načítám data...

Téma Citroen C5

Příspěvky mohou psát jen registrovaní uživatelé.
hondzik 30. ledna 2018, 19:38
TheKubajs: Zatim ne. Volvo v Brne zrovna prodal a panu Formankovi jsem psal a nereagoval. Ted jsem na dovoleny, takze jsem se nedostal k tomu mu zavolat...
Jakub Pospíšil 28. ledna 2018, 12:07
Tak co, už jezdíš? :)
hondzik 19. ledna 2018, 10:42
Díky :-) zkusím se sním kontaktovat :-)
Jakub Pospíšil 19. ledna 2018, 09:29
hondzik: Polarcars tahá většinu na objednávku, ale pravidelně. Nejlepší je mu napsat e-mail, jaké auto bys chtěl, jak na to spěcháš a tak a on ti odpoví. Telefon moc nedoporučuju, na objednání do servisu je to ok, ale na dlouhý vykecávání o tom, jaký by to mělo být auto to moc není - pan Formánek je většinou na dílně a dělá na autech.
A umí i stará volva a veterány, což je taky paráda. Já svoje Volvo servisuju jen u něj a nemůžu si to vynachválit. Je to mechanik, který preventivně vždycky zkoukne celé auto, nejen tu opravovanou část - to už dneska dělá málokdo - a nabídne většinou víc alternativ opravy. Přesně jak píše ToMyx - je to férový chlap a takových je kolem aut bohužel dost málo.

Tento příspěvek byl 19.01.2018 v 09:31 upravován.
ToMyx 19. ledna 2018, 09:18
Není to žádný velký podnik. Dříve to bylo tak, že buď tahal na objednávku (auta se nedostaly ani do nabídky na webu, protože rezervace) nebo obměňoval nabídku dle prodejů cca kus do nabídky za prodaný kus.
Dost často měl u dílny i třeba nějaké rozdělané auta, které v nabídce ani nestihly být, protože si jich někdo všiml a koupil je dříve než se do té nabídky dostaly. Doporučím oslovit pána napřímo telefonicky, třeba budeš mít štěstí.
hondzik 19. ledna 2018, 07:28
ToMyx:
TheKubajs:
Díky za tip na polacars, škoda, že tam aktuálně mají jen dvě auta a ještě naftový. Nevíte jak často tahá auta z venku?
Na volvo klub jsem se nedávno díval a nic jsem tam neobjevil. Každopádně bude polacars i volvo klub průběžně sledovat
ToMyx 18. ledna 2018, 17:41
Kubajs má úplnou pravdu. Navíc souhlasím a mohu vřele doporučit pana Formánka z Polarcars (Cvikov). Je to další jeden z toho mála fér lidí co se kolem prodeje a servisu aut motají. V širší rodině máme 2 Volva od něj a vždy spokojenost. Máš to sice poměrně daleko, ale při předchozí domluvě by se ti to mohlo vyplatit....

Tento příspěvek byl 18.01.2018 v 17:41 upravován.
hondzik 18. ledna 2018, 07:29
TheKubajs: To Volvo vypadá dobře. Do Brna o víkendu pojedu, tak bych se na něm mohl podívat jestli bude ještě volný :) Nutně 4x4 nepotřebuju, ale na Hondě ji máme a je to celkem užitačná věc, ikdyž v 90% používání auta vozíme váhu navíc. Takže na 4x4 netrvám.

Jak psal GanGreen, že nevím co chci, tak má samozřejmě trochu pravdu. Do nedávna jsme měli doma samý škodovky (např. octavii Tour) a s jinejma autama nemám příliš osobních zkušeností. Co od auta chci především, je pohodlí na cestách. Volva se mi vždycky líbili, takže ocením pomoc s výběrem.

Z Prahy nejsem, jsem z Chrudimi a cestu do Prahy v blízký době asi nemám.

Tento příspěvek byl 18.01.2018 v 07:29 upravován.
Jakub Pospíšil 17. ledna 2018, 18:55
Myslíš, že je tam předface předek? Mě přišlo, že jen lampy, což bych zdůvodnil tím, že ty zatmavené vypadají zkrátka pěkně a tak je tam majitel chtěl.
No, v Cebii jsou i nějaké opravy, tak v případě zájmu o koupi bych začal pátrat tam.
rainero 17. ledna 2018, 16:31
TheKubajs: Z toho postnutého Volva som jeleň: po fl. zadné lampy aj stred tunel+ príplatkový spaceball a pred fl. predok. Inak dobrú skúsenosť mám aj s AV díly. Inak potvrdzujem Kubajsove slová - pri elementárnej starostlivosti Volvá vyzerajú veľmi zachovalo aj veľkom nájazde o to horšie sa však predávajú :)
Jakub Pospíšil 17. ledna 2018, 14:17
U toho Volva bych to hodně zvažoval, moje je jen o rok starší, při koupi mělo najeto +- stejně, je to diesel, který je všeobecně dražší, protože táhne vocpoda za čtyři na sto a stálo 35k s komplet servisní historií do roku 2017, garantovanýma km, další sadou liťáků a velmi dobře udržované po mechanické stránce. Vizuál trochu horší (pár škrábanců a jedna malá promáčklinka) ale nic hrozného. Na pohled je to tvoje vybrané v o dost horším stavu.

Navíc už od pohledu tě čekají rozvody (cca 11k - dle údaje v motoru byly dělaný před osmi lety a cca 80kkm), olej máš taky starší než rok a ta 15 let stará serviska je už taky celkem bezcennej cár papíru. A u kilometrů bych si taky nebyl uplně jistej, v Cebii má to auto jeden záznam z loňskýho října, jinak nic. Jasně, nemusí to být stočenka, ale neříkej mi, že si někdo pořídí do auta plyn a pak s ním skoro nejezdí...
Volva klamou vzhledem. Znám v70ky s najetýma 600kkm, co vypadají docela dobře a kdyby je někdo stočil na 300k, nenapadlo by mě o tom pochybovat.
Zástavbu plynu bych tu neviděl jako výhodu, ale jako handicap. Raději kup něco na benzín za třeba 50k a plyn si nech zastavět sám. Budeš mít jistotu, že to nedělal nějakej pučmidrát a navíc na to budeš mít záruku.
XC70 je samozřejmě lákavá, ale pokud nepotřebuješ 4x4, asi bych se na to vykašlal. Je to dražší na provoz, koupi i spotřebu a samozřejmě i náchylnější na případnou špatnou údržbu. Navíc Volvo není sporťák, takže narozdíl od třeba Quattra od Audi neznamená XC verze lepší chování v zatáčkách ve vysoké rychlosti a podobně. Prostě to není závoďák, ale auto na hory, nebo na polňačku.
Po Volvech být tebou kouknu na Volvoklubu, tam toho bývá dost, nebo zkusím pana Formánka (polarcars) - ten dováží Volva z Dánska a je to férový chlap a odborník. A hlavně je to i hodně šikovný servisák. Anebo prostě něco od soukromníka. Třeba na Sautu se mi zalíbilo tohle, i cebie u toho vypada slušně (29 záznamů po celou existenci auta): https://www.sauto.cz/osobni/detail/volvo/v70/17605105?goFrom=list . Plyn do toho vyjde na nějakých 30k (jde to i levněji, ale raději nechávám rezervu) a do toho tvého kila se vejdeš i s rozvodama, pokud jsou potřeba a kapalinama po koupi.

Na takové ty "noname" bazary se vykašli, tím víc na velké typu áčka a tak. U Volv mají tendeci strašně přepalovat ceny, protože ty auta jsou i po letech v kvalitativně lepším stavu, než srovnatelné škodárny a podobně.

Jestli jsi z Prahy a okolí tak napiš a můžeme se někde potkat, ať zhruba vidíš, co se dá za těch 35k pořídit a podle toho nahazuješ ceny. S tím, že 100k je na auto málo moc nesouhlasím, ale hodně záleží na tom, kolik času a úsilí chceš vložit do hledání. Můžeš pořídit slušné auto za půlku, ale stejně tak i za 150 jdou pořídit vraky.

Toť je alespoň moje zkušenost z půlročního shánění Volva a objíždění inzerátů a bazarů - začal jsem loni v únoru a auto si nakonec koupil v červnu.

Tento příspěvek byl 17.01.2018 v 15:09 upravován.
GanGreen 17. ledna 2018, 07:49
hondzik: 100k je na auto vic nez dost, jen si musis ujasnit co u auta potrebujes a co jsi schopnej ozelet... Ty v podstate nevis co chces, proto by ti za chvili nemuselo stacit ani ctvrt mega ;-)
hondzik 16. ledna 2018, 21:43
sheogh: Jo, to máš pravdu. Taky jsem nad tím přemýšlel, ale ne u vždycky se to vyplatí. Mám ale jedno auto vytipovaný. Jinak 100k je pořád na auto málo... :-D
sheogh 16. ledna 2018, 17:46
hondzik: Ja bych se prave vyhnul ojetine s LPG, a spis si zastavbu poresil sam. Takto je tam dalsi past...
hondzik 16. ledna 2018, 07:54
Tomáš Trýska: Málo to není, ale když si vezmu, že má oproti jiným LPG, tak mi to nepřijde zas tak hrozný. Pořád rozmýšlím co koupím, ale tohle nemám daleko, tak se jen dojedu podívat.
Trinom 15. ledna 2018, 19:20
hondzik: Docela dost na 18 let starou paštiku, nemyslíš?
hondzik 15. ledna 2018, 09:09
Tomáš Trýska: Díky za tip, ale nakonec to vypadá tak, že jsem si vyhlídnul Volvo V70 za 90k, takže pokud bude vypadat slušně, tak ho nechám zkontrolovat v autorizáku a rodiče mi na něj půjčí. Pokud mne nepřesvědčí stav auta, tak budu dál šetřit a dívat se po autech nad 100k. Osobně by mi vyhovovalo Volvo XC70, ale ty jsou poměrně dražší... Na jedno jsem se byl podívat a byla to totální paštika...
V týdnu se dojedu podívat na tohle, pokud se do té doby neprodá. Jediná věc co mi na tomhle kousku vadí je absence výhřevu.
https://www.sauto.cz/osobni/detail/volvo/v70/17552356?goFrom=list
Trinom 14. ledna 2018, 13:36
hondzik: Ještě mě napadá jedna možnost - za pár tisícovek se dají sehnat japonská miniauta. Kolem 20k chodí různé Daihatsu Cuore a podobné potvory, které toho za život většinou moc nenajezdily. Najít mezi nimi kousek, který není zhnilý je takřka záruka na spolehlivého dříče s minimálními náklady na provoz. Osobně jsem si v září koupil Daihatsu Sirion (o trošku větší a lépe vybavené Cuore) za 13k. Za tu chvíli, co ho mám, jsem s ním najezdil už kolem 5000 km a rozhodně nelituju. Cuore první a druhé generace má rovněž několik kamarádů a chválí si to.

Třeba https://auto.bazos.cz/inzerat/82753411/Daihatsu-Sirion.php

Tento příspěvek byl 14.01.2018 v 13:50 upravován.
hondzik 09. ledna 2018, 22:12
díky za reakce
cenu jsem přehodnotil a budu koukat ve vyšší cenový hladině jestli se něco zajimavýho neobjeví
beastar 09. ledna 2018, 18:15
Ok slušná cena, pěkný auto a obrovský štěstí:)