načítám data...

Téma Dovoz auta z NL

Příspěvky mohou psát jen registrovaní uživatelé.
Dánsko 06. dubna 2021, 12:31
Ahoj, asi nemá smysl zakládat nové vlákno, byť se nejedná o dovoz z Holandska ale Francie.

Včera jsme vzal synka na koledu po vesnici a během ní (posilněn alkoholem) vyhrál aukci na Porsche 924 Turbo a samozřejmě až dnes začínám řešit, co vše budu potřebovat zařídit na místě, až pro něj na otočku pojedu. Auto se dostane zpět po vlastní ose. Předpokládám tedy, že budu zařizovat převozní značky a nějaké to pojištění. Dokáže mi někdo jednoduše shrnout postup ve Francii, ať se vše zdárně podaří? Snažil jsem se najít specifika této země, ale neúspěšně. Díky.
liška 16. prosince 2020, 13:57
Tak vyřešeno, auto na značkách prakticky během jednoho dne, ty postupy radši nebudu komentovat. Opravdu mám pocit, že jsme banánová republika a nepatříme do EU, když to srovnám jak hladce to šlo v NL a jak těžce by to šlo tady, nemít známost. Už třeba to, že se neuznává technická z NL, resp. je potřeba její úřední překlad, pojištění klasická zelená karta, ale ta se tady taky neuznává, protože ble ble. No zkrátka blil bych.
Evlo 15. prosince 2020, 17:14
krab: je to smutny, ze v realite proste nejde podle platnych zakonu prihlasit, ale to je tak cely co s tim tady realne udelame. Me teda prijde strasny kvuli takovy blbosti chodit na urad.

Za me je resenim auto neprihlasovat na CR znacky - ma to jen vyhody, ale muze se stat, ze nekdo musi, zakon takovou povinnost dava v pripade provozovani vozidla na uzemi CR, vice nez 180 dni v roce.


ono kdyz urednik ani jeho sef nevi co je orv cast 2, proste lidi co tam jsou spravne




liška: a to si jeste vem, ze ty udaje si muze zjistit urednik sam, napr. u stejnyho auta v registru, dokonce kdyz jsem psal vsem registrum v CR, tak na jednom tom zvladli.

Stravenky jsou proste alternativni mena, nevidim tam nedodrzovani platnych pravnich norem ze strany vykonne moci statniho aparatu jako v pripade registru vozidel.

Zamyslel bych se nad tim jestli mas povinnost vozidlo v CR registrovat.

Tento příspěvek byl 15.12.2020 v 17:22 upravován.
liška 15. prosince 2020, 08:08
Na ten Helpreg jsem dostal taky kontakt, nicméně to je přesně to, co mě sere. Člověk tady má přispívat hromadě parazitickejch firem na něco, co je schopnej si v dnešní době obstarat sám. V podstatě podobná situace jako na byznysu kolem obědovejch stravenek.
Jenda_K 14. prosince 2020, 18:51
Při registraci Jagu, vzhledem k techničáku z r 95 a absenci COC listu jsem byl nucen si údaje do TP zajistit, což jsem řešil přes Helpreg spol s.r.o., kteří dodali výpis potřebných údajů do TP pro magostrát. Příjemný bonus bylo to, že ve výpise byla hromadu variant rozměrů disků a pneumatik a potvrdili plnění vyšší emisní EURO normy, než byla v německým techničáku a tím mi ušetřili výpalný zvané ekodaň.
Alespň u nás v ČB na dovozech fronty nejsou, takže zastupování považuji za zbytečné. Možná se na to dívám jinak, protože již mám za sebou přihlašování mnoha vozidel z ciziny a to i různých (nový motocykl, několik ojetých aut, nejzábavnější byla dvouosá kára).
krab 14. prosince 2020, 18:30
Využij ideálně nějakou službu, kdo dělá ty přepisy. Dáš mu co máš, ten člověk hned bude vědět jestli to stačí a když ne bude vědět jak si poradí. Napíšeš té firmě/člověku plnou moc ověřenou na poště a zaplatíš za to nějakej poplatek. A papíry ti pošle domů poštou nebo si je jen půjdeš od něj/té firmy vyzvednout. Bude tě to stát něco jako dvojku a máš vystaráno...
Evlo 14. prosince 2020, 17:34
liška: tak vesely boj s nucenim donutit uredniky dodrzovat zakony

v cr musis do casti 2 orv proste dodat udaje co tam chtej, nevim jestli v nl orv casti 2 jsou

Tento příspěvek byl 14.12.2020 v 17:35 upravován.
liška 14. prosince 2020, 14:36
Navíc teda pokud se dívám správně, tak je to nařízení z roku 2007 a nějak tam nevidím poznámku o tom, že by to platilo retrospektivně:
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?uri=LEGISSUM%3An26100
Auto je r.v. 2005
liška 14. prosince 2020, 14:22
Tak auto už je doma, na evidenčce jsem dnes byl a dali mi to. Vzhledem k tomu, že má auto ještě na rok technickou ze zahraničí, tak jsem dál dovozovou STK neřešil. Nicméně byli tam zase hrozně moudří, že bez C.O.C listu by mi to nedali a na dopravku až půjdu tak mi to prej taky nepřihlásí. Z toho co píšou na netu mám ale pocit, že ten COC je potřebnej jen pro nový auta, ale ne pro ojetinu, která už byla v EU registrovaná. Chápu teda, že úřední šiml nemá z toho NL techničáku všechny údaje, který by jak opička přebouchal do českého techničáku dostupné, ale všechno se dá pogůglit (chápu že takhle nefungují). Nicméně jak moc je to bez C.O.C průchodné, máte zkušenosti? Já se k nám na úřad dnes už nedovolal, tak nevím jak se zde k tomu staví. Díky
Jenda_K 30. listopadu 2020, 00:28
Pokud máš COC list a auto z EU, není třeba se bát s tím jít na úřad osobně, potřebuješ pojistku, původní techničák, pokud má auto platnou technickou a máš COC list stačí evidenčka, jinak dovozovou technickou na které ti připraví i výpis údajů do českého techničáku, protože třeba v německým všechny údaje nejsou, úřad na registraci má 30 dnů ale třeba v ČB to za týden bývá hotové.
Evlo 27. listopadu 2020, 13:37
krab: Smutná, ale realita.
krab 27. listopadu 2020, 10:39
Tak já jen chci doplnit, že mě to přihlášení auta z dovozu dopadlo během pár dní. Vlastně tomu pánovi, co zařizuje ty přepisy vydali RZ a techničák ihned. Dovozovou technickou jsem měl v ceně, vyřízení proclení ze CH to bylo na prodejci, ten byl majitel (auto koupil z aukce v CH) a já dostal včera auto i značky, vše bez starostí. Za tu službu přihlášení jsem zaplatil cca 2 litry, myslím že se vyplatilo než den dva po úřadech...
liška 25. listopadu 2020, 16:03
díky za info chlapi. prozatím wizz zrušil lety až do půlky prosince, tak se uvidí co pak počasí dovolí. autem tam i zpět se mi nechce :D
Evlo 24. listopadu 2020, 13:30
Honza P: Honza P: je fakt blby ze nechapes pravni predpisy zeme ,kde zijes, jako nekde je to jedno, ale tole nebude ten pripad
Honza P 24. listopadu 2020, 10:43
Na RZ mají 30 dní myslím. Já čekal dva týdny. Záleží jak kde. Hodně se to liší.
buteo 23. listopadu 2020, 22:45
Zdůraznil bych, že ten COC-doklad je fakt dobré na dovozovou a pak přihlášení mít, nebo si aspoň pohlídat, aby v zahraničním zrušeném techničáku byl uveden kód evropské homologace pro daný typ vozidla. Když jsem před lety přivezl první ojetinu z D, evropská homologace nebyla v německém fahrzeugscheinu uvedena a měl jsem pak dost hoňku to tady přihlásit.
krab 23. listopadu 2020, 18:54
Tak to je dobrý, snad to dopadne relativně takhle rychle i v mým případě...

Každopádně to Holandsko mi přijde vyloženě snadný. Německo asi úplně nejjednodušší, tam jsou na dopravních úřadech vybaveni automaticky na ty převozky, dají ti vše co potřebuješ, u nás ti to přihlásí a je to. Tak snad jedině v případě starších aut bych jenom tu dovozou STK volil když to jde přes nějakýho známýho nebo známýho mechanika, který ví kam s auty na STK jezdit.
GanGreen 23. listopadu 2020, 15:00
Já to měl 3 roky dozadu taky ze švajcu a českej TP byl druhej den hotovej...
krab 23. listopadu 2020, 14:46
NL je v EU, tak je to snadný jak se tu popisuje. Jen co se ti může stát negativního, že budeš čekat chvíli než ti vydají český TP a RZ , mají na to snad 10 dní nebo tak něco... Když budeš mít NL odhlášený doklady, kupní smlouvu/fakturu, zelenou kartu, tak si uděláš dovozovou STK, ideálně vezmeš ještě COC list (ten by měl umět zajistit prodejce) a půjdeš to pak zaregistrovat na dopravní úřad. To je za 800 případně + ekovýpalný.

Teď akorát jsem v procesu koupě auta, které přijelo z aukce ve Švýcarsku a postup je prakticky stejný, jen tam ještě dovozce musel auto na sebe proclít do EU (abych nekecal, ale za auta co jsou vyrobena v zemích EU se clo neplatí) udělají dovozovou STK a s doklady to půjde na dopravní úřad. Ale upřímně řečeno, za to přihlášení jsem zvolil službu člověka, profíka, co se tím zabývá. Za to dáš nějaký třeba dva litry navíc, ale máš to pohodlně vyřešený bez rizik. To samý dovozová STK. Já už bych sám na tyhle místa nechodil. Takže snad to dopadne ke spokojenosti a pak můžu napsat jak dlouho trvalo vyřízení RZ a techničáku.
Honza P 22. listopadu 2020, 16:03