načítám data...

Téma Auta v USA

Příspěvky mohou psát jen registrovaní uživatelé.
PepaSFI 08. srpna 2017, 19:27
jeden můj známý když ještě jako student pobýval v USA si taky dělal místní řidičák, konkrétně v New Arku v New jersey právě kvůli pojištění. Mezinárodní řidičák sice platí ale pojišťovna to bere jako rizikového cizince a cena je několikanásobná. Prý si vystál frontu na úřadě, zatím si přečetl brožurku s předpisama, vyplnil nějaké formuláře, vystál frontu na test, ten se dělal na počítači pícháním prstem do obrazovky. Pak musel dlouze vysvětlovat že Československo co tam mají zapsané už není a že mezinárodní řidičák České republiky platí stejně a že když ho má, znamená to že umí jezdit a nemusí dělat zkoušku z jízdy.
beastar 07. srpna 2017, 01:50
US alternativa k mobile.de například:

https://www.carsforsale.com
https://www.cargurus.com/
http://www.usedcars.com

Potom je reálně možné využít ebay. Nicméně to je spíše vhodné pokud člověk potřebuje šetřit a nemůže si dovolit auto od dealera (v podstatě z bazaru) Koupit auto v rámci USA není problém kdekoliv. Když budeš kupovat zánovní auto od 8,000 je škoda omezovat se jen na výběr v daném regionu. Poslat si auto kamkoliv v rámci států vyjde asi na 500 USD - 700 USD.

Cena auta je jiná pokud se bavíme o ojetých autech a jiná u nových. Nová auta se nabízí úplně jinak, než jsme zvyklí v Evropě už jenom s volbou výbavy je to jinak. Tenhle dotaz je moc obecný a těžko tedy potom řešit co obsahuje cena. Když jde vše dobře nic skrytého v tom není a je to srovnatelné s tím co je tady. Zaplatíš proti smlouvě a máš auto včetně spz pokud je ojeté. Ve většině států neexistuje DPH a další nepřímé daně.

Pojištění je drahé a zoohledňuje například i věci jako jestli je auto "turbo", věk řidiče a jeho historii nehodovosti a také jak dlouho máš americký řidičák. Variabilita je obrovská a pojištění kolem 4.000 USD ročně patří spíše k normálu a levnějším.

Mezinárodní řidičák rozhodně doporučuji a je to spíše nutnost policajti to chtějí EU kartička samotná je moc nebere. Pokud se pobyt protáhne a bude pracovní je asi lepší udělat si řidičák tamní. Také těžko soudit není z toho jasné jak tam dlouho budete a tak podobně. Napořád?

Tak rozdíly vůči Evropě jsou hlavně ve složení vozového parku. V USA jezdí mnohdy na naše poměry opravdu stará auta. U ojetin asi není uplně nutné řešit nájezd stáčení neznají:) Jinak obecně stejné věci jako tady. Prověřit si původ auta respektive chtít vidět alespoň něco. Zase záleží co konkrétně za auto. Evropské importy jsou obecně dražší. Mezi nejzajímavější startovní auta se podle mě řadí domácí low cost a Asijská produkce zejména potom Toyota.
Goldies 06. srpna 2017, 12:12
m155: napis uzivately krab a knightrider ;-)
m155 05. srpna 2017, 20:00
Nikto?
m155 04. srpna 2017, 20:22
Cau,

je mozne, ze sa v blizkej dobe prestahujem za pracou na juh USA, na cca 2 roky.

V US trhu aut sa velmi neorientujem. Ak ma niekto realne skusenosti, sem s nimi.

Poziadavky:
- 1 rodinne auto (2 male deti - autosedacky)
- nemusi byt nutne nove, tak do 2r a 50.000 mil
- preferujem nieco ako operativny lizing, nech je to bez starosti
- primerany vykon (napr 150kW+ pre strednu triedu)
- vychadza mi z toho stredna trieda, ale nebranim sa nejakej americke zvrhlosti (F150? :))
- standardna vybava (klima, elektricke okna, xenony, navi, automat/manual je mi jedno)
- asi bude potrebne aj 2. auto, nieco male alebo starsie

Otazky:
1. Nejaka US alternativa k mobile.de, autoscout?
2. Cena aut - co obsahuje a ake su dalsie poplatky
3. Ake poistenie je potrebne?
4. Musim mat medzinarodny/US vodicak?
5. Celkovo rozdiely voci Europe a na co sa mam zamerat pri vybere?

Dakujem