načítám data...

Téma Dětinský nápad

Příspěvky mohou psát jen registrovaní uživatelé.
Trinom 18. prosince 2019, 12:25
Vojta Nekvapil: Mám-li to shrnout, tak aut bez papírů je pořád dost, proti blbnutí nic nemám, ale mělo by to probíhat nějak smysluplně, takže buď na okruhu, off roadové trati, nebo tak někde, kde to nesmrdí průserem.

Tento příspěvek byl 18.12.2019 v 12:25 upravován.
Woyta 14. prosince 2019, 21:18
Auto bez znacky a pojistky na verejne komunikaci nesmi ani stat. Nemuzes ho ani tahnou za autem s doklady. A pokud chcete blbnout bez zkusenosti, tak je velka sance, ze auto skonci nekde kde nema a minimalne se bude schanet traktor. Pokud chcete neco na jezdeni mimo verejne komunikace, tak na bazosi je porad hodne aut co prislo o doklady kvuli te stupidni cistce depozitu.
PepaSFI 12. prosince 2019, 18:05
spooon: eště teda taková věc, abysme tady neřešili růžový jednorožce a přistání mimozemšťanů. Tím myslím pravděpodobnost takového problému. Oni ti policajti jsou taky lidi ikdyž se to nezdá a taky se jim v práci moc nechce si přidělávat starosti. Pokud nemají opravdu dobrý důvod, tak moc nelezou na vesnice a už vůbec ne někam na polní cesty. Tady kolem jezdí plno všelijakých traktorů bez papírů, motorek, home made traktůrků, aut co už se autu moc nepodobají a nikdo to moc neřeší. Policajty neuvidíš, co by tady dělali. Projeli by moc benzinu, výsledek nejistý. Je fakt že zrovna před pár dny jsme je viděli ve vedlejší vesnici, zrovna když jedem z práce. Brali auta co stačili zastavovat ale jen rychlá foukačka. Takže buď na udání nebo prostě potřebovali vykázat činnost, když už se měsíc všude prezentýruje že prosinec bude samá bezpečnost. Počítám že je zas hezky dlouho neuvidíme.
spooon 12. prosince 2019, 16:36
no samozřejmě na louce cesta je. A cizí traktory a podobná havěť tam jezdí, a i když je cesta moje, to neřeším - nevadí mi to. Jen bych nerad, aby mě na mojí cestě pokutovali, že tam jezdím vozidlem bez papírů. Prostě na začátek natluču ceduli soukromá cesta a bude.
PepaSFI 12. prosince 2019, 15:00
spooon: ono to je dost složitý, třeba benzinová pumpa nebo parkoviště můžou být soukromý pozemek a přesto je to veřejná komunikace kde obvykle platí stejná pravidla jako na silnici. Na svý louce si určitě můžeš jezdit jak chceš až do chvíle než to převrátíš a někoho nebo sebe potlučeš. není to cesta. Ale pokud tam bude cesta, pak je buď přístupná nebo má omezení ale je to cesta. Když se na ní srazí traktory, bude se to řešit jako dopravní nehoda.
spooon 12. prosince 2019, 11:03
tak to abych tyhle cedule kolem svých luk namlátil. To by mě fakt nenapadlo, že na svým pozemku si nemůžu jezdit jak chci...
custom1 12. prosince 2019, 09:01
spooon: Předpokládám, že stačí cedule "soukromý pozemek", v tom případě už není veřejně přístupný a můžeš si na něm jezdit jak chceš.
spooon 11. prosince 2019, 22:45
PepaSFI -> jak si mám vyložit větu "Legálně bez papírů můžeš jezdit jen na soukromém pozemku pokud není veřejně přístupný" Takže když mám svůj pozemek, který je veřejně přístupný (bez plotu?) tak si tam nemužu samodomoprcem jezdit? Nikde sem teda na podobnou definici nenarazil...
custom1 11. prosince 2019, 14:12
Hlavně je blbost kvůli pár smykům riskovat papíry...
PepaSFI 10. prosince 2019, 17:01
po vesnicích se vždycky jezdilo s všelijakýma podivnostma bez papírů. Bez papírů, tedy nelegálně, žádná legální možnost není. Legálně bez papírů můžeš jezdit jen na soukromém pozemku pokud není veřejně přístupný. I polní cesta která se nachází na soukromém pozemku a je přístupná, se považuje za veřejnou komunikaci a lesní cesty i neoznačené mají obecně zákaz vjezdu pokud nejsi na svém nebo nemáš svolení majitele.
Jsou místa kde policajty neuvidíš roky, můžeš jezdit kde chceš a nikdo ti nic neřekne. Jenže pak nějakej blb někomu rozjezdí louku nebo stromky v lese. Nebo si tam někdo z města koupí chalupu a začne mu vadit i že sousedovi smrdí králíkárna natož když mu parta magorů rajtuje po cestě za barákem. Jestli má auto značky nebo ne nic neřeší. Když bude něco špatně, stejně se rozkecá kdo s tím jezdí. A když se budou dít věci takový že to přiláká pozornost policajtů a sousedi pak budou mít problém dojet do lesa s traktůrkem home made samoprc mezohryz, moc nadšení z toho nebude.
Takže všeho s mírou a myslet hlavou.
spooon 09. prosince 2019, 21:21
tak toto: "Jasně chápu, a co když koupím auto bez jakýchkoliv dokladů. Tím pádem není žádný majitel, a pokud mě nezastaví s nastartovaným autem, nic by mi hrozit nemělo ne.?" zní, jako by ti bylo jedno co způsobíš, hlavně když tě nikdo nechytne.
Ovšem druhá část mého příspěvku je stále platná. Je to nejlepší řešení, nemusíš se bát policajtů, můžeš si na "to starý JZD, kde to určitě nikomu nebude vadit" klidně dojet po vlastní ose a veřejných silnicích. prostě win-win situace.
Durden 09. prosince 2019, 20:15
Nevím co je špatného na to si na starém JZD udělat pár smyků a naučit se ovládat auto ;) chytráku. Nikdo neřekl že budu najíždět do plotů aut a nevím čeho všeho ještě. spooon:
spooon 09. prosince 2019, 18:31
Jestli máš v plánu někde prasit a pak bez trestu zmizet, tak se na to zrovna vyser.
A jestli to myslíš vážně, tak kup auto s technickou alespoň na ten půl rok, zaplat pár stováku povinný a nemusíš řešit chujoviny.
Durden 09. prosince 2019, 15:11
Jasně chápu, a co když koupím auto bez jakýchkoliv dokladů. Tím pádem není žádný majitel, a pokud mě nezastaví s nastartovaným autem, nic by mi hrozit nemělo ne.?
Nedy 09. prosince 2019, 15:00
Podle mě je blbost takhle zbytečně riskovat kvůli pár stovkám. Navíc ono už jen vlastnit nepojištěné auto není moc dobrý nápad. Záleží kdo jsi, odkud jsi a jakou máš historii u pojišťoven, ale pokud si vezmeš někde jen povinné pojištění a to to nejzákladnější, tak si moc nedovedu představit to auto, že by to vyšlo na víc jak nějakých 3000 Kč za půl roku. Ale to hodně nadsazuju. Věřil bych spíš 1500. Pojistka jde platit i měsíčně, nebo čtvrtletně, nebo pololetně. Nehledě na to, že když při blbnutí na cestě nějakýmu sousedovi zboříte plot, tak aspoň ho zalepí pojišťovna...
Jakub Pospíšil 09. prosince 2019, 14:21
Když koupíš levné auto a pak ho prodáš do zahraničí nějakému cizinci, tak na úřadě odevzdáš značky, dostaneš převozky a auto u nás v ČR zanikne, protože je převezené do zahraničí. To je naprosto nesouvisející informace, která s tvým dotazem nemá nic společného.
Durden 09. prosince 2019, 13:53
Zdravím tak jsem dostal asi jako spousta chlapů nápad co ldybych si na zimu pořídil nějaký vrak a s kamarády si “zablbli” na vesnici na polňačce.
Je nějaká cesta skrz naše zákony jak jezdit bez zelene karty?
Nebo když bych dal značky do depozitu jak jezdit bez spz?
Idelaně jak jezdit bez dokladů ? Nebo která z těchto cest je alespoň při chycení nejmírnější z hlediska trestu?:D
Nechce se mi koupit auto za 2000 a davat pojistku za 7000 ...???? kvůli pár projížďkám. Díky a hodně šťastných km. ????