načítám data...

Téma Daily do 800k CZK

Příspěvky mohou psát jen registrovaní uživatelé.
stirling 10. listopadu 2023, 09:52
E350 cdi este s tym 6 valcom
Jakub Pospíšil 02. října 2023, 11:03
Je to provozovna od provozovny, ale co jsem stačil odpozorovat, tak cenově to není zas tak velký rozdíl jak bych čekal, u škodovky jsi víc onuce, v mercedesu trochu víc "pan zákazník". Ale určitě se najde někdo kdo má zkušenost přesně opačně. Škodovka má víc servisů, ale lhůty jsou srovnatelné. Záleží dost na konkrétním místě, kde to auto chceš provozovat a servisovat.
Adam001 02. října 2023, 09:31
Jakub Pospíšil:
Tohle přemýšlení se mi líbí :) Durango bohužel asi nevyjde, na korporátním pracovisku by asi budilo dost rozruchu, byť volba asi zatím zdaleka ze všech nejlepší!

Jak myslíš, že na tom bude MB se servisem ve srovnání se Superbem?
Jakub Pospíšil 01. října 2023, 19:55
Já bych za sebe asi nevymešlel nic neobvyklého a vzal toho Mercedesa nebo Superba. Passat nenabízí oproti Superbu nic moc navíc, Mazda je už dost stará a Volvo má hrozně drahý servis a kvalitativně už zdaleka není tam co bývalo.

A protože jsme na autíčkáři a předpokládá se i nějaká praštěná možnost, tak co lehce ojeté Durango s osmiválcem?
Iskar 29. září 2023, 09:43
Ak už Mazda 6 nevyzerá dostatočne reprezentatívne (čo sa mi naozaj nechce veriť), tak potom pripadá do úvahy aj nejaké mamataxi, akým je napríklad Volvo V60. :)

https://www.autobazar.eu/detail/volvo-v60-20-t4-r-design/30616056/
Opelfahrt 29. září 2023, 01:33
Iskar: Mazda mě napadla taky, ale Subaru pro něho není reprezentativní, tak asi těžko vezme Mazdu. Potřebuje něco reprezentativního na cestu do školy :-)
Iskar 28. září 2023, 15:44
Ak štvorkolka nie je podmienkou, tak dávam do pozornosti Mazdu 6 Wagon:

https://auto.bazos.cz/inzerat/174814850/mazda-6-25-skyactiv-g-143-kw-revolution-top.php
Sato 26. září 2023, 16:14
Superb má (mal) za dané peniaze najviac výbavy, prípadne sa po nejakej zlave dá kúpiť aj úplne nový narozdiel od ostanej konkurencie. V základu to je skorej taká dácia strednej triedy, na nejaký extra luxus sa to velmi nehrá, ale má to dôstojné rozmery, android auto + adaptívny tempomant, čo viac chcieť :) Na dialnici to je ako doma, sedačky sú fajn. Mám cca rok a pol základnú 1.5tsi 110kw a za tie peniaze sa nedá na to velmi sťažovať. O triedu menšie auto by som na dlhú cestu nechcel, aj po meste sa s tým celkom dá, 5 metrová amerika to nie je.
Ak ale pozeráš po 3.0 TDI tak to bude mať v tej A4 už o dosť viac nalietané, celkové náklady budú niekde inde, ale určite za to dostaneš niečo naviac, teda hlavne asi ten výkon.
Adam001 26. září 2023, 14:37
Ahoj autíčkáři,
řeším zapeklitou otázku pořízení daily vozu. Běžný profil užívání téměř nepopsatelný, tzn někdy jen do školy a zpátky (6km) dvakrát denně, někdy třeba služebka do Reichu (600km dálničních). Průměrně 25-30 tis km ročně.
Požadavky: kombi (vyjíměčně SUV), reprezentativní (což bohužel vylučuje Subaru), rozumné provozní / servisní náklady (spotřebu do 10 jsem ochoten tolerovat). Čtyřkolka výhodou, ne podmínkou + automat. Preferuji spíše pohodlí, ale občas se rád svezu dynamičtěji (ne okruh). A určitě ojeitna.
Zatím jsem vybíral mezi Superb / Passat (oba asi silnější TDI/nejsilnější TSI)/ MB C klasse (220d) / Audi A4 Allroad 3.0 TDI.
Jak to vidíte vy? Za případné další návrhy díky!
Adam

Tento příspěvek byl 26.09.2023 v 15:03 upravován.