načítám data...

Téma Daily auto kolem 80k

Příspěvky mohou psát jen registrovaní uživatelé.
Chosé 26. října 2016, 08:24
Co jsem se díval k sousedům na západě, tak tam opravdu nic, za co bych vysolil peníze na dřevo nebylo. Buď to mělo příšerně vysoký nájezd s opotřebovaným interiérem, který ani hezký exteriér nezachránil a nebo oťukánci. V UK byl jeden hezčí než druhý a byl problém si vybrat. :)

Altezza by byla fajn, ale tu bych už nejspíš jako student neuživil. :)
Regular John 22. října 2016, 18:14
Tak pro pěknou IS200 ani nemusíš jezdit do Anglie, stačí se podívat k sousedům - já mám toho svého z Německa a ten už o moc lepší být nemohl - je to nebouraný a tuningem nezprzněný Sport, kterého předtím (údajně) 14 let vlastnil servisní technik Toyoty :-) V Polsku jsou taky velice pěkné kousky, protože Lexusy jsou tam dost populární. Ale je fakt, že tady je to s nimi bída, sledoval jsem nabídky poslední dva roky a za tu dobu tu byly max. dva pěkné kousky, z jednoho z nich je teď bouračka na díly :( Samozřejmě ale nikdo nemůže konkurovat cenám a výběru, jaký mají v Anglii - na Lexus clubu vídám pěkné kousky už od 500 liber, občas je tam i Altezza RS200
Chosé 15. října 2016, 19:48
Dneska jsem poprvé platil na bráně u benzinky a popravdě vůbec mi nedělá vrásky na čele fakt, že musím vylézt z auta, obejít ho, zaplatit a opět se vrátit do vozu.

Kluci, co byli v Brně na K&K mohli krásně porovnat v jakém stavu se dá sehnat auto u nás (bobrovo) a z UK (moje). Rozdíl byl vcelku obrovský a jediné co na autech bylo stejné byly nápisy Lexus a IS200. :)

Jinak RHD aut na denní ježdění se bát nemusíte. Zatím mám najeto asi 3000 km a musím uznat, že na žádnou velkou potíž jsem nenarazil.
Ano, je pravda, že předjíždění velkých vozidel je obtíž, když se člověk nemůže podívat z druhé strany. Ale na druhou stranu - kam spěchat? Již jsem tak nějak dospěl a nemám nutkání předjet každé auto, na které před sebou narazím. Ovšem RHD má spoustu jiných výhod.
Do obchoďáků jezdím z 99% s přítelkyní, takže o lístky u závory se starat nemusím.
Parkování podélně je také o něco lepší, lépe se vidí k chodníku.
Přednost zprava - úžasný výhled, nezavazí ve výhledu A sloupek jako u LHD.
BobAsh 15. září 2016, 02:37
Knightrider: Ve městě je LHD a RHD úplně jedno, resp. každý se hodí jindy, podle toho jak vypadá křižovatka. Na širokým hlavním tahu to taky není takovej rozdíl. Na dálnici už vůbec ne.

Teď na Sosně jsem poprvé chvilku jezdil s RHD autem a zvyknul jsem si za chvilku, i když jsem popojížděl po okolí.
Nezn.uživatel 30. srpna 2016, 06:43
Matěj Podhorský: Ja jsem naplava do Prahy. Dva roky jsem si zvykal, nez jsem ji prestal nesnaset a zacal ji alespon tolerovat. V Brne jsem nejakou dobu bydlel a pak chodil na vysokou. Tam by mi vubec nevadilo zit.
M P 29. srpna 2016, 20:58
Knightrider: V Brně jsem jenom náplava, do mě můžeš klidně hustit tyhle vtipy bez ustání, já se neurazím :D
Mně se líbí na tolik místech v republice, vlastně kamkoli vyrazím, tam bych si dokázal představit bydlet, nebo tam mít alespoň chatu.
Nezn.uživatel 29. srpna 2016, 19:34
Matěj Podhorský: No hele, pro vas Brnaky tady mam taky jeden. Vis, jaka je nejlepsi stavba v Brne? Vypadovka na Prahu prece. ;-)

P.S. Ale jinak se priznam, ze bych tam zil mnohem radsi, nez tady. Brno je krasny.
JLK 29. srpna 2016, 17:10
GanGreen: Tak ja si myslim ze takovych situaci, kdy s RHD nemuzu predjet ale zaroven s LHD by to bezpecne slo, v realu moc neni. Zase tak obrovsky rozdil ve vyhledu tam neni, sedis jen o nejaky pulmetr vedle. A jestli ta pozice za volantem najednou udela predjizdeni neproveditelnym tak asi to misto zas tak prehledne neni a radeji chvilku pockam.
GanGreen 29. srpna 2016, 16:20
Knightrider: naprostej souhlas, ja sem sice z malyho mesta kde ten provoz neni nijak zavtatnej ale z RHD by mi rupla zilka u prvniho predjizdeni... Nebojim se rict, ze nejaky obycejny auto s RHD bych nechtel doslova ani zadarmo :-)
M P 29. srpna 2016, 10:21
Knightrider: Největší vesnice v ČR je přece odjakživa Brno! :)
Nezn.uživatel 29. srpna 2016, 06:55
Vojta Dobeš:
On je problem, ze se na tu prazdnou okresku musis nejak dostat. Ja nebydlim v lese, ale v nejvetsi vesnici v CR, takze napred jizda po meste, pak po nejakych, obvykle preplnenych tazich ven a pak mozna prazdna okreska. Spouste lidi by to RHD asi nevadilo, ale ja bych to nechtel. Tot muj nazor.
BobAsh 28. srpna 2016, 20:55
Knightrider: Na křižovatce je to jedno, zase vidíš líp na tu druhou stranu. Předjíždění bude vomrd, ale když se jdeš o víkendu projet na okresky, tak většinou moc nepředjíždíš, protože si vybereš prázdný - nebo předjíždíš tam, kde to jde i s RHD.

A závory na projížďce neprojíždíš :)
yorkin 21. srpna 2016, 00:25
Já jezdil rok s LHD autem v UK a bylo to překvapivě v pohodě. Původně jsem si myslel, že si tam budu muset koupit RHD auto, ale vlastně to nebylo vůbec potřeba. Jezdil jsem na dálnicích, po Glasgow i skotských okreskách.
Chosé 18. srpna 2016, 23:48
Prozatím jsem se setkal se vším možným a opravdu mi to problém není vrásky navíc neudělalo. Vjezd přes závory do Vaňkovky sice bude obsluhovat mladá, ale jinak věřím, že to bude v pohodě. :) jakmile bude auto hotovo tak dodám foto. Aktuálně mi to stojí na barvě, kterou mi namíchali naprosto tragicky :(
JLK 17. srpna 2016, 09:32
Knightrider: To je vec zvyku podle me. U kazdodenniho jezdeni by mi to taky vadilo, ale u vikendoveho auta bych s tim klidne zil. Holt tu krizovatku opustim o 10 vterin pozdeji, az budu mit vyhled.
Nezn.uživatel 17. srpna 2016, 09:06
JLK:
Pořád platí, že výhled přes auto před sebou, pokud ho budeš chtít předjíždět nebo na křižovatce někde ve městě asi bude stát dost za houby. Za mně takový auto rozhodně ne, ale když se s tím jiní naučít žít, tak budiž.
JLK 16. srpna 2016, 16:00
Knightrider: Tak u auta pro potechu, kdy s tim vyjedes o vikendu na projizdku to je celkem jedno, tam asi nebude na dennim programu jezdeni do podzemnich garazi/parkovist se zavorami apod. A normalne na silnici je to celkem jedno na ktere strane sedis, tim vice kdyz jezdis zamerne mimo spicky atd.
Nezn.uživatel 16. srpna 2016, 15:32
Asi jsem jeden z mála, kdo nadšení do RHD nesdílí, ale fakt nevidím jediný důvod, proč si takové auto kupovat. Úprava na naše předpisy je relativně to nejmenší, ale život s takovým autem jako DD mi přijde jako úplný nesmysl a ani u auta pro potěchu mi moc rozum nedává, ale proti gustu... Hlavně ať Chosému dobře slouží.
Nedy 15. srpna 2016, 21:03
Osobně se domnívám, že RHD by mě jako DD štvalo. Nicméně jako auto pro potěchu, proč ne...
M P 15. srpna 2016, 14:48
Jo, dokud člověk nejede tak 4-6x denně přes nějakou závoru, kde se vkládá lístek nebo karta, tak si to pořádně nevyzkouší. I když přiznám se, taky jsem se díval na X308 z UK a sám sobě si lhal, že by to nevadilo :D

Tento příspěvek byl 15.08.2016 v 14:48 upravován.