načítám data...

Téma Chce někdo Punto Mk2 zdarma?

Příspěvky mohou psát jen registrovaní uživatelé.
pan_Mýval 01. února 2021, 19:39
Převedeno :)
buteo 31. ledna 2021, 14:53
Máš SZ.
pan_Mýval 29. ledna 2021, 15:33
Kdyžtak hodí se i do lesa/na stavbu - má mřížku v kufru takže se dá naložit po střechu. Mě je jen líto likvidovat pojízdné a funkční auto které by ještě někomu mohlo posloužit.
pan_Mýval 29. ledna 2021, 15:03
To se zkoušelo, ale je to konstruované pro digitální řešení a nedá se to nijak obejít nebo vytáhnout ven. Musely by se protáhnout úplně nové dráty ke všem 4 směrovkám, což je nesmysl.

Jediné dvě alternativy jsou A) odtah na vrakoviště, B) někdo si to vezme zadarmo aby ještě sloužilo mimo veřejné komunikace, tzn. do lesa, na pole nebo na Plech cup.

Chtěl jsem se s tím Plech cupu zúčastnit, ale jak říkám - nemám ani podvalník, ani auto schopné jej táhnout, ani garáž, takže to je bez STK jen nesmyslný sen.
Evlo 29. ledna 2021, 13:25
Tak udělej směrovky sám, mimo bcm, ne? Můžeš.i použít draty co k jednotce vedou
pan_Mýval 29. ledna 2021, 12:10
Mám Fiat Punto Van Mk.2 (188AX), do kterého jsem narval dost investic (nová převodovka s nájezdem jen 16tkm, nová spojková sada, nový výfuk, vyvařené a přestříkané prahy atd.) a je plně motoricky funkční a pojízdný, ale alarm od Jablotronu mi usmažil v jednotce BCM obvody pro směrovky, takže je nezvratně bez STK.

Rok jsem se to snažil opravit s sehnat bazarovou BCM, ale každá jedna varianta Punta má svou vlastní unikátní verzi BCM takže to je k nesehnání a repase by vyšla dráž než je zbytková cena auta.

Vzhledem k investicím mi je ale líto to poslat na vrakáč a protože je to paradoxně docela zábavný low-end plecháč (1.2 8v se dá pěkně vytáčet a vytáhne tachometrových 160, pohotovostní hmotnost je nějakých 960kg, volant nemá posilovač a poskytuje perfektní zpětnou vazbu od kol a silnice), sám jsem si pohrával s myšlenkou nechat si ho na Plechcup. Jenže nemám ani garáž, ani auto schopné utáhnout podvalník s naloženým Puntem.

Chce si jej někdo zdarma vzít s tím, že to buď převede na sebe, nebo sežene protokol o ek.likvidaci? Stojí v Praze 16 nedaleko od nádraží.

Jediné omezení je, že se blíží další období pro povinné ručení které stupidně platím, a tudíž se jej musím tak jako tak zbavit do 5.2. (bez značek v depozitu by nesměl stát na ulici).