načítám data...

Téma Audi - proč ho všichni chtějí?

Příspěvky mohou psát jen registrovaní uživatelé.
Radim Nemec 23. července 2021, 23:37
No, tak ja nevim, proc by to melo pritahovat hodne lidi, ale ja se musim priznat, ze me treba nabidka Audi staci. Mnohe jsem vyzkousel a tohohle se drzim, protoze mi to proste nejvic vyhovuje.
Pokud jde o nejakou “desirability” ono vazne zalezi o jake tride aut se bavime. Pokud to bude nejaka trojkova rada cca 100PS, tak tam nevim proc by nekdo trval na audi. Pokud uz teda nejake ine doma nema.
Jakmile se zacneme bavit o kategorii “Golf R nestaci” tak tam moc konkurence proti RS3 neni - navic ma ten l5 vazne charakterni zvuk, takovych uz dnes moc neni. Jeste asi tak AMG A45 (s l4… ale turbo holt tlaci), ale jine me uz nenapada. Tam ale clovek muze argumentovat, ze “opravdove Audi” zacina 4 a jde vys (nejspis hlavne kvuli technologii pohonu).
Mozna jsem v tom sam, ale opravdu smysl mi davaji S/RS modely. Je to dostatecne pohodlne, cestovni rychlost je krasne 160-180 (kde se na nemecke dalnici nic nedeje) a pritom si s nimi clovek uzije trochu srandy i mimo dalnice.

Tento příspěvek byl 23.07.2021 v 23:37 upravován.
Jakub Pospíšil 23. července 2021, 11:11
Audi je dokonalý spotřební materiál. V tom smyslu, že funguje ze vší prémie nejvíc nekonfliktně a průměrně. Není ničím vyloženě dechberoucí, ale zároveň ničím nerozčiluje. Třeba do firem je to super, protože vyhovuje nejširší škále uživatelů. Zároveň (to tedy neplatí u nás ve východní Evropě) má oproti Mercedesu a BMW nejmíň zbohatlickou auru, takže třeba u obchodních zástupců neprovokuje přehnanou opulencí. Je prostě v rámci možností decentní a umírněné (teď se nebavíme o nějakých ostrých modelech, ale o takových těch nejprodávanějších klasikách.
BMW je jakoby sportovní a Mercedes je teď mezi automobilkami špička v palubních technologiích.

Ojeté audiny prej vypadají cool před diskotékou. Vylítaná BMW a Mercedesy mají velmi hnědou pověst. Ony ty audiny už taky, ale snad prý ne až tolik.
Bavoraczech 22. července 2021, 14:30
Už dlouho sleduji ten trend. Je opravdu hodně lidí, kteří sní o vlastnictví jak nového, tak ojetého vozu zn. Audi. Když budu brát běžné modely +/- střední třídy, bral jsem z D3 jako etallon jízdních vlastností a zábavnosti BMW, jako etalon komfortu a výbavy Mercedes a Audinu jen jako masírku. Něco jako Passat s vyšší výbavou a hrdým jménem, s kofortem ani jízdními vlastnostmi nedosahující kvalit Mercedesu, o BMW nemluvě.
Já jsme tak trochu alternativec a z nějakého vnitřního důvodu jsem vždy u aut odmítal to, co chtěli všichni. To znamená, že Fabie, Oktávka, Golf a Passat mě nikdy moc nezajímaly. Stejně tak Audi.
Naopak jsem pokukoval po Lexusech, Mercedesech, Alfách, Infinity, Volvech a možná i BMW, ale Audina mě nikdy nezajímala.
Ale najdou se lidi, kteří třeba Audinu měli a tvrdí, že právě třeba Audi A6 je nesmírně pohodlným vozem, který neurvete ze zvolené stopy a kam se na to jejich současný Mercedes ze stejného roku výroby hrabe.
Audina má také celkem auru vysoké kvality zpracování a spolehlivosti, ale znám lidi, co nadávají na to, jak se to blbě opravuje a že servis je možná ještě dražší než u Mercedesu. Osobní zkušenosti s Audionu v podstatě až na jednu testovací jízdu s 2005 A4kou, která mě nenadchla nemám.
A mě by zajímalo jak to s tím Audi vlastně je. Protože podle toho co slyším v poslední době je u Audi vše naruby oproti mému dosavadnímu přesvědčení, tedy Audiny i do roku řekněme 2016 jsou auta na silnici velice schopná, ale velmi náročná na servis.