy nikde nemaj a na starší jsem čekal tejden :) Doufám že v pondělí to bez komplikací vyměním.
Sedadla vydržely, maji tak tvrdou kuži, že tam snad nic nehrozilo, ale volant je na par místech posekanej od střepů, a to mě sere, protože na to chmatám, tak o tom pořád vím :/

Sato, vubec nevim co to bylo za mentálně slabšího chudáka. Spíš někdo vylitej, mám vedle bytu dvě hospody.
Jo a díky, taky se mi moc líbí. Ale asi pujde z domu.
Sato 01. března 2024, 10:29
Takéto sklo by nemalo mať ostré hrany keď sa rozmláti takže koža by to mala zvládnuť bez újmy. Ale fakt to nasere, nejaká fetka?
BTW super auto!
Opelfahrt 27. února 2024, 23:18
GanGreen: Skla vem čert, to se spraví, ale hlavně jestli neutrpěly sedadla. Jsou moc pěkný a přečalounit je by stálo ranec.
GanGreen 27. února 2024, 14:24
To mi tak jednou ráno volá domácí, že stojí před barákem a že mi někdo rozbil okno...
V autě zásadně nic cennyho nenechávám, takže to nějakej mentálně nedorostlej chudák udělal prostě jen tak.

Chápu že italský fáro vzbuzuje závist, a že na to každej nema... ale stejně mě to trochu nasralo :))

Tento příspěvek byl 27.02.2024 v 14:24 upravován.
GanGreen 23. srpna 2022, 18:45
Díky.
Bílý jsou best, je to správně "racing" :))
Jakub Pospíšil 23. srpna 2022, 11:43
Bílý kola na tom vypadají líp, než bych čekal.
GanGreen 21. srpna 2022, 18:49
Přezul jsem kola z fiata na správnej rozměr pryží, vrátil origo lampy a hned se mi to líbí o fous víc.
GanGreen 05. srpna 2022, 22:22
...
GanGreen 05. srpna 2022, 22:18
Tak jsem ji "nasál" :))
Z 10 metru je to hezký auto, z 1 metru to má milion chyb. Třeba asi 3 odstíny žluté, prapodivně licujici díly karoserie, ( připisují 50:50 mezi italskou lemplovitost a české kutilství), sem tam nějaká oděrka, odstávající nástavce prahů, přední kožený sedačky z GTV (potí se mi v tom ř*ť), stojí to to na hnusnejch kolech s vranikama, místy se loupe vrchní lak atd atd.
Ale jinak je to na svůj věk překvapivě pevný auto, o který se někdo evidentně snažil starat a "vylepšovat".
Má vyměněný motor na kterém se pro sichr udělaly šály . Ale aktuálně je v hajzlu váha vzduchu, tak trochu zlobí a žere.
A ty vole, má to tažný, z toho jsem fakt špatnej... A taky to má v zadu hrozny tuningový světla, naštěstí jsou v kufru pribaleny origo.
Popravdě, z toho auta mám spíš bolení hlavy, než abych měl radost.

PS: kdyby jste někdo sháněl levný auto, mám tu volný Stilo na kterým je dost věcí udelano :)

Tento příspěvek byl 05.08.2022 v 22:25 upravován.
GanGreen 31. března 2022, 19:55
Ceny dílů asi neřeším, tam snad nemůže bejt nic úplně překvapujícího.
Spíš mě zajímá, jestli je na to všechno k sehnání, já co jsem tak koukal, tak mi přijde že díly normálně jsou, ale na všechno jsem samozřejmě nekoukal.
O T.S. mám načteno dost, tam se to může prodražit :) konkrétně tahle už má taky zaklepáno na klice, tak má motor ze 156ky.
Že je robustní, jsi mě dost překvapil, já měl 156 a slovo robustní bych ve spojení s ní rozhodně nepoužil :D ale třeba mě ta 145 mile překvapí. Musím si konečně udělat čas a zajet to projet.
Každopádně díky za názor.


Tento příspěvek byl 31.03.2022 v 19:56 upravován.
Heretik 29. března 2022, 11:04
Měl jsem 3 roky 146 1.6TS. Za tu dobu odešlo čerpadlo v nádrži a netěsnil termostat, jinak spotřebák, takže díly moc nevim, ceny mi přišly normální. Vlastně svíčky jsou trochu dražší, je jich 8, tehdy vyšly asi na 2000 kč. A odchází variátor, to nevím kolik stojí, ale musí dolů rozvody.
Moje měla 2 místa na podlaze pod zadníma sedačkama nahnilé, myslim, jinak v pohodě. Co jsem četl, rezne míň než pozdější 147. Celkově je to jednodušší a robustnější auto než 147.
Já bych to místo Stila určitě bral. Ale dražší auto to asi bude, hlavně kvůli TS.
GanGreen 26. března 2022, 07:46
Zdar pánové, naskytla se mi možnost pořídit slušnou AR 145 1.6TS je z posledního roku výroby tedy 2000.
Co jsem tak zběžně koukal, tak 145 mi přijde jako mnohem jednodušší než 147/156, takže si říkám že provozní náklady by mohly zůstat cca na úrovni Stila.
Máte se 145 někdo zkušenost? Jak je to s dílama? Kde to hnije?
Přijde vám to jako dobrej nápad, nebo se na to mám vysrat?
GanGreen 15. května 2021, 22:41
Tak asi po třech letech soužití s alfou romeo, jsem se konečně nabažil jízdních zážitků a hlavně nekonečnýho kolotoče drobnejch servisních zásahů :)) a rozhodl jsem se že pořídím sobě povoz relativně úsporný a hlavně servisně nenáročný. Opravy aut jsou ted hlavní zdroj mojí obživy, takže neni čas a chuť, se ještě hrabat ve svém autě o víkendu.
Když vypadla alfa za mrzký peníz z domu, začal jsem řešit co si pořídit za postrk. S přítelkyní jsme se dohodli, že bude stačit 3D hatchback/coupe, víc dveří je pro dva lidi zbytečnost :) a tak jsem začal koukat po všem možnym, jediný čeho jsem se snažil vyvarovat byl koncern. Mezi kandidáty se toho dostalo moc např: almera, C4 coupe, clio, 206, 306, civic, ar 147(to by byla blbost :)), astra, focus, swift, grande punto, stilo... Všechno benziny 1.4 - 1.8 Po několikatýdenním sjíždění inzerce jsem se nakonec rozhodl že chci zustat v itálii ale od alfy si dám aspon na pár let klid, takže fiat. Puvodně byla jasná volba grande punto 1.4 16v ale nebylo jich moc a když už byl pěknej tak za prachy který jsem nebyl ochotnej zaplatit za městskej postrk. No když už byla vybraná značka a motor, stačilo jen změnit model :D panda 100HP byla taky mimo rozpočet a starších modelů punta s 1.4 je ještě míň než těch grande, takže proč ne stilo...
Abych to zkrátil, koupil jsem prostě první stilo na který jsem se dojel podívat :D jsem si cestou za svojí vysněnou ojetinkou uvědomil, že u auta za pár tisíc nechci investovat čas ani prachy do hledání a objíždění celý republiky. Takže jsem koupil evidentně bourané auto, kde netrefili odstín a ani nespasovali kapotu s blatníky :D

Takže tady vám představim ten zázrak.
Fiat stilo 3D 1.4 16V 70kw. Má to výbavu Racing, což přesně nevim co obnáší, ale mám tušení že díky tomu mám kovový pedály, koženej volant, stříbrnej středovej panel, vnější nástavce prahů a decentní "spoiler" na kufru.
Strašně rád bych napsal, jak s tim drtim okresky, objíždim horský průsmyky a nakládám miatám na okruhu, ale lhát se nemá. Popravdě, je stilo s timhle motorem, hroznej lenoch. Skoro 1300kg je prostě znát a ikdyž se ta malorážka ráda nechá točit (omezovač někde u 7000ot/min.), tak na stilo má síly prostě málo. Když už to má 6ti kvalt, měl být trochu kratší a mohlo to být veselejší. Jinak jízdně je to celkem příjemný auto, ve městě přiměřeně komfortní a při svižnější jízdě jistý a nezáludný, prostě obyčejný auto.

3 dny po koupi když jsem jel z evidenčky se mi rozletělo spojkový ložisko. Rachot jak z pekla, tak jsem dojel do práce, nechal objednat spojku a šel si na úřad přihlásit nepojízdný auto :)
To jsem měl za to, že jsem koupil první co jsem viděl, ale co, oprava na 4 hodiny a nová spojka za 1500,- to je celkem dobrej trade za to, že už o ní snad nikdy neuslyším :)
Dál jsem za první pulrok řešil prasklou pružinu v předu, takže obě nový i s tlumičema za 3000,- a asi 2 hodiny na dílně.
No a to je zatim ze servisu všechno... stojí to prd a opravy jsou na chvilku = jsem spokojen.

Včera jsem to trochu umyl a nasadil "zrenovovaný" kola tak vám sem písknu aktualní fotku, se pokochejte :))

Zdar
GanGreen 07. března 2019, 14:05
Bavoraczech: Jen co se udělal přední náprava tak sem jel na prubefahre a už ted je ten cit v řízení o 70% lepší než na těch starejch vytlučenejch ramenou.O strogflexu už jsem taky někde čet, tak třeba časem... už se těšim až to bude komplet i se zadkem :) Jinak značka je přesně ta co zmiňuješ, to už jsem si nechal poradit od jednoho zkušenýho alfisty :D a i mechanik mi nic jinýho nedoporučoval...
Bavoraczech 07. března 2019, 13:52
17ky nejsou problém, ale doufám, že horní ramena jsou Lemforder, jinak počítej, že je budeš měnit s olejem zas. Hlavně na 17". Po mých zkušenostech bych doporučil vyměnit jen silentbloky za Strongflex nebo powerflex. Auto se malinko přitvrdí, přibude cit v řízení, ale to hlavní.... Nebudeš řešit ramena určitě dalších 5 let...
GanGreen 07. března 2019, 13:11
20 by byla asi moje horní hranice :)) takže péče asi standart, jen se to asi nelesti atd. ne?
Že by to něco zakrylo, s tím fakt nepočítám... Spíš sem teď řešil že co mi opravujou drobnosti na karoserii, tak to nechám jen v šedým základu a časem když by byly zbytečný love, tak bych to zabalil do ty fólie. Přijde mi to jako lepší ochrana než lak...
Třeba se najde někdo, kdo mi to vymluví :))

Tento příspěvek byl 07.03.2019 v 14:00 upravován.
bkralik 07. března 2019, 12:26
GanGreen: K wrapu/fólii - zvažoval jsem to na RX-8, závěr je takovej že kvalitní materiály (3M) jsou drahý (klidně 15-20k za auto) a levný materiály jsou nekvalitní (tzn až to budeš chtít sundat, tak to bude peklo, případně se to začne odlupovat a držet se pod tím voda, atd atd). Jinak to vydrží docela hodně, pečuje se o to (předpokládám) jako o lak, jen je to měkčí...
A počítej s tím, že to nic nezakryje - pokud máš pod tím díru, tak bude vidět i na té folii....
GanGreen 06. března 2019, 22:01
Odrikaneho chleba největší krajíc nebo jak se to říká :)) tak moc jsem ty 17ky nechtěl, až sem si je koupil...
Jinak Alfa je momentálně na zdviži a dělaj se komplet ramena předek i zadek, uložení stabilizátoru + se vyhání začínající kovomorka :)

Pánové máte někdo zkušenost s wrapem na auto? Co to stojí, co to vydrží? Jak se o to pečuje. Uvažuju o tom a nevím o tom nic :D
beastar 03. května 2018, 15:13
GanGreen: No hale dobře tak osm pětek. Taky záleží z jakýho stavu začínáš. Ale ty 156 dneska nebejvají moc v topu. Já teda musim říct, že za 166 je na tom docela dobře, ale je to shnilý a aby to bylo v topu na což kašleme tak by chtěla tak 40 000 :D