načítám data...

Téma Downgrade z EURO 5 na EURO 4

Příspěvky mohou psát jen registrovaní uživatelé.
bitner 31. srpna 2022, 16:17
Nakonec to vypada na kat. U plynovych aut se casto porouci kvuli vyssim teplotam spalin. Nejaka prepazka se uvolni a pak zalezi, jak je zrovna natocena a jak pak cely vyfuk ucpava. Nova vec stoji pres 20 000, coz je polovina hodnoty auta.
Takze zbyva vrakac a zkusit to vymenit. Krome 1. casti vyfuku bylo vse meneno loni, takze rozrezane uz to mam. Jestli to dobre chapu, budu menit tu cast vcetne svodu, je to tak? Jak to byva narocne a zvladnu to pred panelakem? Diky za tipy a triky.
Woyta 09. srpna 2022, 17:12
Vadná váha nemusí hlásit chybu. Jen dávat špatné hodnoty. U poslední co jsem měnil šli korekce paliva do extrému. -10% v nízkých otáčkách a +25% ve vysokých. Takže směs paliva kdo ví jaká a chybu to vyhodilo vyjmečně.
bitner 27. července 2022, 18:37
Zkusil jsem povolit tu matku, ktera v nadrzi drzi a zaroven tesni cerpadlo a samozrejme ani hovno. Kladivem do toho mlatit nebudu, matice je plastova a 100% bych to rozbil.
OBD II hlasi celych 0 chyb. Trochu sem se projel a teplota nasavaneho vzduchu po 2 km ukazovala 41°C. Venku bylo 21. Bohuzel tady neni chyba v cidle, ale v konstrukci. Nasava to horky vzduch z motoroveho prostoru, takze jsem presvedceny, ze to bude tim. Otazka je, co s tim.
bitner 27. července 2022, 12:00
RRRampapapa: Ty jo diky za tip! POdivat se na benzinove cerpadlo neni nic, co bych nezvladl. Tu BT diagnostiku mam, takze to taky prubnu. Driv to nic nenaslo, zadna chyba ani nesmyslna hodnota, takze zakopany pes muze byt v te pumpe.

Tento příspěvek byl 27.07.2022 v 12:18 upravován.
RRRampapapa 27. července 2022, 08:35
Jak píše Vojta, může to být váha vzduchu, nebo třeba čidlo teploty vzduchu (což bývá taky součástí váhy). Obojí, nebo něco jiného, ti ale pomůže určit nějaká základní diagnostika, třeba nějaká bluetooth a apka do mobilu. V živých datech uvidíš, zda je nějaký parametr nesmyslný, nebo zda se naopak nemění i když by měl. A když nic neobjevíš, tak základní mechanická diagnostika jako změření kompresí a tlak na benzínovém railu - u jednoho auta s LPG jsem řešil, že si trvale sepnutou benzínovou pumpou vytlačilo o-kroužek z filtru v nádrži a pak se to chovalo podobně jako píšeš, zlobilo to i na plyn, protože benzínová jednotka byla s kalibracemi úplně mimo.

S těma jednotkama bych čekal, že nebudou mít stejný pin-out/zapojení. V lepším případě ti to prostě nepojede, v horším to něco odnese (nebo jednotka sama). Bez ověření schémat bych to nezkoušel.
vojtacz 27. července 2022, 07:53
Mě teda když atmo benzín (Z18XE) víc žral a taky se mu dost nechtělo přes 3500 otáček, tak byl problém ve váze vzduchu. Takže jestli, i když píšeš že jsi toho vyměnil hromadu, nejít víc po případný příčině problému, než zkoušet vyrobit problém jiný.

bitner 25. července 2022, 23:00
Ahoj, jsem zoufaly ze sveho Sandera. Kratce: je mu vedro a nejede. Nebo teda jede, ale nesmim po nem nic chtit. Jakmile potrebuju zrychlit, nechce se tomu pres 3500 otacek, skube a vykon nikde. Kolikrat mam problem udrzet dalnicnich 140 tacho po rovince.
Historicky (protoze to dela prakticky od zacatku) jsem zkousel mozne i nemozne. Svicky, kabely, ventily, civka, serizovani LPG, lambda, naposledy jsem dokonce premistil hadicu sani od puvodniho umisteni vedle svetla, kde nasavala vzduch ohrivany od svetla. Nepomohlo nic. V naprostem zoufalstvi me napadlo koupit RJ z EURO 4 verze motoru a vymenit to. Je to hodne blbej napad? Motor je Renault K7M 800. V E4 verzi mel 64 kW, v E5 ma psanych 62 kW, ale to v tomhle pripade ani omylem. Jo a zere to 12/100. V zime to zere min jak v lete.
Mate nekdo s podobnou prasarnou nejake zkusenosti? Na netu jsem nasel, ze to resi u skutru a tahacu. Samozrejme netusim, jestli je tam nejaka hardwarova zmena mezi E4 a E5 verzi.
Diky